Virusul H1N1

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

George
Administrator
Administrator

Re: Virusul H1N1

Post by George »

dom' doctor, cum comentezi bre treaba asta: http://stiri.kappa.ro/actualitate/04-02 ... 55380.html ?
ARO CLUB ROMANIA

Cotizo
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cotizo »

Vaccinul institutului dupa cate stiu nu este avizat decat pentru adulti.
Chestia cu studiul clinic se practica, daca sunt indicii suficiente ca efectele medicatiei studiate nu sunt periculoase pentru voluntari. De regula "trial"-urile se fac dupa niste reguli foarte stricte si medicamentele mai putin testate sunt propuse in special ca tratament alternativ pentru cazuri disperate: cancer in faza terminala, unde se mai spera ceva, etc...
Nu stiu ce sa zic despre faza cu banii - sper sa nu fie inca o faza specific romaneasca, dar nu prea cred ca institutul are atatia bani pentru platit "voluntari"... Intr-o vreme erau chiar sa se inchida din lipsa de finantare.
Eu mi-am facut vaccinul respectiv, printre primii din spital si nu am avut nici o reactie adversa. Cred ca produsele Institutului Cantacuzino sunt OK, iar povestea asta seamana cu cea a masinilor ce constituie subiectul acestui forum - cineva doreste sa scoata din joc unicul laborator serios de virusologie si vaccinuri din Romania.
Nu sunt pediatru, asa ca nu ma pronunt asupra posibilelor efecte pe copii.
Exista varianta pentru copii a vaccinului, produsa in strainatate, dar ca de obicei, statul roman doreste sa economiseasca unde nu iasa comisionul... ati inteles aluzia...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

posibil sa ai dreptate cu institutul...
cat despre faza cu platitul...nici eu n-am auzit ca se practica. chiar stiu un caz (din pacate) care e nevoit sa faca u tratament experimental...si nu ii da nimeni nimic. evident, ca nici el nu-si doreste asta...ci sa aiba rezultate tratamentul.
ARO CLUB ROMANIA
mircealola
Junior
Junior

Post by mircealola »

Daca nu era romanesc nu il faceam. De o luna si ceva de cand am fost injectat nu am avut nici o reactie adversa. Chestia cu relansarea ind. farmaceutice mondiale etc. mi se pare plauzibila, dar vorba lui domn doctor parca sunt prea multe interese cu Ins. Cantacuzino.
Cred ca si faptul ca la noi nu se consuma asa multa mancare semipreparata (focare de E-uri), face ca populatia pe ansamlu sa fie mai rezistenta.

George
Administrator
Administrator

Post by George »

uite dom' doctor, ca avusesi dreptate cu institutul...
aseara numa' ce s-a anuntat la teveu cum ca institutul s-a inchis si nu mai poate produce vaccinuri de niciun fel, intrucat nu respecta normele europene!!! si deja ni s-a sugerat ca "singura solutie este sa importam vaccinuri"...
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ ... inuri.html
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply