furtunul de la motorina

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
MRCARO328
Incepator
Incepator

furtunul de la motorina

Post by MRCARO328 »

salut am o mare problema intre rezervor si motor este un furtun care la mine este fisurat si de cate ori se agita motorina curge din rezervor de schimbat n am prea mari sanse pt ca nu gasesc nicaieri

are cineva o idee cum sa fac?

spartana244
Incepator
Incepator

Re: furtunul de la motorina

Post by spartana244 »

salut,

La aro sunt implicate 6 furtune si 2 tevi de la gura de umplere pana la compartimentul motor:

intre rezervor si gura de umplere - 2 furtune, unul gros pentru umplere, unul mai subtire, legat la capacul de sus ale rezervorului, in cel mai inalt punct(comunica tot cu gura de umplere, pentru evacuarea aerului) - personal cu acela am avut probleme, cand faceam plinul sau aveam destula motorina si mergeam prin gropi pe acolo pierdeam.

Intre rezervor si motor ai turul si returul, doua circuite, turul care pleaca din sorb, capac rezervor, furtun, teava, furtun; returul care pleaca de la returul circuitului de alimentare al motorului printr-un furtun, teava, furtun in capacul rezervorului.

La cum explici tu fenomenul pot fi trei cauze:
1. Furtunul sau colierul returului in zona capacului rezervorului.
2. Furtunul sau colierului aerisitorului spre gura rezervorului.
3. Rezervor spart sau etansare defectuoasa a capacului rezervorului, respectiv sondei de motorina.

Eu ce pot spune din experienta personala, este ca la 244 am gasit furtunul de aerisire spre gura de umplere copt, iar ca bonus, datorita greutatilor mari care le-a carat fostul proprietar in portbagaj-rezultat caroserie "lasata" amenintator spre sasiu si toate "matele", suportul de prindere a cablurilor electrice care este situat exact deasupra rezervorului a frecat rezervorul pana l-a gaurit(schimbam in prostie fitre de motorina(la max. 1000 km) pentru ca gaseam apa si pamant in ele, injuram furnizorii de combustibil, dar de fapt era pamantul si apa din rapele pe unde umblam...).

Sfatul meu este sa desfaci mai intai capacul de vizitare de pe caroserie(nu stiu ce model ai dar cred ca toate afara de camionete au) si sa fii pregatit sa faci plinul, o sa vezi atunci sigur pe unde curge.

Eu unul pentru ca aveam gaurit rezervorul l-am dat jos, nu e joarte complicat, cu ocazia asta am schimbat si toate furtunele si colierele, am spalat si rezervorul - am fost ingrozit de ce era in el.

Spor la treaba!
Rares
Post Reply