sistem esapament M461
- badlion
- Membru de elita

sistem esapament M461
Am o intrebare in legatura cu sistemul de evacuare de la M461: de la ce alt model de masina se poate pune pe M un sistem de esapament. Nu vreau nimic mai complicat decat are IMS-ul, teava plus o toba. Al meu este plin de gauri, masina a mers cu rateuri la fostul proprietar si focul care iesea pe teava a gaurit tot 
- Cotizo
- Membru Devotat

Re: sistem esapament M461
Eu am pus o toba de tractoras sub strapontina din dreapta - cam in stilul evacuarii de la GAZ-69; ideea e s-o montezi in asa fel incat sa fie protejata, altfel o smulgi cand te lovesti de ceva pe lateral. In rest, e treaba simpla pentru un atelier.
Mai avea si George Pantelimon o inginerie cu "toba de foc" cum o denumeste el...
Mai avea si George Pantelimon o inginerie cu "toba de foc" cum o denumeste el...
- Arcasul
- Membru

Toba de ARO!badlion wrote:Am o intrebare in legatura cu sistemul de evacuare de la M461: de la ce alt model de masina se poate pune pe M un sistem de esapament. Nu vreau nimic mai complicat decat are IMS-ul, teava plus o toba. Al meu este plin de gauri, masina a mers cu rateuri la fostul proprietar si focul care iesea pe teava a gaurit tot
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

pot sa iti spun cu real succes se poate monta toba de aro ce se pune pe motor BV. cu minime bricolari,adica mai tai un pic crestatura sa stranga mai bine sau mai indrepti un pic cotul sa se potriveasca bine.
Daca vrei ceva care sa iti aduca un plus de comfort poti dupa ce pleaca teava din galerie acolo dupa flansa sa montezi o asa zisa teava flexibila daia din infasurare deaia de sarma si toba o poti suspenda sub caroserie din diverse locuri cu 2 benzi de tabla cu surub,iti va aduce un confort in ceea ce priveste vibratia resimtita la bord, joaca rol de element elastic care "rupe" vibratiile care se propaga prin esapamant catre caroserie.
stiu pe cineva care a facut asa ceva si chiar e o chestie faina, il voi intreba sa aflu ce flexibil a folosit de la ce masina,dar in principiu cred ca atata timp cat pastreaza diametrul ca dimensiune minim cu ceea ce este merge pus de la orice model de masina,duba sau camioneta ce o fi ea.
Daca vrei ceva care sa iti aduca un plus de comfort poti dupa ce pleaca teava din galerie acolo dupa flansa sa montezi o asa zisa teava flexibila daia din infasurare deaia de sarma si toba o poti suspenda sub caroserie din diverse locuri cu 2 benzi de tabla cu surub,iti va aduce un confort in ceea ce priveste vibratia resimtita la bord, joaca rol de element elastic care "rupe" vibratiile care se propaga prin esapamant catre caroserie.
stiu pe cineva care a facut asa ceva si chiar e o chestie faina, il voi intreba sa aflu ce flexibil a folosit de la ce masina,dar in principiu cred ca atata timp cat pastreaza diametrul ca dimensiune minim cu ceea ce este merge pus de la orice model de masina,duba sau camioneta ce o fi ea.
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

ca o intrebare adiacenta care poate va avea un raspuns sau poate va interesa pe cineva,
Vreau si eu daca stie cineva unde se poate face o evacuare cap coada din inox pt M si cat costa ca asa de proaste sunt tobele ca trebuie schimbate cam in fiecare an maxim la 2 astea de exista prin comert, ca sa nu mai spun ca evacuarea e saraca peticita la mine de cred ca e numa din petece.
Vreau si eu daca stie cineva unde se poate face o evacuare cap coada din inox pt M si cat costa ca asa de proaste sunt tobele ca trebuie schimbate cam in fiecare an maxim la 2 astea de exista prin comert, ca sa nu mai spun ca evacuarea e saraca peticita la mine de cred ca e numa din petece.
- Herisanu
- Aro Club Romania

La Curtea de Arges poti face toata evacuarea .!!!!KAROLOKW wrote:ca o intrebare adiacenta care poate va avea un raspuns sau poate va interesa pe cineva,
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

Multumesc pentru raspuns dar mai exact se poate?Herisanu wrote:La Curtea de Arges poti face toata evacuarea .!!!!KAROLOKW wrote:ca o intrebare adiacenta care poate va avea un raspuns sau poate va interesa pe cineva,
Cu scuzele de rigoare pt off topic dar puteti sa ne dati mai multe detalii despre cine si unde face sau daca e mai personala discutia o putem muta pe privat sau la telefon daca doriti.
- badlion
- Membru de elita

Nu-ti recomand inox, aia e fitza sau masini de curse, inoxul se dilata/contracta foarte mult deci apar diferente cand se incalzeste evacuarea si apoi cand se raceste pocneste de zici ca dai cu grenade sub masina.KAROLOKW wrote:ca o intrebare adiacenta care poate va avea un raspuns sau poate va interesa pe cineva,
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

Pai nici eu nu as fi pus si nici nu ma prea incanta dar daca astea "originale" sunt din tabla de conserva ce sa fac? am facut anul trecut cateva drumuri undeva la 5000 de km si toba buna schimbata in 2009 acum e praf teava de la evacuare de la flansa pana la toba se exfoliaza, sudura la flansa sa fisurat...numa teava de iese din toba se prezinta mai bine in rest toate niste ruginituri.badlion wrote:Nu-ti recomand inox, aia e fitza sau masini de curse, inoxul se dilata/contracta foarte mult deci apar diferente cand se incalzeste evacuarea si apoi cand se raceste pocneste de zici ca dai cu grenade sub masina.KAROLOKW wrote:ca o intrebare adiacenta care poate va avea un raspuns sau poate va interesa pe cineva,
vreau si eu unele calumea si clar ca as opta pt original dar...
stai ca imi pica o idee...stie cineva unde se poate face o evacuare pt ARO sau M din materiale normale?
eu i-am cautat pe astia de la borla romcat dar nu dau de ei
- ydaniel
- Membru legendar

Salut Karol>la pilot in bucuresti:din inox sau teava.

-
mosu
- Membru Devotat

Eu la a mea am renuntat la catalizator si finala si am pus la aia de la pilot o toba de inox si nu sughita deloc.Daca ar fi fost mai aproape mergeam la cortea de arges(tot borla pun si la pilot)ca as fi iesit mai ieftin.Cu o programare prealabila,in doua ore i-ti fac aia tot traseul cum vrei tu dar costa destul de mult.
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

Pai spune o suma ca nu se supara nimeni aici informatiile se dau benevol si de preferinta cat mai multe si complete ca noi ca posesori de ARO ne petrecem o gramada de timp cautand piese sau adaptand altceva asa ca nu te sfii si spune...asta in conditiile in care vrei desigur.mosu wrote:Eu la a mea am renuntat la catalizator si finala si am pus la aia de la pilot o toba de inox si nu sughita deloc.Daca ar fi fost mai aproape mergeam la cortea de arges(tot borla pun si la pilot)ca as fi iesit mai ieftin.Cu o programare prealabila,in doua ore i-ti fac aia tot traseul cum vrei tu dar costa destul de mult.
si daca tot ai o experienta cu ei spune-ne o locatie,eventual o persoana de contact sau un numar de telefon daca ai,care si cum sunt meseriasii de acolo daca merita calitatea lucrarii comparativ cu pretul (asta decide fiecare)...etc detalii dar punele aici ca e important.