Rugaminte mare

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Rugaminte mare

Post by Cip »

:-??
rugamintea se afreseaza in special celor din bucuresti.
uite ca a venit timpul,ca,si eu,ca orice tzanc care termina in sfarsit liceul sa merg la facultate.
cum nu cunosc capitala,si cum sunt mai independent de felul meu,si o sa ma duc singur sa ma inscriu,rugamintea mea,este urmatoarea:
cine imi poate spune si mie ce trasee am(de ratb) de la Garad de nord la Cladirea ASE, sau mai exact Cladirea Mihai Eminescu - B-dul Dacia nr.41.
si cam cat m-ar costa un taxi pana acolo?
ps:dupa solutionarea cazulul topicul poate fii sters.
Harta cladirilor din ASE.
0 - Cladirea Ion N Angelescu - Caderea Bastiliei nr. 2-10, si Piata Romana nr. 6, Sector 1, Bucuresti
1 -Cladirea Mihai Eminescu - B-dul Dacia nr.41, Sector 1, Bucuresti
2 - Cladirea Virgil Madgearu - Calea Dorobantilor 15-17, si intrarea poet Macedonski, Sector 1, Bucuresti
3 - Cladirea Mihail Moxa - Mihail Moxa, nr. 5-7, Sector 1, Bucuresti
4 - Cladirea Victor Slavescu - Calea Grivitei 2-2A, Sector 1, Bucuresti
5 - Cladirea Stanislas Cihoschi - Stanislav Cihoschi nr. 5, Sector 1, Bucuresti
6 - Sala de sport - Stanislav Cihoschi nr. 5, Sector 1, Bucuresti
7 - Cladirea Anton Davidoglu - Intrarea Amzei nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti
8 - Cladirea Ionescu Dumitru (Tache) - Tache Ionescu nr. 11, Sector 1, Bucuresti
9 - Cladirea Nicolae Iorga - Serban Voda nr.22-24, Sector 4, Bucuresti (Piata Unirii)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
E greu pana incepi...pe urma e si ma greu...

flo
Membru legendar
Membru legendar

Re: Rugaminte mare

Post by flo »

Sincer nu mai cunosc traseele RATB, dar poti ajunge relativ simplu cu metroul. Iei metroul de la gara pana la Piata Victoriei. Aici schimbi metroul spre Piata Romana unde cobori si mergi pe jos pana pe B-dul Dacia .
In statiile de metrou intrebi de la ce peron iei trenul in directia dorita de tine. Bafta. %%- good luck
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

uite aici un site dragut http://www.ratbnav.ro/. Dai la Planificator si cauti trasee ai si harta (google Maps).

Acesta nu este un site RATB asa ca verifica si site-ul RATB sa nu fi modificat astia traseele.

Pentru gasit repede strazi in Bucuresti recomand http://www.salutbucuresti.ro/harta/
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Din cate stiu eu exista un troleibuz direct Gara de Nord - Piata Romana (adica zona unde gasesti majoritatea cladirilor ASE inclusiv Cladirea Mihai Eminescu) Linia 79 dar e posibil sa fie deviat datorita lucrarilor pe Blvd. Dacia.

Cel mai sigur ar fi sa folosesti metroul, de la Gara de Nord ai o statie pana la Piata Victoriei unde schimbi magistrala si apoi inca o statie pana la Piata Romana.

Taxiul in mod normal nu ar trebui sa depaseasca 10 lei (un bilet RATB sau o calatorie metrorex este pana-n 1,5 lei), dar in zona garii sunt multi snapani pusi pe jecmanit "provinciali".

Cand vrei (trebuie) sa vii? sincer mi-ar face placere sa ne vedem

PS: de ce vrei musai la ASE? ... e o universitate care in afara de ocazia de a cunoaste multe fete nu prea-ti ofera nimic, nivelul profilor si al studentilor (dpdv invatamant) e lamentabil, perspective de viitor ciuciu (tot ingineria e de baza, chiar si intr-o tara preponderent "consumatoare")
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

hbogdan
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hbogdan »

Bine zis, tarzy, cu metroul e cel mai rapid/simplu.
Dupa ce iesi din statia de metrou Piata Romana, o iei inapoi inspre coloane si la intersectie tii dreapta si o sa vezi pe stanga cladirea cu bila.
Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP
gorishor
Administrator
Administrator

Post by gorishor »

Hai ca-i spimplu. E aproape de gara. Daca n-ai bagaje, ajungi pe jos in 15-20 min.
hbogdan wrote:.... si o sa vezi pe stanga cladirea cu bila.
Asa e... inca n-a picat bila. Si ca un tanar studios, sper sa lucrezi din greu la mentinerea bilei acolo sus ! ;D

Cand vii in Bucuresti ? Poate mai mancam o pizza in parc, chiar daca n-o fi joi.
Gore
YO3IGR
B 244 ARO
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

oky,multumesc de raspunsuri.
De cautat am cautat pe google si ratb,dar ziceam sa fiu sigur ca nu gresesc cu ceva,una este cand iti explica cineva care a vazut zona alta este cand vezi doar o harta.
oricum,pentru siguranta am descarcat deja harta bucurestiului in format pdf pe telefon si o sa am si internetul activ (parca ma pregatesc de razboi ;D si oricum,fara astea doua lucruri nici ca primeam permisie de la mama si de la tata ;)) ).
Varianta "pe jos" ar fii frumoasa pentru ca as avea ocazia sa admir putin orasul,dimineata...pe racoare,insa...ramane de vazut,doar sa nu ma ratacesc ;D .
In mod normal,trebuie sa ajung in gara marti dimineata la ora 5:15,ora la care toti dorm. Cum probabil o sa fiu printre primii de pe acolo,banuiesc ca pana in ora 12 o sa termin si cu inscrierea si,eventual,daca or mai fii locuri,cu rezervarea unui loc in camin. Plecarea o am la 17:45,urmatorul tren fiind pe la ora 23.
Apoi o sa mai vin de duminica,adica de pe 18 si o sa stau pana pe 20,ca atunci am ultimul examen.
Daca voi lua,o sa trebuiasca sa ajung iar in perioada 24_26-29 pentru ca sa definitivez inscrierea.
@tarzy&gorisor : De vazut,pot spune ca mi-ar face deosebita placere sa va intalnesc,atat pe dvs cat si pe alti membrii,dar,bineinteles,pentru marti,chestia asta e conditionata de timpul fiecaruia.....
Merg la ase pentru ca am absolvit deja un liceu cu profil economic,si as putea spune ca mi-a placut ceea ce am invatat 4 ani pe acolo,desii,ca o ironie a sortii sunt pasionat si de electronica,si imi place si mecanica b-( .
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Cand ajungi da un telefon la mine ,tarzy sau gorisor
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

daca ajungi dupa cum spui la 5.30 ... nu te obosi cu telefon la mine, ptr ca din armata am invatat sa dorm "greu".

Dupa 7.30 sigur o sa raspund, dar pana atunci nu garantez nimic
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

quote="baciudibaciu"]Cand ajungi da un telefon la mine ,tarzy sau gorisor[/quote] wat? Sa va trezesc de la 5? ;D ;D nu...
lasati ca va contactez pe la 8-9.oricum,pe la 9 se deschid casieriile ase ca sa platesc taxa de inscriere,apoi merg sa depun dosarul,apoi la camin,dureaza ceva.
App....vrun notar banuiesc ca gasec pe acolo,nu? Pentru ca aici la mine nu am mai apucat sa imi legalizez copia dupa certifiactul de nastere,lucru care va trebuii sa il fac maine in bucuresti.
ps: nr lui gorisor nu il am,restul le-am gasit,sper ca tot alea sunt.
ps2:alte persoane?
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Cu notarii mai greu in Bucuresti (zici ca stau ascunsi) si nu prea fac actele in aceeasi zi :(

Din cate stiu ar fi una pe Bd Dacia vis a vis de Hotel Duke. Acu ce preturi or avea...

Si Cip, un sfat, da si la Politehnica macar asa de siguranta. Daca nu iei la Ase ce faci?

Daca iti place mecanica si electronica si nu ti-e frica sa schimbi o priza deja ai stofa de inginer :D
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Notari sunt, dar nu prea au program inainte de ora 11.00 am

Adielec - nu prea exista sa nu intre la ASE, sigur o sa intre la locurile cu plata.
(Winston Churchill)
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

adielec wrote:
Daca iti place mecanica si electronica si nu ti-e frica sa schimbi o priza deja ai stofa de inginer :D
...daca ar fii sa aleg un domeniu de inginerie acela ar fii acustica,adica partea aceea care se ocupa cu sunetul,boxe,amplificatoare...astea imi plac,dar nu stiu cat de cautate sunt pe piata.
Spun asta pentru ca din pasiunea mea a iesit un sistem de sonorizari,cu care mai merg pe la majorate sau party-uri si vad cum lumea stramba din nas cand ceri 100 ron/noapte (in conditiile in care echipamentul m-a costat ceva) si calitatea sunetului si puterea sunt la un nivel,zic eu,putin peste ce au lautarii din zilele noastre(vreau sa vad io lautarii aia care se cara cu 2 suburi de 40 kg fiecare pe la petreceri). Sau poate orasul e devina,poate trebuie sa mai curga ceva apa pe jiu ca sa se destepte lumea de pe aici.
Ca sa imi legalizeze o copie dureaza maxim un minut,iar de pret,asta este,mai stau in drum de-o saiba... .
Prima data astept sa vad ce voi face la ASE si apoi,daca e cazul, ma voi orienta spre altceva,posibl Drept sau Poli....ramane de vazut.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

daca ai belele cu notarii, suna-ma ca stiu pe cineva. sper sa nu fie in concediu, ca n-am mai vb de ceva vreme. dar e prietena buna si ma ajuta la nevoie.
ARO CLUB ROMANIA
Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cip »

ok, multumesc mult ,sper sa nu am probleme.dace e ceva ne auzim . ;)

Post Reply