Din pacate ma simt neplacut si nu numai dar fac apel acum la bunavointa dumneavoastra si va cer niste sfaturi!
pentru a intelege mai bine situatia acum 3 zile in timp ce logodnica mea traversa strada regulamentar si pe verde un ... nu vreau sa il numesc ca imi pierd cumpatul, a acrosat-o si a trantit-o la pamant iar in cadere a si calcat cu roata peste laba piciorului provocand strivirea si aparitia unei rani deschise la picior.
Dupa toata alergatura si sperietura de rigoare pe la spital la urgente si pe la alte clinici am mers cu vinovatul si cu politia la reconstituire.Un demers admirabil as putea spune dar prost gestionat si dea dreptul imbecil ca procedura, adica logodnica mea a fost nevoita cu piciorul in atela gipsata si cu pansament si cu toate cele sa stea intr-un picior sprijinita de mine desigur la propriu in mijlocul strazii sa indice unde era cand a lovit-o masina...adica la nimai cateva ore de la accident,in stare de soc si speriata si nu numai ea si eu deasemenea sa stam ca prostii ca politistul sa faca poze.Sa nu mai amintesc aici Mojicia vinovatului care pe un ton superior si infatuat ma luat la misto cand i-am spus ca pentru mine scuzele lui nu valoreaza nimic si ca de ce nu casca ochii cand e cineva pe trecere si e si VERDE!!! nu continui ce a fost spus cert este ca sa nu risc sa imi pierd stapanirea de sine i-am spus frumos si pe un ton cat se poate de categoric ca daca mai vrea sa discutam o vom face cand vine politia.
Acum ce vreau eu sa va rog este sa ma indrumati si pe mine ce sa fac si ce sa facem pt ca vreau ca acest bizon sa simta ce a facut! si aici ma refer la strict tot ce este legal corect si normal...intr-o tara mai anormala dar asta este.
Vreau sa stiu daca cineva poate sa imi spuna care sunt etapele cum sa fac si ce sa fac sa imi i-au un avocat sa fac plangere ...nu stiu ce sa fac dar vreau sa nu scape acest .....conational prin diverse tertipuri financiare sau de orice alta natura.
Va multumesc si nu ezitati va rog spune-ti ce putem face
Pereteanu Karol
0723 817 101
cu respect
CER SFATURI JURIDICE
Moderator: costy84
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

- vercingetorix
- Membru legendar

Re: CER SFATURI JURIDICE
pai in primul rand un certificat medical de la spital
apoi procesul verbal al politiei, dar vezi sa nu insire baliverne in cuprins ca e cam greu in instanta sa le demontezi
n-ar strica si un certificat medico-legal cu stampila si parafa in regula sa ai
dupa aia cu un avocat bun sa deschida urgent actiunea
ideea e ca daca necesita mai mult de 7 zile de ingrijire politia ii face dosar penal faptuitorului
tu poti merge pe vatamare corporala grava plus celelalte infractiuni prevazute in codul rutier : neacordare de prioritate la trecere pietoni, conduita nepreventiva, viteza excesiva, etc...
discuta cu avocatul daca faceti un proces separat sau mergeti pe actiunea politiei si veniti cu capete de cerere, cum se spune in argoul juridic
poti cere niste bani care sa acopere cheltuielile medicale, concedii medicale si eventuale suferinte emotionale, astea din urma cam greu de cuantificat, ramane la aprecierea instantei...
multa bafta, multa sanatate si atentie mare chiar cand avem prioritate sau verde !
apoi procesul verbal al politiei, dar vezi sa nu insire baliverne in cuprins ca e cam greu in instanta sa le demontezi
n-ar strica si un certificat medico-legal cu stampila si parafa in regula sa ai
dupa aia cu un avocat bun sa deschida urgent actiunea
ideea e ca daca necesita mai mult de 7 zile de ingrijire politia ii face dosar penal faptuitorului
tu poti merge pe vatamare corporala grava plus celelalte infractiuni prevazute in codul rutier : neacordare de prioritate la trecere pietoni, conduita nepreventiva, viteza excesiva, etc...
discuta cu avocatul daca faceti un proces separat sau mergeti pe actiunea politiei si veniti cu capete de cerere, cum se spune in argoul juridic
poti cere niste bani care sa acopere cheltuielile medicale, concedii medicale si eventuale suferinte emotionale, astea din urma cam greu de cuantificat, ramane la aprecierea instantei...
multa bafta, multa sanatate si atentie mare chiar cand avem prioritate sau verde !
Daca nu Aro, atunci ce ?
- George
- Administrator

alearga-l pe bebelu, ca te invata si cum sa-i vinzi aluia casa, daca vrei. numa' sa nu fie plecat pe undeva, si sa vina la intalnirea de joi.
ARO CLUB ROMANIA
-
tcu
- Junior

1.mers la spital ptr. eliberare foaie de observatie medicala si tratament
2.cu respectiva foaie mers la medicina legala si scos certificat medico-legal
3.in functie de zilele de ingrijiri pana la 60, se depune plangere la judecatorie ptr. vatamare corporala
4........ cutarescu TREBUIE sa fie sanctionat de rutiera, cu ridicarea permisului ptr.neacordare de prioritate
5.in cadrul actiunii in instanta partea vatamata solicita despagubiri materiale in functie de leziuni si cheltuieli de judecata, facand dovada cu CML, chitante avocat, poze, alte mijloace de proba(martori,constatari ale politiei)
Succes!!
2.cu respectiva foaie mers la medicina legala si scos certificat medico-legal
3.in functie de zilele de ingrijiri pana la 60, se depune plangere la judecatorie ptr. vatamare corporala
4........ cutarescu TREBUIE sa fie sanctionat de rutiera, cu ridicarea permisului ptr.neacordare de prioritate
5.in cadrul actiunii in instanta partea vatamata solicita despagubiri materiale in functie de leziuni si cheltuieli de judecata, facand dovada cu CML, chitante avocat, poze, alte mijloace de proba(martori,constatari ale politiei)
Succes!!
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

Multumesc tuturor pentru raspunsul prompt si pentru indicatiile primite.
tin sa precizez ca sunt tare agitat si comfuz pentru ca toata aceasta situatie nu doar ca nea dat peste cap ca si intamplare dar nea si intins nervii si rezistenta la soc, asta pentru ca logodnica mea este si insarcinata in 11 saptamani si va dati seama ce am simtit cand ma sunat sa imi spuna ca un dobitoc a lovit-o pe trecere pe verde...mi sau taiat genunchii va dati seama.
Am fost la urgente la Floreasca si cei de acolo desi spital de stat sa spunem sau comportat admirabil au preluat-o imediat au mers i-au facut ecografie sa vada daca e totul in regula ...cemai tot respectul medicilor si celor care au fost atunci la camera de garda la urgente in ziua de marti dimineata.
Cate zile de ingrijiri medicale nu stiu sa va spun cate sunt sau cate vor fi, cert este ca pe langa ce se suspecteaza adica fracturi cu strivire de metatarsiene este si rana deschisa la laba piciorului si fiind insarcinata nici cei de la urgente nu au facut radiografie ca nu e voie.
din start cei de la urgente ne-au dat supraveghere medicala de 7 zile cu schimbare zilnica a pansamentului si medicatie antibiotica dar in urma discutiilor cu doctorita care ne supravegheaza am constatat ca o parte din medicamentele respective traversau placenta..deci nu erau bune asa ca am apelat la alte medicamente mai putin invazive si care nu sunt contraindicate.
deci momentan asteptam sa se inchida rana deschisa sa se vindece pielea ca oricum si daca nu era insarcinata pana nu se vindeca pielea nu puteau oricum sa puna gips si asteptam dupa ce se va vindeca sa vedem cum se prezinta oscioarele si dupa stim daca vine pus gips sau se face altceva.
Politistul de la rutiera nea spus ca avem termen de 60 de zile sa depunem plangerea si ca dupa cele 3 zile considerate stare de soc si trauma cand nu poti gandi normal si apoi sa il cautam sa ne dea trimiterea la IML si de acolo restul sa se ocupe avocatii.
Daca stiti ceva sau cunoasteti pe cineva cu experienta in astfel de situatii va rog lasati-mi un mesaj si va contactez eu.
Multumesc.
tin sa precizez ca sunt tare agitat si comfuz pentru ca toata aceasta situatie nu doar ca nea dat peste cap ca si intamplare dar nea si intins nervii si rezistenta la soc, asta pentru ca logodnica mea este si insarcinata in 11 saptamani si va dati seama ce am simtit cand ma sunat sa imi spuna ca un dobitoc a lovit-o pe trecere pe verde...mi sau taiat genunchii va dati seama.
Am fost la urgente la Floreasca si cei de acolo desi spital de stat sa spunem sau comportat admirabil au preluat-o imediat au mers i-au facut ecografie sa vada daca e totul in regula ...cemai tot respectul medicilor si celor care au fost atunci la camera de garda la urgente in ziua de marti dimineata.
Cate zile de ingrijiri medicale nu stiu sa va spun cate sunt sau cate vor fi, cert este ca pe langa ce se suspecteaza adica fracturi cu strivire de metatarsiene este si rana deschisa la laba piciorului si fiind insarcinata nici cei de la urgente nu au facut radiografie ca nu e voie.
din start cei de la urgente ne-au dat supraveghere medicala de 7 zile cu schimbare zilnica a pansamentului si medicatie antibiotica dar in urma discutiilor cu doctorita care ne supravegheaza am constatat ca o parte din medicamentele respective traversau placenta..deci nu erau bune asa ca am apelat la alte medicamente mai putin invazive si care nu sunt contraindicate.
deci momentan asteptam sa se inchida rana deschisa sa se vindece pielea ca oricum si daca nu era insarcinata pana nu se vindeca pielea nu puteau oricum sa puna gips si asteptam dupa ce se va vindeca sa vedem cum se prezinta oscioarele si dupa stim daca vine pus gips sau se face altceva.
Politistul de la rutiera nea spus ca avem termen de 60 de zile sa depunem plangerea si ca dupa cele 3 zile considerate stare de soc si trauma cand nu poti gandi normal si apoi sa il cautam sa ne dea trimiterea la IML si de acolo restul sa se ocupe avocatii.
Daca stiti ceva sau cunoasteti pe cineva cu experienta in astfel de situatii va rog lasati-mi un mesaj si va contactez eu.
Multumesc.
- vercingetorix
- Membru legendar

pe prietena mea si actuala sotie a lovit-o un scuter acum 1 an jumate
a necesitat 3 saptamani de co medical
nu a avut leziuni grave dar era plina de vanatai pe tot corpul, zgarieturi, plagi deschise, arata de parca o batuse cineva cu ciocanul de snitele
scuteristul nu a patit nimic, politia a zis ca nu are ce sa-i faca pe linie rutiera, doar sa deschid proces de vatamare corporala, asa ca pe partea asta trebuie atacata problema
in general toate infractiunile rutiere sunt judecate cu suspendare, doar amenzile penale si daunele sunt efective
nu a avut leziuni grave dar era plina de vanatai pe tot corpul, zgarieturi, plagi deschise, arata de parca o batuse cineva cu ciocanul de snitele
scuteristul nu a patit nimic, politia a zis ca nu are ce sa-i faca pe linie rutiera, doar sa deschid proces de vatamare corporala, asa ca pe partea asta trebuie atacata problema
in general toate infractiunile rutiere sunt judecate cu suspendare, doar amenzile penale si daunele sunt efective
Daca nu Aro, atunci ce ?
- cristi36111
- Membru Devotat

Daca ala are bani scapa ,nu ai ce sa ii faci.
Personal cunosc un caz unde un sofer cu un microbuz a bagat in coma doi oameni cu numeroase probleme mergand pe contrasens.Nu a patit nimic ptc a dat la procuror vro 15.000e.Urmand ca 2-3 luni mai tarziu fara permis sa treaca peste o fata de 18 ani cred pe trecerea de pietoni,din nou procurorul zicea ca daca ii da 15.000 e il scapa.Normal ca lucru asta nu a mai fost vrut de parinti regretand ca l-au scapat prima data.Traim in Romania.
Personal cunosc un caz unde un sofer cu un microbuz a bagat in coma doi oameni cu numeroase probleme mergand pe contrasens.Nu a patit nimic ptc a dat la procuror vro 15.000e.Urmand ca 2-3 luni mai tarziu fara permis sa treaca peste o fata de 18 ani cred pe trecerea de pietoni,din nou procurorul zicea ca daca ii da 15.000 e il scapa.Normal ca lucru asta nu a mai fost vrut de parinti regretand ca l-au scapat prima data.Traim in Romania.
Unde nu-i drum, acolo e ARO si reciproca este valabila.
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

Imi pare rau pentru intamplare pot doar sa spun ca te inteleg dar poate chiar si asa ar fi fost un exemplu daca era sa il actionati pe respectivul in justitie.vercingetorix wrote:pe prietena mea si actuala sotie a lovit-o un scuter acum 1 an jumate
Personal noi nu vrem sa ii facem respectivului rau sau sa il jumulim de bani dar vrem ca din punct de vedere legal si rutier sa simta adica permis suspendat...anulat..amenda cat mai mare iar in ce priveste costul tuturos analizelor,investigatiilor tratamentului medical al faptului ca stai in concediu si nu poti lucra si al tratamentului ulterior recuperatoriu sa plateasca respectivul pentru ca asa mi se pare normal intr-o societate normala si civilizata.Asta e tot si tot ce ne intereseaza e ca bebica sa fie bine si sa nu fie afectat in rest nimic,sanatate si numai bine tuturor!