Ieseala Platoul Bucegilor

Iesiri,intalniri,intruniri,mai mult sau mai putin organizate

Moderator: costy84

Post Reply
bebelu
Membru
Membru

Ieseala Platoul Bucegilor

Post by bebelu »

Se baga cineva la o ieseala pe Platoul Bucegilor?
Am de juns acolo cu Ariciul pentru niste masuratori si ma gandeam ca, daca tot ies, poate ne strangem si facem si un gratarel.
Atacul se poate face fie din Sinaia fie dinspre Bolboci.

Ce ziceti?
yo3hjv

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Ieseala Platoul Bucegilor

Post by tarzy »

ma bag,

cand e "progamarea"?

dar ... parca stiam ca pe acolo e cam "tabu" cu masina
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

este
accesul cu vehicule motorizare e restrictionat.zona platoului e declarata parc natural

ca mai sunt unii care vor neaparat, e altceva.

ideea e simpla:
zona inalta e supusa eroziunii in mod marcat iar MT-urile nu ajuta deloc in sensul acesta.

daca pe drumul strategic care merge spre Babele eu unul as mai intelege accesul cu masina, in schimb fortarea urcarii spre omu mi se pare "crima".

desi nu cred ca mai trece nimeni de babele de cand exista punct salvamont langa babele.si mai e unul la sinaia acum cred, deci acopera tot platoul pe atv-uri relativ repede.
happily mending an Aro 320 D127
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

salvamontu cu atv-urile nu erodeaza solul?
sau se merge pa ,premiza, isi revine iarba ;D

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

in orice caz il "erodeaza" mai putin decat un offroad serios si-n plus prezenta lui (a ATV-ului) este ceva mai justificata decat "plimbarea" unor "civili".
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

eu nu zic ca salvamontul e sfant.
dar in anumite cazuri accesul pentru interventii de urgenta se face cu atv sau snowmobil.

vorbim de un platou unde vehicule degenul asta pot salva vieti.

ca aia de la releu la costila folosesc camioane ca sa alimenteze releul sau ca salvamont sinaia inchide ochii pentru pustanii de bani gata care freaca snowmobilele in zona sinaia nu neg.

ideea e ca e o zona fragila din punct de vedere al eroziunii si parerea mea e ca sunt si alte destinatii interesante de mers 4x4.

daca va uitati pe g earth e o zona f interesanta la azuga, cu ajungere in sacele sau de la campina spre doftana.
si chiar mai aproape de b decat campul lung.
happily mending an Aro 320 D127
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

din cate stiu accesul autovehiculelor este permis numai pana la cabana piatra arsa.
mie mi se pare plictisitor drumul pana la babele,iar de la babele la omu e ceva mai interesant.
bebelu
Membru
Membru

Post by bebelu »

Zona de masuratori ar fi spre Cabana Miorita nu spre Babele.
As propune sa facem tura pe la jumatatea lui August.
Un weekend propice ar fi 12-15 august.
Am vb aseara cam pe fuga cu Tarzi, a spus ca il tenteaza.
Sunt indisponibil, din pacate, pana atunci (dus copil in tabara, luat copil din tabara, remedierea unor defectiuni si mici reparatii la Arici, plus un concediu planificat de 10 zile).
Pentru orice eventualitate, as transmite o informare catre Jandarmeria Montana care are un obiectiv strategic pe Vf. Furnica (Echipamente trafic aerian).
Daca avem lista celor doritori, transmit si numerele masinilor sa nu comenteze.
La Miorita putem sta peste noapte (http://www.cabanamiorita.ro/cmcazare.php).
yo3hjv
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Tarzmobil - B74BEE

In chestii de genu' acesta consider ca un exces de comunicare nu are ce sa dauneze, asa ca eu as informa atat Jandermeria Montana cat si Unitatea administrativa (care o fi aia Consiliul Local Sinaia, etc) a zonei.

Dpdv "tehnic" cat timp ai nevoie sa fii acolo pe pozitie? .... nu de alta dar de ani buni de zile evit platoul Bucegilor in w/e, este plin de pantofari mitocano-manelizati, si finca incepand cu 2 august ptr 2 saptamani sunt in Concediu as prefera (in masura in care nu inoportunez pe ceilalti) sa ne desfasuram in timpul saptamanii.
(Winston Churchill)
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

Georgenis a fost pe platou cu 10.1 si poate ne da el mai multe detalii cu privire la acces.
bebelu
Membru
Membru

Post by bebelu »

Fac si adresa, no problem! Da, e de preferat in timpul saptamanii, depinde si cum ne strangem/sincronizam.
yo3hjv
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Drumul spre Babele de la intersectia cu Piatra-Arsa este interzis. Insa gasiti si alte trasee, din Busteni in Muntii Baiului si apoi iesiti in Secaria sau Valea-Azugii - Sacele (asta este doar drum forestier).
Sunt multe trasee insa sunt cu grad mai mare de dificultate si trebuie masini echipate...
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

scopul acestei "ieseli" este ca don' Bebelu sa faca niscaiva masuratori radio-bla bla si ptr asta are nevoie sa ajunga pe platou.

Daca nu avem voie la Babele o sa mergem spre Miorita.
(Winston Churchill)
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

bebelu ai mai fost?
daca da,pune te rog pozeeee %%- good luck
bebelu
Membru
Membru

Post by bebelu »

Naspa. Ni s-au furat niste echipamente de radiocomunicatii de sus de pe platou... La adresa catre Directia Silvica Dambovita si Parcul Natural Bucegi nu am primit raspuns. Am trimis pe email caci faxul e mereu ocupat...
Va mai tin la curent ce si cum. Nu as risca o iesire fara autorizatie desi e plin de tutuuri pe sus pe acolo. Daca nu stiti, se fac bani grei din curse 4x4 cu turistii de la coada de la telecabina Busteni.
yo3hjv

Post Reply