inlocuire Aro-Suzuki

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

inlocuire Aro-Suzuki

Post by vercingetorix »

In peregrinarile mele recente prin zona Ardealului (Brasov, Fagaras, Agnita, Medias, Sighisoara) am observat destul de multe masini Suzuki pe soselele din zona.
Intrebandu-i ce-s cu atatea japoneze mi-au spus ca au pus Aro pe butuci din cauza impozitelor usturatoare, optand pentru gama Samurai sau Jimny cu celebrele motorizari de 1000 cmc sau 1300 cmc.(unele inmatriculate si pe Bulgaria !)
Nu-i mai putin adevarat ca la un motor de 1000 cmc impozitul devine simbolic in comparatie cu Aro...si ai tot un 4x4 sub fund, sigur ca nu la aceleasi performante ca ale motorului de Brasov.
Pe criza asta se uita lumea in buzunar si ia masuri...in detrimentul Aro !
Am facut destule poze cu Aro fara numere prin curtile oamenilor, dar sunt imagini funebre pentru noi, asa ca ma abtin, pun cateva cu suzuki, pt. exemplificare doar.
Sa ne gandim ce mai putem face, dar vrand-nevrand deciziile sunt la mediul politic, slabe sperante...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Daca nu Aro, atunci ce ?

gigeius
Incepator
Incepator

Re: inlocuire Aro-Suzuki

Post by gigeius »

Parerea mea proprie si personala ca suzuki nu este masina, sunt in domeniul pieselor auto de 7 ani si sunt cunoscut ca ala de aduce piese de japoneze si gandesc ei ca implicit ca si de suzuki. Prin urmare cred ca 70% din posesorii Suzuki m-au sunat sau mi-au trecut pragul, dar pe toti i-am refuzat pentru ca preturile sunt destul de mari pentru ce "potential" au si plus ca nici nu se gasesc pe toate drumurile.
As alege oricand un Aro din 1986 in loc de un suzuki 2003 cu tot cu impozitele noastre......

doar parerea mea.
Cius si numa fain...
Bafta in trafic....
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

gigeius wrote:Parerea mea proprie si personala ca suzuki nu este masina............si plus ca nici nu se gasesc pe toate drumurile.
As alege oricand un Aro din 1986 in loc de un suzuki 2003 cu tot cu impozitele noastre......

doar parerea mea.
Sunt de aceeas parere! Plus ca piesele sunt scumpe rau de tot!
Cristian1
Membru de elita
Membru de elita

Post by Cristian1 »

Da, plus ca piata aftermarket la Suzuki e foarte dezvoltata plus ca unele piese se potrivesc si de alte masini, poti adapta taia aproape orice intr-un suzuki mai ales in Samuraie....
Nu consuma mult, motoare fiabile , acum daca piesele in scumpe asta este mai cumperi un samurai si ai doua si il modifici pe al tau pana iese de unde il bagi, pe cand in ARO, acum nu vreau sa va supar dar nu rezista un 10 la ce se poate baga un Sami , fiindca se dezintegreaza, cu toate ca is mare fan ARO si chiar as vrea unul kit ca is pe sub el toata ziua dar asta e........
Suzuki is cunoscute in toata lumea pentru ce pot face si nu se dau batute de la nimic, nu uitati ca Ladoga Trophy a fost castigat in 2007 parca de un Sam
Mecanica este foarte simpla si se repara foarte usor, poti monta diferite motoare cu minime modificari suporta arcuri elicoidale rollcage, trolii fata spate , cutii de viteze modificate, plus o gramada de piese HD....caroseria de se pusca o tai si ii dai un nou look ce e dedesupt de tabla nu te lasa si te aduce de oriunde....
Samuraiu a devenit un simbol in lumea 4x4 asa cum e Wranglerul , Defenderul, G-klass si alte minunatii ale tehnicii ........
Nu vreau sa mai spun nimic, nu ma luati in nume de rau ca si eu sunt fan ARO dar asta e realitatea...
Ce am scris eu aici pentru unii e ca vechea zicala :Fiecare cioara isi laud apuiul...."
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS

amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

O fi bun nu zic nu, dar tot noi cu Aro i-am cam scos din belele, cind au ramas impotmoliti prin noroaie sau zapada, ceea ce ei cu Suzuki nu vor reusi veci.Parerea mea.Hai sa facem un test , eu sau Mike cu Aro 11 si tu cu Suzuki, sa vedem te bagi dupa noi?
Cristian1
Membru de elita
Membru de elita

Post by Cristian1 »

Anul viitor haideti la Agnita Free Spirits Ride, in august, si atunci vedem vedetele in actiune, nu uitati ca traseele de anul acesta au fost facute de Suzuki >:/ ;)
CRISX
Membru de elita
Membru de elita

Post by CRISX »

Suzukiile au un design mai modern, sunt mai "dă ştrase", iar aroaiele ne aduc aminte de comunism.
Asta-i o chestie importanta, psihologica, pt.care majoritatea esticilor ar cumpara japonezele care sunt casate in occident.
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

Mda, unde dai si unde crapa...
Eu am postat fiind alarmat de cate Aro erau pe butuci, trase pe dreapta (intr-o zona montana!) iar dragii nostrii colegi de forum ii dau inainte cu '' cine e mai bun, aro sau suzuki? ''
Va lamuresc eu imediat : toate sunt bune, pina se strica !
Apelul meu ramane valabil, lumea renunta la Aro, trebuie sa privim lucrurile in fata, barbateste.
Sa nu ne vaicarim ca niste babe si sa incercam sa facem ceva...pentru Aro !
Am ceva idei si poate la vreo adunare a aroistilor o sa le pun in discutie, poate iese ceva bun...
Daca nu Aro, atunci ce ?
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Pai da! Pâna cheltuim banii pe un Suzuki si piese scumpe, mai bine platim impozitul pe X ani la ARO! ;D
hbogdan
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hbogdan »

Ce putem face? Pai ii invatam pe oameni cum se pot inmatricula Aro-urile cu cilindree mare pe BG, MD sau HU, si uite asa o sa ajungem de rasul curcilor ca prima tara care isi bate joc de masinile indigene si le obliga sa se caseze din cauza taxelor improprii. Sus palaria tovarasi guvernanti :(
Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

Cristian1 wrote:Da, plus ca piata aftermarket la Suzuki e foarte dezvoltata plus ca unele piese se potrivesc si de alte masini, poti adapta taia aproape orice intr-un suzuki mai ales in Samuraie....
Nu consuma mult, motoare fiabile , acum daca piesele in scumpe asta este mai cumperi un samurai si ai doua si il modifici pe al tau pana iese de unde il bagi, pe cand in ARO, acum nu vreau sa va supar dar nu rezista un 10 la ce se poate baga un Sami , fiindca se dezintegreaza, cu toate ca is mare fan ARO si chiar as vrea unul kit ca is pe sub el toata ziua dar asta e........
Suzuki is cunoscute in toata lumea pentru ce pot face si nu se dau batute de la nimic, nu uitati ca Ladoga Trophy a fost castigat in 2007 parca de un Sam
Mecanica este foarte simpla si se repara foarte usor, poti monta diferite motoare cu minime modificari suporta arcuri elicoidale rollcage, trolii fata spate , cutii de viteze modificate, plus o gramada de piese HD....caroseria de se pusca o tai si ii dai un nou look ce e dedesupt de tabla nu te lasa si te aduce de oriunde....
Samuraiu a devenit un simbol in lumea 4x4 asa cum e Wranglerul , Defenderul, G-klass si alte minunatii ale tehnicii ........
Nu vreau sa mai spun nimic, nu ma luati in nume de rau ca si eu sunt fan ARO dar asta e realitatea...
Ce am scris eu aici pentru unii e ca vechea zicala :Fiecare cioara isi laud apuiul...."

tot asa fara sa supar pe nimeni...........eu zic ca si la aro poti face tot felul de modificari si poti folosi de asemenea piese heavy-duty daca este necesar (si daca ti le permiti ),motoare cutii ,blocabile ....cred ca este mult mai ieftin sa montezi blocabile de exemplu pe un aro decat pe un samurai .iar standard cred ca au existat aro un pic mai puternice decat samurai-ul nu crezi .singura problema la aro vizavi de suzuki este calitatea proasta a materialelor din care este construita mecanica (transmisie si directie ) exploatarea proasta (aia facuta de aia de la CAP si de armata, ca putini dintre acestia au citit manualul de utilizare ) si odata cu aceasta reputatia de masina proasta ....ce sa-i fac ca e ARO.... asa e ARO masina proasta asa spun toti cretinii care au auzit ei de ARO sau au avut unul si si-au batut joc de el in loc sa remedieze problemele ca la carte ,l-au carpit ,improvizat ,au tras de el ca de un cal mort . inainte de anii 70 suzuki nu aveau nici o masina 4x4 si prima care a parut lj10 avea vreo 400 cm cubi si racit pe aer deci nu au descoperit ei acum roata si apa calda .in rest ce pateste un ARO de 10 ani acelasi lucru se intampla si la un suzuki.nu crezi da-i unuia un suzuki s-a care lemne din padure ,remorci de 2 tone ,sa-l foloseasca pe post de pompa de apa s-au taietor de lemne sa vedem daca rezista macar 2 ani dupa care faci o socoteala c-am cat te costa sa-l faci la loc .

ideea era ca cineva a observat ponderea mare de suzuki datorata probabil faptului ca sunt ieftine(nu cred ca erau asa multe noi, erau majoritatea de prin curtile vecinilor lui Werner sau din Olanda muncite pe la ferme acolo sunt si mai ieftine ) au un consum relativ mic pentru un autoturism cu tractiune integrala , se pot tarai din punctul a in punctul b si binenteles datorita impozitului .asta deocamdata cat mai merg sau pana cand cei care le detin mai cumpara cate unul doua pt piese de rezerva.(sunt curios cum iei un pivot sau un kit de ambreiaj second-hand tot de la una veche ) dar niciodata nu vor iesi la socoteala cu piese noi .

ps acest comentariu nu face obiectul unui atac la persoana, a vreunui membru de pe acest forum sau denigrarea imaginii suzuki pur si simplu ARO ARE MAI MULTE ATUURI . mai ales aici ;D
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

uitasem .....se poate inmatricula ARO pe bulgaria si nu mai se plateste nici un impozit doar 120 euro anual itp si asigurarea
Cristian1
Membru de elita
Membru de elita

Post by Cristian1 »

Sorin, de acord cu tine, dar macar la Suzuki ai garantia ca daca dai banii pe o piesa cate de scumpa va fi ea te tine o vreme indelungata , pe cand la ARO, cum a patit si Radu (aro10) a cumparat kit de ambreiaj nou si nu s-a potrivit in cutia de ARO, si daca tot e ARO cu experienta si sunt mai vechi in domeniu macar acum dupa 30 de ani sa faca macar un ambreiaj care sa se potriveasca brici...

Si da intradevar ARO marca veche de traditie, multe modele construie diferite destinatii, poate ca ma credeti nu ma credeti, mie imi place ARO foarte mult si ma uit luung dupa orice ARO care trece prin oras ...

PS: primul Suzuki construit in 1970 avea
# 2cyl.
# 2 stroke
# 359cc.
# Air Cooled.
# 25hp , 5500rpm

Numa` bine, si promit solemn ca nu mai scriu in topicul asta nimic ^:)^ ;))

Post Reply