Va salut domnilor ! De cand am auzit ca E.B0c si-a focut blog,ma bate gandul sa trimit un mesaj, cu felul in care vad eu rezolvarea taxelor din domeniul auto.Stiu ca am falsa impresie ca parerea mea conteaza,dar m-am saturat sa fac parte din corul celor care injura doar.Poate cu putin noroc....Dar sa va explic despre ce este vorba :-Tara noastra poate elimina in atmosfera o anumita cantitate de noxe-acceptata de UE.
-Din aceasta cantitate de noxe ,in baza unui calcul ,se poate deternina cat la suta revine transportului auto si respectiv autoturismelor.
-Impartind rezultatul la numarul de autoturisme,vom obtine o cota de emisii poluante / masina.
-Ideea este ca fiecare circula atat cat ii permite cota de poluare.daca vrea mai mult atunci plateste in plus ,astfel se vor achita de la sine eventualele penalitati UE.Altfel fiecare e liber sa circule cat vrea daca plateste partea de penalizari ce-i revine fata de UE.
-Masinile cu -euro 5"[fiind ultima tehnologie]vor circula nelimitat,neintrand in acest calcul.In felul acesta incurajam cumpararea de masini noi pe alta baza decat pana acum.
-Reglementarea se face in baza poluarii efective la teava de esapament in unitatea de timp,indiferent de cilindree.
-Masinile ce constituie mijloace de intretinere a unei persoane sau familii vor primi subventii de la stat pentru taxele aferente , scutiri,ca dea-ia platim taxe si santem o societate.
- Se emit hartii cu un anumit numar de casute pentru rovigneta-aferente fiecarui nivel de poluare.Nu montam dispozitive de urmarire pe masini pentru ca nu vrem ca omul sa se simta ca un potential contravenient
-Benzinariile nu vand mai multe rovignete de cat incap pe hartie.Daca se pierde hartia se plateste ca si cand am fi depasit norma de emisii.Daca soferul e gasit fara rovigneta,avem si acum amenzi.
-Statul trebuie sa incurajeze si sa sprijine financiar schimbarea motoarelor-autohtone in primul rand. EX-programul rabla nu cred ca poate determina un cetatean cu bani putini sa-si cumpere o masina noua.In schimb cu un vaucer sau doua ar putea sa-si schimbe motorul cu unul mai performant si mai putin poluant,daca masina trece normele ITP si e declarata apta pentru schimb motor. Veti spune ca se vor face abuzuri si manarii-adevarat,dar ele nu vor impiedica vanzarea de motoare Dacia,si schimbul,mai ales ca totul se face pe banii statului si in service.Nimeni nu ar pierde :Uzina ar avea un plus de vanzari,statul nu ar mai arunca banii pe vaucerele celor ce aricum nu cumpara masina noua,soferii ar circula nelimitat fara majorarea taxelor si cu un consum mai mic.In felul acesta masinile autohtone, mai vechi ,ar redeveni interesante si ar castiga in demnitatea pe nedrept pierduta.
-Msinile S.H.aduse din afara-se vor inmatricula la fel ca orice masina autohtona, Vor plati RAR,ITP,impozite=bani la buget. In schimb nu pot beneficia de programul rabla.Incompatibilitate.Rezultatul : fiecare circula cu ce masina vrea si atat cat ii permite norma de poluare.Ori plateste in plus. In timp se va ajunge la o cantitate enorma de fier vechi destinat otelariilor.Veti spune ca afluxul de masini S,H. va modifica cota de poluare.[norma de poluare se poate actualiza o data la citiva ani ] Adevarat, dar numai pe moment.Sa ne gandim putin :masinile SH sant pentru cei ce nu au bani de una noua .Deci economia primeaza.Nu ar fi preferabil sa imbunatatesti ceva autohton pe banii statului de cat sa cumperi o masina ce sigur peste cativa ani ar ajunge la fier vechi.Bine bine ar spune cineva ,dar cine ii va opri sa importe in nestire. Nimeni. In timp cererea va scadea [motive economice aratate mai sus ] si oricum singurul lucru ce mai functioneaza in tara este principiul cererii si ofertei.Atat cat se poate.
- Vom opri procesele UE cu "armele lor-cota de poluare.
-Sant multi oameni care circula de doua ori pe an :vara la mare , iarna la munte si platesc taxe cat o masina de serviciu !!! Cred ca si noi ne incadram uneori pe aici.
-Impozitul sa fie acelasi pentru toate autoturismele.
-Cetateanul va putea sa aiba in garaj si masina bunicilor lui fara teama ca va fi obligat s-o dea la remat.Iese la parade sau se duce vara la mare,el stie.Atit cat ii permite norma de poluare.
-Varog sa-mi cititi propunerea,sa aduceti argumente pro si contra.Poate ajungem la o forma acceptata de majoritate si incercan s-o promovam ,ca din parte-a forumului,daca moderatorii cred ca este oportun.Toate cele bune !
Alternativa posibila la taxele auto.
Moderator: costy84
- niscu
- Membru de elita

Alternativa posibila la taxele auto.
Pasiunile ne definesc,ne apropie si ne fac sa nu imbatranim degeaba !