Nu orice mecanic de tractoare poate repara un motor ca asta ,doar daca e pompagiu,mecanic,si electrician. 3 in 1 cum sar zice.
Mai dai peste unu care il pui sa iti schimbe ceasurile de bord,si dupa ce le schimba ,opresti motoru din cheie si el nu se opreste,. dupa ce stingi pozitia se opreste, mai repara masina .

.
Eu sunt satul de asa zisi meseriasi, numa vorba,domne eu am lucrat la cernavoda la central nucleara pe timpul lui ceasca,si faceam si dregeam, la urma. Buleala.[/quote]
Perfect adevarat si exact din motivele enumerate de sorin prefer sa lucrez singur la masina si sa ma chinui si sa invat. Cateva exemple:
1. Un amic cu un Suzuki Jimmny se duce in targ sa cumpere o mufa pentru noul casetofon Mufa se potrivea dar firele nu prea. Vanzatorul se ofera sa rezolve pe loc si fara bani problema. Omul a vrut numai sa ajute. Pune amicul mufa si nu se mai sting pozitiile neam. 2 luni a stat cu cheia de 10 in buzunar pana s-a prins, si cu cantec cu intrebari pe forumuri, carti tehnice...
2. Acum imi refac partial instalatia electrica de la Toyota dupa ce m-am prins ca un bulache a pus totul (toti consumatorii posibili mai putin farurile) pe un singur fir de contact iar toyota are relee pentru apoape orice. Meseriasul le-a scos ca merge si fara. Am gasit si sunturi de alimentare geamuri electrice direct din firele de la blocul de sigurante care erau prevazute pt. actionarea releelor si nu a consumatorului direct
3. La o reparatie la MRL la Toyota s-au pus MRL-urile cu ... CIOCANUL...ca nu intrau, desigur s-a lasat cu schimbat de MRL.
4. Pompa de apa la masina unui prieten a fost pusa cu CIOCANL, vorbim de un Opel Omega, normal pompa a cedat in scurt timp iar meseriasul a spus ca pompa este proasta, cred ca pompa era Hepu.
5. Cand am schimbat uleiul la Loganul unui amic am gasit un surub imens infasurat in carpe in loc de busonul de golire, idiotii din service sparsesera baia de ulei. Surubul se tinea in scut....
Exemplele pot continua....pt. ca toti sunt meseriasi iar ciocanul este nelipsit, cu cat ciocanul mai mare cu atit are mai multa experienta meseriasul.
Ideea este ca daca la un motor de toyota ceva nu merge inseamna ca ceva s-a pus gresit sau s-a intamplat ceva pe undeva, NU SE FOLOSESTE CIOCANUL sau principiul CE NU MERGE CU FORTA MERGE CU SI MAI MULTA FORTA. De fapt valabil pt. orice masina inclusiv ARO la care se pricep toti pt. ca este masina autohtona. Iar rulmentii chinezesti nu sunt cei mai buni...Iar crucile cardanice nici ele nu sunt cele mai bune, mai ales cand se rupe corpul crucii la plecarea de pe loc si ajunge elicia de la radiator in ...radiator si il sparge, lucru vazut personal de mine la un IMS la o parada...
De cat ori n-am auzit "...pai daca e facuta la noi o vizez, cu strainezele astea e mai greu..."
Dupa lunga paranteza...trebuie luat manualul postat aici si studiat si reparat dupa ce zic aia care l-au facut nu dupa ureche.