Vehicule remorcabile

Despre modelele construite,variante,motorizari,locuri in care s-au construit

Moderators: Werner, mariusjaz

willy
Membru
Membru

Re: Vehicule remorcabile

Post by willy »

Salut!Si eu as vrea o remorca,insa din cele 3 variante,as vrea sa aflu cateva avantaje/dezavantaje de la cei care au deja.Ma gandesc la:
  -Ratmil Marsa sa ,1-1,5 tone,remorca monoax,axa tip aro,bena cu platforma dreapta.
  -Autonova sa Satu-Mare,1 tona,monoax,cauciucuri tip aro,platforma cu rotile asa zis ingropate,cum ar fi la caroseria de 240.
  -Metalica sa Medgidia,asemanatoare celei de la Autonova,dar o idee mai mare.
Cei de la Ratmil si Metalica au zis ca numai pe comanda,dar cam scump mi s-a parut.
Asa ca imi iau dar numai la mana a-2-a si mult mai ieftin,dar bisnitarii sau vanzatorii sunt ....de zahar.
Astept opinii,indeosebi de cea de Marsa.

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Cu ce masina vrei sa o tractezi? ce categorii ai in permis?
Spre exemplu: cu ARO 24x, ca sa tractezi o remorca cu masa maxima de 1500 kg, ai nevoie de minim categoria B+E, iar cu ARO10.4, conform talonului, masa maxima remorcabila este 1200 kg.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Hmm.. eu am citit ca la categoria B poti tracta o remorca cu masa maxima mai mica sau egala cu autovehicolul, in limita a 3500kg pentru tot ansamblul. Daca Aroul are 1800 si ceva poti tracta linistit 1600Kg... B+E iti trebuie doar daca remorca are masa maxima autorizata mai mare decit a masinii, dar in cazul Aroului nu se poate aplica, pt ca ai depasi 3500kg in total. Deci B+E e o categorie nefolositoare in practica (doar daca ai o masina de 1500kg capabila sa tracteze 2000kg, dar nu prea am vazut asa ceva)
Cel mai bun ar fi C1+E si poti merge cu maxim 12000Kg  :>- Eu chiar ma gindeam la asa ceva, dar sunt deosebit de lenes, sa mai fac scoala de soferi si pt camion.. ca sa nu mai zic ca in Iasi dureaza jumate de an sa ajungi sa dai examen la politie, din cauza sutelor de disperati care vor permis ...
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

si SC Compa Sibiu Sa fabrica remorci.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

@tudop
1 cu permis categoria B poti cunduce un autovehicul cu nu mai mult de 9 locuri si cu masa maxima 3500 kg. De asemenea, un ansamblu de vehicule a carui masa totala maxima sa nu depaseasca 3500 kg, iar masa celui tractat sa nu o depaseasca pe a celui tragator (in afara de situatia cand exista niste autorizari speciale cum au, de exemplu, unele vehicule destinate pentru tractari). Se poate depasi masa totala de 3500 kg in situatia in care masa vehiculului nu depaseste 3500 kg, iar cea a remorcii este sub 750 kg.
Insa, te mai limiteaza si masa maxima remorcabila a autovehicului pe care il detii, care este trecuta in talon. In cazul lui ARO 10.4 ea este, cum am spus, de 1200 kg. In cazul lui 24x, este, parca, de 2500 kg.
2 in cazul ARO-ului tau, daca este cel din poza, vezi ca masa maxima nu este 1800 kg (aia e masa gol) ci pe la 2450 kg. Deci, cu permis categoria B, poti tracta o remorca de 1000 kg. Daca vrei sa tragi ceva mai greu ai nevoie, minim, de acel B+E.
Din pacate, B+E e greu de obtinut pentru ca nu prea sunt scoli de soferi unde sa faci curs.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
willy
Membru
Membru

Post by willy »

Salut!Am omis sa spun,dar cand am zis ca vreau sa pun o remorca de 1-1,5 t,evident ca am un aro 24,respectiv 243 cu motor BV.Tot respectul pt.cei cu aro 10,dar cand vad cate unii ca il cocoseaza cu o remorca cam cum ar fi cea de la compa pe 2 axe,zic ca totusi e o masina mica care poate si ea dar cartofii,rosiile si ce or mai duce ei sunt daravele grele.Oricum dupa cum cam stiam si eu vad ca totul depinde de ce scrie in  taloane(masina-remorca)si B-ul meu nu prea ajunge.Am pol.rutiera vecina la 1 km si ma opresc intr-una din zile sa vad ce si cum cu B+E.Dar daca tb.cartea deschisa o mai facem odata,ca apoi deh..cat traieste omul invata.
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

willy wrote: Salut!Am omis sa spun,dar cand am zis ca vreau sa pun o remorca de 1-1,5 t,evident ca am un aro 24,respectiv 243 cu motor BV.Tot respectul pt.cei cu aro 10,dar cand vad cate unii ca il cocoseaza cu o remorca cam cum ar fi cea de la compa pe 2 axe,zic ca totusi e o masina mica care poate si ea dar cartofii,rosiile si ce or mai duce ei sunt daravele grele.Oricum dupa cum cam stiam si eu vad ca totul depinde de ce scrie in  taloane(masina-remorca)si B-ul meu nu prea ajunge.Am pol.rutiera vecina la 1 km si ma opresc intr-una din zile sa vad ce si cum cu B+E.Dar daca tb.cartea deschisa o mai facem odata,ca apoi deh..cat traieste omul invata.
eu am trecut prin povestea asta

si  an si ceva se cheama ca sunt sofer "profesionist"

bafta la cursuri si la examen
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

Post Reply