Radiator 244

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

SERGHEI
Banat
Banat

Re: Radiator 244

Post by SERGHEI »

cab_512 wrote: Nea Serghei ai fost "plimbat" prin POMIRLALAND ;D.
Asta ccu Pomarlaland este chiar buna...mi-a mai trecut supararea .

Nea Baciule...Daca este la fel de mare ca al meu nu am ce face  cu el....maine masor radiatorul si pun cotele..Daca ai ce imi trebuie mie facem o calculatie pe 1 an fara cu un avans acolo sa nu fie reziduala mare si dicutam.. :>-

Florin
Membru
Membru

Post by Florin »

Montati un radiator mare  de brasov  si nu o sa mai aveti probleme cu fixarea lui iar furtunele de apa nu or sa mai fie gatuite asa cum am vazut in poze.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ARO 244,an 1997,motor peugeot XD3TP
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Bai florine,chiar da bine radiatorul ala !!!! Da pompa aia de amorsare din dreapta de unde este ? sSa nu imi spui ca este in dotarea standard a motorului?!!
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

SERGHEI wrote: Bai florine,chiar da bine radiatorul ala !!!! Da pompa aia de amorsare din dreapta de unde este ? sSa nu imi spui ca este in dotarea standard a motorului?!!
Ala e nea Serghei - al' de Cupru, nu-ti mai fierbe ever motoru, vezi la nea baciudibaciu poate o pui de-un leasing...

Eu am unul mai subtire dar la fel de mare, si din aluminiu. Ti-l dau mokka dar daca ai posibilitatea de Cupru, baga Cupru. Stii ca s-a mai discutat pe forum, si chiar amicul spunea cum e mult mai bun Cuprul decat Aluminiu  :-"

Florin
Membru
Membru

Post by Florin »

Este un Andoria euro 3 si difera pompa de injectie are pompa de alimentare incorporata in ea si pompa de amorsare pe bateria de filtru motorina .
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Filtru ala s-a pus si pe Pejouri.
Florin
Membru
Membru

Post by Florin »

Da si la peugeot s-au pus.
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

vstef_is wrote:
SERGHEI wrote: Bai florine,chiar da bine radiatorul ala !!!! Da pompa aia de amorsare din dreapta de unde este ? sSa nu imi spui ca este in dotarea standard a motorului?!!
Ala e nea Serghei - al' de Cupru, nu-ti mai fierbe ever motoru, vezi la nea baciudibaciu poate o pui de-un leasing...

Eu am unul mai subtire dar la fel de mare, si din aluminiu. Ti-l dau mokka dar daca ai posibilitatea de Cupru, baga Cupru. Stii ca s-a mai discutat pe forum, si chiar amicul spunea cum e mult mai bun Cuprul decat Aluminiu  :-"
nu fi asa de convins cu fiertu' .... ca nici in ala de Al cat timp nu curge nu fierbe nimic. In plus .... nu toata lumea are BV sa mearga si fara apa mult si bine ca oricum se incalzeste greu.

teoretic AL ar trebui sa fie mai eficient decat CU, insa si aici se aplica principiul sanatos ca Teoria e teorie dar practica ne omoara. radiatoarele de Cu sunt mai fiabile si pot fi reparate/remediate mult mai usor decat Al, care AL ii trebuie argon sa se lipeasca
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Radiatorul  pe care il am este identic cu cel din poza lui Florin.

:-??
  Referitor la radiatoarele din Al . Multi foarte molti se/s-au plans de faptul ca se/s-au subtiat , se mananca ,se autodistrug -sa zicem .
  O fi de vina  apa -cam dura ,ca nimeni nu pune apa distilata  sau antigelul ?
  Cert este ca la radiatorul din cupru nu apare aceasta problema ?
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

baciudibaciu wrote:   Radiatorul  pe care il am este identic cu cel din poza lui Florin.

:-??
  Referitor la radiatoarele din Al . Multi foarte molti se/s-au plans de faptul ca se/s-au subtiat , se mananca ,se autodistrug -sa zicem .
  O fi de vina  apa -cam dura ,ca nimeni nu pune apa distilata  sau antigelul ?
  Cert este ca la radiatorul din cupru nu apare aceasta problema ?
Pentru instalatiile de racire cu radiator din Al se foloseste ,,alt tip de antigel" ..Daca se baga antigel normal pt Cu ,radiatorul de Al se va coroda...

La VW am radiator din Al dar folosesc antigel pt Al ,mult mai scump..Transferul termic este mult mai bun la Al dar ,,romanul" se gandeste la ,,daca se sparge pot sa-l repar??"

Am rezolvat cu pozitionarea radiatorului.L-am muta 5 cm spre motor si inca 5 cm la stanga,In felul asta am putut sa il asez pe doi suporti imbracati in cauciuc si sa-i mai confectionez doua bride de prindere la partea superioara .Am mai manufacturat si un suport lateral...A venit si randul ,,furtunashelor" asa ca am profitat de ocazie si am schimbat tot .Foto maine.Acum incerc sa ma dezghet.

Multumesc celor care mi-au oferit ajutor si informatii. :>-
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Transferul termic e mai bun la Cupru, ca tot veni vorba. Ca trebuie antigel calumea la ambele sutn de acord.
cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristian irimescu »

Antigelul e G12 si nu contine silicati.. (la cele mai vechi G11)

comparatie Cu/Al
conductibilitate: bun/slab
capacitatea calorica: slab/bun
coef. transfer termic: slab/bun

La capitulul transfer termic, aluminiul este mai bun.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

cristian irimescu wrote:

comparatie Cu/Al

sa fim seriosi,..decat cu apa in sistemu de racire,..mai bine..antigel la 8 lei L..... o fil el prost,..da tot nu fierbe..la 90 de grade celsius ca apa ;)
cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristian irimescu »

CT-03-TVY wrote:
cristian irimescu wrote:

comparatie Cu/Al

sa fim seriosi,..decat cu apa in sistemu de racire,..mai bine..antigel la 8 lei L..... o fil el prost,..da tot nu fierbe..la 90 de grade celsius ca apa ;)
Corect, punctul de fierbere al antigelului este mai mare decat al apei, dar referirea era despre coroziunea radiatorului de aluminiu provocata de un antigel nepotrivit (care contine silicati) si despre coeficientul de transfer termic al cuprului versus aluminiu *-:)
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Uite si modificarile.Mai ,al este clar cel mai bun la transfer termic... (in afara de metalele nobile).Problema este alta :daca s-a spart Al iti bagi ceva ...daca s-a spart Cu il lipesti instant.La fel folosirea de antigel ,cel pt Cu este mai ieftin cel pt Al este mult mai scump...

Pt cei care nu stiu : RADIATOARELE DIN CU SUNT DE FAPT DIN ALAMA..in 90% din cazuri. \:/

Cleme radiator ,cauciuc pus sub el pt orice eventualitate,clema laterala.....si interior :masca pt difuzor statie si ceva butoane  (aeroterma,proiectoare ,proiector spate ..)Chestia aia alba nu prea da bine asa ca ori o vopsesc ori o schimb....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by SERGHEI on 25 Feb 2009, 11:56, edited 1 time in total.

Post Reply