Modificare transmisie aro 10
Moderators: mariusjaz, socratee
- cristi-devildnb
- Membru de elita

Re: Modificare transmisie aro 10
din ce vrei tu sa faci inteleg ca o sa ai cutie de papuc si reductor de nissan. asa concluzionez ca puterea care o pierzi pe treapta 1 de la cutia de aro la cutia de papuc o castigi in demultiplicarea de pe hi de 1.2 dar in acelasi timp pierzi castigul de viteza de pe trapta 5 de viteza care este cu 1.2 mai lunga decat treapta 4. reducrorul de aro are avantajul ca in treapta hi nu pierde viteza iar pe low cu treapta intai ai demultiplicare 9
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- Soryn
- Membru legendar

parerea mea ,e ca nu se merita modificarea,....cu cat e mai simplu sistemu cu atat mai bine,..
e bun si reductoru de a10, numa sa tina grupurile..la demultiplicare
si pt viteza,,niste roti mai mari si ai scapat,.si de stresu asta.
cu 195/75/15 ai cu aproape 10 km mai mult decat cu 175/75/14 , si deja trage masina mai greu... si daca inca vrei viteza 8/33 si gata,..
e bun si reductoru de a10, numa sa tina grupurile..la demultiplicare
si pt viteza,,niste roti mai mari si ai scapat,.si de stresu asta.
cu 195/75/15 ai cu aproape 10 km mai mult decat cu 175/75/14 , si deja trage masina mai greu... si daca inca vrei viteza 8/33 si gata,..
- RoteaDaniel
- Membru

la viteza a 5-a am pierderea aia dar am rotile pe 15 si iti spun ca alearga calumea ,il vad acum ca la cea mai mica panta tre sa ii dau a3a ca nu poate sa o urce cu a4a , vroiam mai mult sa fac modificarea doar ca sa inlocuiesc rahatu ala de cardan scurt din fata care imi face numai probleme ii scurt taresi are unghiul fff mare . Concluzia Nu pot face ceea ce am planuit si am cumparat cutia aia de transfer degeaba ,dar lasa ca nu se stie cand o fi nevoie de ea ar fi fost nevoie de o cutie de transfer care intoarce sensul de rotatie de la intrare la iesire . Va multumesc ca m-ati ajutat .
- RoteaDaniel
- Membru

am pierdut deja un cardan si in plus mi-a spart si carcasa de la cutie cand a sarit deacolo .am pus altul si asta incepe de bate, gresarea este la zi o fac din 3 luni in 3 luni in conditiile in care parcurg maxim 700 km pe luna..intrebare intrebatoare cum sa scot rulmentii de sprijin ai planetarei fata aia cu ace aia din butuc ,erau sparti de cand am luat masina si vreau sa ii scot si sa ii fac o bucsa de bronz sau din alt material daca stiti voi altul mai bun decat bronzul .mam chinuit vreo 3 ore sa ii scot si nu am reusit .pot sa ii scot acasa sau trebuie sa ii scot pe strung ?
- Soryn
- Membru legendar

cu dalta si ciocanu,... daca nu vrea... desfaci butucu,..si scoti fuzeta..sa poti lucra mai bine,..
pai 700 km/luna...sunt in teren? si marea majoritatea in 4x4?,.... pai e enorm de mult,.. vorba aia, cat vrei sa tina frate
cand se greseaza cardanu,tre sa iasa vaselina din toate 4 capacele cruci...
pai 700 km/luna...sunt in teren? si marea majoritatea in 4x4?,.... pai e enorm de mult,.. vorba aia, cat vrei sa tina frate
cand se greseaza cardanu,tre sa iasa vaselina din toate 4 capacele cruci...
- RoteaDaniel
- Membru

pai daca il ung asa de des iese unsoarea . cand l-am( pe aro asta micu ) adus acasa a trebuit sa dau ambele cardane jos ca in spate am avut o cruce cu canal de ingere in fundat iar in fata dupa parerea mea cardanu ala nu a vazut unsoare niciodata era perfect uscat ,acolo am schimbat ambele cruci ,l-am pus sus pe masina si la aproximativ o luna l-am pierdut. pai dupa parerea mea o data la 2000 de km este destul de uns ,cel putin ultima oara cand am uns cardanele a iesit doar un pic de unsoare murdara . am dat jos fuzeta este dezmembrata total dar nu am reusit sa scot camasile de la dracoveniile alea de rulmenti . a mai pus cineva bucse de bronz acolo ,rezista la turatia aia bucsele de bronz?
- Soryn
- Membru legendar

au mai pus uni ,bucse de bronz, pt ca nu au ''gasit " rulmenti cu ace,..
daca sunt presate.. nu au de ce sa nu tina, insa se uzeaza
daca sunt presate.. nu au de ce sa nu tina, insa se uzeaza
- RoteaDaniel
- Membru

Eu stiu ca lagarele cu bucse nu rezista la numar mare de rotatii din ce motiv nu stiu dar sunt hotarat sa incerc cu bucse . vreau sa fac bucsa mai lunga decat este cota de rulment ca sa aiba planetara sprijin pe o suprafata cat mai mare in butuc . tocmai am cumparat 2 planetare fata si un cardan fata ,am gasit in sfarsit un cardan de fata . o sa duc planetarele la rectificat iar dupa ce le rectific o sa trec la partea cu bucsa de bonz din butuc si trebuie sa ma gandesc la un sistem de ungere ca sa nu mai dau planetara jos ca sa ung bucsa de bronz.
- N Alin
- Membru

Camasile rulmentului din fuzeta le-am scos numai cu ajutorul unui surub de 16, lung, .Acel surub l-am bagat prin fuzeta , in sensul in care intra planetara, i-am tras citeva hafturi de sudura la capatul care se rezema de bucsa rulmentului apoi l-am luat la ciocan... La Aro-ul care il pregatesc am facut bucsi din teflon, duramit ...naiba stie ce e .... fiindca le-am facut la un strungar ciubucar care facea din acel material bucsi la utilaje industriale... zicea ca se uzeaza metalul (daca nu este cementat) si bucsa isi pastreaza cota de frecare, chiar daca nu e in permanenta gresata... vreau sa vad cit o sa reziste findca in momentul de fata, am bucse de bronz la Tacanel si am observat ca si - au facut joc planetarele in ele...deja pe asfalt denivelat cu fata decuplata din MRL-uri se aud cum "clantane"planetarele fata.
Ps cardanul spate se poate gresa dar ala de pe fata nu ai cum... poate daca incerci sa-l fierbi in vaselina sau seu de oaie..cum se gresau lanturile...la cardanul fata am bucsi de bronz in locul acelor ace ...deocamdata a tinut la tavaleala..dar la drum intins sau la viteze decuplez fata....
Ps cardanul spate se poate gresa dar ala de pe fata nu ai cum... poate daca incerci sa-l fierbi in vaselina sau seu de oaie..cum se gresau lanturile...la cardanul fata am bucsi de bronz in locul acelor ace ...deocamdata a tinut la tavaleala..dar la drum intins sau la viteze decuplez fata....