grupuri

Cutii de viteze si transfer, planetare, ambreiaje, diferentiale. Tipuri, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

adriathica
Incepator
Incepator

Re: grupuri

Post by adriathica »

O ultima nelamurire:mecanicul meu imi spune ca e un grup de fuga luat de pe un TV si sunt unele mici diferente la nu stiu ce pinioane dar, avand si diferentialul vechi nu pune probleme schimbarea grupului!!Are dreptate si cata???? Nu as avea nevoie de surprize!!

N Alin
Membru
Membru

Re: grupuri

Post by N Alin »

Eu am folosit 11/41 la un M cu moror D115 am patit de vre-o doua ori sa sparg dantura de pe coroana asta s-a intimplat din cauza smuciturilor, practic au cedat rulmentii si va dati seama ca dintii s-au tocit imediat... asta a fost invatatura de minte pentru mine si oricum si asa a fost un interval de vre-o 6 ani in care s-au intimplat chestiile alea...deci pot zice ca au fost cazuri izolate si nu poate fi o problema de constructie a acelor grupuri.
Am mai patit-o o data ca s-a spart un pinion satelit,bucata din pinionul zdrobit a fost proiectata din punte afara decupind efectiv din tabla care formeaza capacul din spatele locasului grupului in punte...si asa (doar cu un satelit in grup)am facut ceva km cu M-ul pina am observat ca curgea ulei iar puntea era sparta...
Intre diferentialele de Aro si cele de TV diferenta majora consta intre pinioanele planetare, acele pinioane difera la dantura interioara in functie de planetarele care sunt pe puntea respectiva.
Post Reply