Facem o masina de off road?:)
Moderator: costy84
- Zmeu
- Banat

Re: Facem o masina de off road?:)
eu te ajut : 1- 3 - 10 astea le pun la loto
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

pai si eu as pune 5-9 sau 2-0-7Plastec wrote:eu te ajut : 1- 3 - 10 astea le pun la loto
glumeam la loto ma descurc iar daca am consumat prea mult ceai de hamei exista tot timpul acel castronel cu cifre:)
eu ma refeream daca se baga cineva dupa ce castig premiul cel mare...sa bem bautura pe care o voi da:):):)
Plastec stai linistit va fi sigur si deaia Bruna cum ne place noua;)
- claus4fly
- Membru Devotat

Uite aici un sasiu tubular, care s-ar putea sa tina
(la ce exercitiu de imaginatie ai propus), iar mai jos ceva care flexeaza foarte mult (si are doar un amortizor).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Cristian1
- Membru de elita

Daca vreti va pot ajuta eu cu un sasiu complet de ARO 24 motorizare Andoria http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning ... 26281.html
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

"CLAUS"
cum ai gasit tu exact cam ce aveam eu in minte:) prima cel putin e cam ceea ce ma tenteaza pe mine daca cu cat ma gandesc si documentez mai mult despre cu atat incep sa cred ca ma va costa o gramada si ca nu prea am cum sa o realizez fizic din lipsa de spatiu si dotare tehnica cu aparatura.
Ma gandesc ca daca vrei sa iasa ceva frumos si bine trebuie totusi niste aparatura de masura si reglare care teama imi e ca vor costa mai mult decat face masina:) ma gandesc la niste telemetre LASER sau nivele cum se numesc ca nu ma pricep:) e drept eu lucrez in proiectare calcul dar sunt pe vibroacustica:)si pe monitor daca ii dau comanda la bara sa fie paralela pai paralela e dar in garaj ...ii dau comanda:"Va aliniati!":)))
da oricum m-am lamurit un pic si despre cauciucuri deci neaparat "bed lock" sau cum se scrie adicatelea d'alea cu un cerc peste talon care se prinde cu suruburi si strange cauciucul intre janta si cerc sa nu il dejantezi cand mergi cu presiune mica:)
intrebare acuma ca de nu ma pricep: exista firme care fac cadrul din bare?sasiul tubular?daca da si aveti ceva detalii va rog nu ezitati:)
Eu voi incerca sa aflu ceva de la niste fosti colegi deai mei de facultate care daca imi aduc aminte bine au avut ca proiect de stat sa faca un buggy:)
aaa si uite asa mi-a picat fisa ca se poate daca as avea niste dimensiuni de gabarit si niste informatii despre materiale sa fac calculul static si dinamic al sasiului(eu si un bun coleg al meu)
:):)
e se pare ca incepe sa se smiste rotita...
sa vedem ce o iesi la final:) poate daca merge totul bine gasim si un sponsor doi acolo care sa mai ajute:)
cum ai gasit tu exact cam ce aveam eu in minte:) prima cel putin e cam ceea ce ma tenteaza pe mine daca cu cat ma gandesc si documentez mai mult despre cu atat incep sa cred ca ma va costa o gramada si ca nu prea am cum sa o realizez fizic din lipsa de spatiu si dotare tehnica cu aparatura.
Ma gandesc ca daca vrei sa iasa ceva frumos si bine trebuie totusi niste aparatura de masura si reglare care teama imi e ca vor costa mai mult decat face masina:) ma gandesc la niste telemetre LASER sau nivele cum se numesc ca nu ma pricep:) e drept eu lucrez in proiectare calcul dar sunt pe vibroacustica:)si pe monitor daca ii dau comanda la bara sa fie paralela pai paralela e dar in garaj ...ii dau comanda:"Va aliniati!":)))
da oricum m-am lamurit un pic si despre cauciucuri deci neaparat "bed lock" sau cum se scrie adicatelea d'alea cu un cerc peste talon care se prinde cu suruburi si strange cauciucul intre janta si cerc sa nu il dejantezi cand mergi cu presiune mica:)
intrebare acuma ca de nu ma pricep: exista firme care fac cadrul din bare?sasiul tubular?daca da si aveti ceva detalii va rog nu ezitati:)
Eu voi incerca sa aflu ceva de la niste fosti colegi deai mei de facultate care daca imi aduc aminte bine au avut ca proiect de stat sa faca un buggy:)
aaa si uite asa mi-a picat fisa ca se poate daca as avea niste dimensiuni de gabarit si niste informatii despre materiale sa fac calculul static si dinamic al sasiului(eu si un bun coleg al meu)
e se pare ca incepe sa se smiste rotita...
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

multumesc pentru ofertaCristian1 wrote:Daca vreti va pot ajuta eu cu un sasiu complet de ARO 24 motorizare Andoria http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning ... 26281.html
multumesc
- claus4fly
- Membru Devotat

Dupa ce castigi la loto, te poti enerva privind aici:
http://www.explorerforum.com/forums/sho ... p?t=143077
oricum, daca ai bani ai si net si apoi daca i-ti mai ramane timp, poti sa-ti faci o ,,ciudatenie,, ca asta sau mai tare.
http://www.explorerforum.com/forums/sho ... p?t=143077
oricum, daca ai bani ai si net si apoi daca i-ti mai ramane timp, poti sa-ti faci o ,,ciudatenie,, ca asta sau mai tare.
- axxel4you
- Membru legendar

Daca nu vrei sa folosesti piese care se gasesc relativ usor si ieftin la noi gen sasiu de IMS , punti de TV , etc . si vrei sa creezi ceva prea sofisiticat din prima , proiectul asta va deveni tot mai inabordabil . Un proiect de genul acesta trebuie sa evolueze in functie de necesitatile pe care ti le impune terenul unde folosesti utilajul.
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

Aici ai dreptate aici e nehotararea mea cea mai mare ca inca nu am decis ce vreau sa fac si pe unde vreau sa folosesc masina.axxel4you wrote:Daca nu vrei sa folosesti piese care se gasesc relativ usor si ieftin la noi gen sasiu de IMS , punti de TV , etc . si vrei sa creezi ceva prea sofisiticat din prima , proiectul asta va deveni tot mai inabordabil . Un proiect de genul acesta trebuie sa evolueze in functie de necesitatile pe care ti le impune terenul unde folosesti utilajul.
Pana la urma cred ca voi merge pe varianta cu ceva autohton adica ceea ce spui chiar tu un sasiu usor de gasit si ieftin o punte tot asa iestina si usor de gasit si foarte important pentru toate piesele ,sa mai existe piese de schimb pentru ele.
cred ca voi pleca de la un sasiu de aro 10 pe care il voi adapta la necesitatile mele,ma gandesc la asta in ideea ca as dori sa il pot si inmatricula ,...dificil vreau si una si alta da nu sunt hotarat:)
e aiurea situatia mai ales ca traversam niste momente care sunt total anapoda:)ca si concluzie voi incepe cu ceva usurel iar apoi voi modifica ,evolua in functie de dorinte:)
- Cristian1
- Membru de elita

Ce se mai aude de proiect, o iesit ceva ?
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

nu prea
a ramas la stadiu de idee si de dorinta pentru moment
dar speranta mai exista desigur.