-nu cred ca flo a intentionat sa faca calificari negative asupra colegilor de forum.Cele doua state,Germania siFranta sunt state sociale in sensul ca ele respecta omul,cetatenul,acesta nu este un simplu CNP.
--aprecieri globale asupra unor etnii nici eu nu sunt de acord,este o veche tactica a politicienilor de a gasi vinovatul de serviciu-strainul.
another way
Moderator: costy84
-
dragospetres
- Membru legendar

- flo
- Membru legendar

Re: another way
Stimate domnule George!George wrote:esti sigur ca si werner si constantin, oameni in care dai direct si fara motiv, traiesc in tarile de adoptie din ajutoare sociale?! ca sa nu mai spun de werner, ca macar dupa nume ai putea sa te gandesti ca romania l-a adoptat la un moment dat, si nu germania? combati bine de obicei, dar incearca sa nu mai emiti pareri despre oameni pe care nu-i cunosti !flo wrote:... Adica, parasesti Romania pentru a traii si muncii in tari care au impus standardele civilizatiei si ajungi sa fi scandalizat de masuri de ajutor social. Pai daca erau tari care nu adoptau astfel de sisteme cu siguranta ca nu le-ati fi ales ca o noua patrie...
p.s.: in caz ca n-ai stiut, iti confirm eu: limba materna a lui werner este germana ! si n-o spun din auzite.
cat despre subiect, parerea lui tanti le pen este una nationalista si de bun simt. pana la urma e vorba de identitatea nationala a frantei, a germaniei, si chiar si a romaniei daca am avea un presedinte pentru popor, si nu pentru el. sa inteleg ca iti convine ce se intampla acum, cu tampeniile cu tinutul secuiesc recunoscut la bruxelles, cu reorganizarea administrativ-TERITORIALA a romaniei?!
Cum de ai inteles ca doresc sa "dau" in werner si constantin ? Cum de ai inteles ca as fi afirmat eu ca acestia ar trai din ajutoare sociale ?
Politicile sociale consistente sunt opera acestor tari dezvoltate in care ei au ales sa munceasca si sa traiasca , dupa cum am zis, tocmai pentru ca sunt tari civilizate . Aceste politici existatu si la momentul in care dumnealor au ales sa-si aleaga o noua patrie. Cum de tocmai acum observa aceste "neajunsuri"? Cam la asta ma gandeam. Cu tot respectul dar nu am emis nici o parere despre vreo anumita persoana.
Si sa revenim la subiect. Aceste frumoase, mari si bogate tari de ce i-au acceptat acum cateva decenii pe turci si arabi? Atunci nu se gandeau la identitatea lor nationala?
Cum de au fost buni atunci si de nesuportat acum?
Oricum nu are legatura cu ce se intampla acum in secuime. Daca aminteai de corsicani mai intelegeam.
Parerea lui Le Pen este doar una sforaitoare. Nu ofera solutii realiste.
Nu-i nevoie sa devii nazist ca sa aplici corect niste legi, astfel ca lenesii sa nu profite.
- George
- Administrator

de aici: (si nu cred ca sunt singurul care a inteles asta)
in fine, oricum vad ca ori se vrea a se intelege altceva din mesajul lui tanti, ori eu sunt singurul care n-a inteles nimic. ce am citit eu din declaratia cu pricina este cu totul altceva, nicidecum cu referire la imigranti. tanti vrea ca franta sa fie franta si nu bucata din uie, germania la fel, si tot asa, ca fiecare sa se gospodareasca la el in curte si sa faca sa iasa din criza mai repede si mai bine pentru poporul sau, si nu ca unii sa munceasca si sa dea bani altora ca sa ii scoata din belele. ceea ce, sincer, si eu sunt de acord.
cat despre imigranti, tanti a zis doar de cei cu dubla cetatenie:
"Ce faceţi cu cei cu dublă naţionalitate?
Problema dublei naţionalităţi e extrem de dificilă, în principal din cauza imigraţiei pe care o suportă Franţa de 20 de ani. Conform unor surse algeriene, pentru că Franţa refuză să îi numere, există 4 milioane de franco-algerieni. E un privilegiu exorbitant pe care îl au aceşti oameni, de a apăsa pe două sisteme de securitate socială şi care pot participa la alegeri în două ţări. Am scris deja algerienilor, pentru că suprimarea naţionalităţii duble pentru aceşti oameni poate avea consecinţe importante în materie de politică externă. Şi dacă, de pildă, ar fi fost 4 milioane de franco-libieni, Franţa s-ar fi angajat în războiul din Libia? Nu mă opun să existe o dezbatere, cum a existat în Germania - să existe binaţionalitate cu ţările europene, dar să nu existe când e vorba de state terţe. "
ceea ce mi se pare pertinent, iarasi. consider ca e "de porc" sa fii cetatean de oricare si sa imigrezi in alta parte, de unde fie sa lucrezi fie sa astepti ajutoare (si sunt, din pacate cetateni romani de alta etnie, care o zguduie la rece prin tarile nordice, care sunt foarte protectioniste si le ofera bani degeaba), iar in statul tau de origine, al carui cetatean esti deasemenea, sa astepti pensie sau ajutoare sociale...
ia de mai dezbateti acum, inca o data.
adica au ales sa traiasca in acele tari civilizate exact datorita sistemelor de protectie sociala, adica s-au dus sa stea cu mana intinsa. eu asta am inteles...flo wrote:... Adica, parasesti Romania pentru a traii si muncii in tari care au impus standardele civilizatiei si ajungi sa fi scandalizat de masuri de ajutor social. Pai daca erau tari care nu adoptau astfel de sisteme cu siguranta ca nu le-ati fi ales ca o noua patrie...
in fine, oricum vad ca ori se vrea a se intelege altceva din mesajul lui tanti, ori eu sunt singurul care n-a inteles nimic. ce am citit eu din declaratia cu pricina este cu totul altceva, nicidecum cu referire la imigranti. tanti vrea ca franta sa fie franta si nu bucata din uie, germania la fel, si tot asa, ca fiecare sa se gospodareasca la el in curte si sa faca sa iasa din criza mai repede si mai bine pentru poporul sau, si nu ca unii sa munceasca si sa dea bani altora ca sa ii scoata din belele. ceea ce, sincer, si eu sunt de acord.
cat despre imigranti, tanti a zis doar de cei cu dubla cetatenie:
"Ce faceţi cu cei cu dublă naţionalitate?
Problema dublei naţionalităţi e extrem de dificilă, în principal din cauza imigraţiei pe care o suportă Franţa de 20 de ani. Conform unor surse algeriene, pentru că Franţa refuză să îi numere, există 4 milioane de franco-algerieni. E un privilegiu exorbitant pe care îl au aceşti oameni, de a apăsa pe două sisteme de securitate socială şi care pot participa la alegeri în două ţări. Am scris deja algerienilor, pentru că suprimarea naţionalităţii duble pentru aceşti oameni poate avea consecinţe importante în materie de politică externă. Şi dacă, de pildă, ar fi fost 4 milioane de franco-libieni, Franţa s-ar fi angajat în războiul din Libia? Nu mă opun să existe o dezbatere, cum a existat în Germania - să existe binaţionalitate cu ţările europene, dar să nu existe când e vorba de state terţe. "
ceea ce mi se pare pertinent, iarasi. consider ca e "de porc" sa fii cetatean de oricare si sa imigrezi in alta parte, de unde fie sa lucrezi fie sa astepti ajutoare (si sunt, din pacate cetateni romani de alta etnie, care o zguduie la rece prin tarile nordice, care sunt foarte protectioniste si le ofera bani degeaba), iar in statul tau de origine, al carui cetatean esti deasemenea, sa astepti pensie sau ajutoare sociale...
ia de mai dezbateti acum, inca o data.
ARO CLUB ROMANIA
-
costy84
- Moderator

imi cer scuze ca ma abat putin de la subiect dar mai sus s-a discutat de imigranti si daca nu ma insel in acel articol se facea referire la aceii imigranti care sunt platiti sa se intoarca acasa adica la rromii din romania si bulgaria. daca imi aduc eu bine aminte dupa revolutie cam toate tarile astea " civilizate" din vest ( franta era in frunte) ne faceau indirect cretini ca noi "barbarii" nu suntem in stare sa ii integram pe rromi in societate neacceptand ideea ca prin cultura lor acestia nu se pot integra, dupa 2007 o data cu intrarea in ue rromii s-au dus la ei sa le "impartaseasca" si civilizatilor "cultura" lor si sa le arate cat de ai dracu am fost noi romanii cu ei si cat i-am suprimat noi ( ca vorba aia daca un tigan comite o infractiune politia nu are probe si chiar daca are sigur e discriminare si tot scapa pe cand romanu infunda puscaria ca e majoritar). daca noi am suntem un popor de cretini si rasisti ei " civilizatii " si "tolerantii" planetei de ce nu reusesc sa ii integreaze pe "sarmanii" rromi?
despre Le Pen sa fim seriosi toate tarile au" latratorii" lor dar nu tot ce zboara se mananca sa nu uitam ca in 2000 vadim tudor a ajuns in turul 2 promitand ca impusca pe stadioane mafiotii , daca castiga ar fi facut asta?
despre Le Pen sa fim seriosi toate tarile au" latratorii" lor dar nu tot ce zboara se mananca sa nu uitam ca in 2000 vadim tudor a ajuns in turul 2 promitand ca impusca pe stadioane mafiotii , daca castiga ar fi facut asta?
- flo
- Membru legendar

Faptul ca exista nesimtiti care abuzeaza de sisteme de protectie sociala este in principal vina celor care vegheaza la aplicarea masurilor, adica functionari si politicieni. Si electoratul are partea lui de vina ca nu solicita rigoare in domeniu. Ce ar fi daca electoratul sau numai o partea a acestuia (sa zicem un sindicat) ar spune : Votam pe cei care in 2 luni elimina ajutoarele acordate celor puturosi !
Dar si aici este o problema. Ce te faci intr-o tara macinata de somaj. Aici cu siguranta exista indivizi care vor sa munceasca, dar nu au unde.
Oricum nu saracii, fie ei harnici sau puturosi, au determinat criza. La fel, nu ei impiedica iesirea din criza.
UE este in fapt creatia Frantei si a Germaniei, mai bine zis a doi fosti lideri intelepti ai acestor tari, Charles de Gaulle respectiv Konrad Adenauer, care au priceput ca disputa tarilor europne si concurenta belicoasa intre economiile acestora este paguboasa, are consecinte tragice (razboaie) din care castiga altii din afara Europei.
Asadar unitatea tarilor europene prin adoptarea de norme comune este sansa de supravietuire in conditii civilizate ale europenilor. Eu zic ca respectarea aplicarii regulilor (directivele) europene in fiecare tara este cheia succesului. Fermitate in sanctionarea tarilor care nu le respecta si in timp scurt nu ar mai exista probleme.
Franta si Germania de unele singure nu reusesc mare lucru. Ele exporta in cadrul UE mult mai mult decat importa, asa ca izolarea, inspatele unor taxe vamale sa zicem, ar fi pagubos pentru ele.
Punerea problemei dublei cetatenii a algerienilor este o mizerie, daca se face acum. De ce i-au atras la munca in Franta? Sa intelegem ca este moral sa fie priviti ca zilierii de serviciu ai Frantei?
Toata stima domnule George.
Dar si aici este o problema. Ce te faci intr-o tara macinata de somaj. Aici cu siguranta exista indivizi care vor sa munceasca, dar nu au unde.
Oricum nu saracii, fie ei harnici sau puturosi, au determinat criza. La fel, nu ei impiedica iesirea din criza.
UE este in fapt creatia Frantei si a Germaniei, mai bine zis a doi fosti lideri intelepti ai acestor tari, Charles de Gaulle respectiv Konrad Adenauer, care au priceput ca disputa tarilor europne si concurenta belicoasa intre economiile acestora este paguboasa, are consecinte tragice (razboaie) din care castiga altii din afara Europei.
Asadar unitatea tarilor europene prin adoptarea de norme comune este sansa de supravietuire in conditii civilizate ale europenilor. Eu zic ca respectarea aplicarii regulilor (directivele) europene in fiecare tara este cheia succesului. Fermitate in sanctionarea tarilor care nu le respecta si in timp scurt nu ar mai exista probleme.
Franta si Germania de unele singure nu reusesc mare lucru. Ele exporta in cadrul UE mult mai mult decat importa, asa ca izolarea, inspatele unor taxe vamale sa zicem, ar fi pagubos pentru ele.
Punerea problemei dublei cetatenii a algerienilor este o mizerie, daca se face acum. De ce i-au atras la munca in Franta? Sa intelegem ca este moral sa fie priviti ca zilierii de serviciu ai Frantei?
Toata stima domnule George.
- Werner
- Aro Club Romania

Asta este punctul sensibil, Florin! În anii '50 nu a fost nici picior de turc în Germania, primii "Gastarbeiter" au fost în anii '60, din Portugalia, Spania, Yugoslavia. Nu are nimeni nimic împotriva la acestia, nici cu Cehii, Polonezii si putinii Români care vin mai nou nu are nimeni treaba, pentru ca ei vin aici la munca, ca sa plece cu ceva banuti în buzunar, pe când "luciosii" nu au de gând sa lucreze. Ei exploateaza sistemul la maxim, îsi mai aduc si tot felul de "rude" handicapate cu ei, pe care mai încaseaza o gramada de bani, pentru "întretinere".
- flo
- Membru legendar

Daca se face referire la trantori este foarte corecta nemultumirea. Situatia asta stramba exista pentru ca exista si persoane cu putere de decizie care au ceva de castigat, electoral pesemne.
Primari si functionari intransigenti si se elimina porcaria asta.
Primari si functionari intransigenti si se elimina porcaria asta.
-
dragospetres
- Membru legendar

-atitudinea mai mult decat binevoitoare a statului german fata de imigrantii turci are cred o explicatie istorica:Turcia a fost un stat fidel Germaniei fie ca a fost vorba de Kaiser,Hitler sau perioada de dupa razboi.Armata turca a fost instruita si inzestrata mult timp de germani,la randul ei Turcia a furnizat metale de mare importanta strategica precum crom,wolfram sau nichel.