Rovineta "cibernetica"

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
myke
Membru legendar
Membru legendar

Re: Rovineta "cibernetica"

Post by myke »

E ceva spray...label off ii zice....acuma cit de bun e...nu stiu ca n-am incercat.
Era ceva dizolvant special pentru abtibildurile alea de le lipea politia pe geamul soferului inainte , de parcai in loc nepermis.Stiu un prieten care dupa ce a frecat la ala o saptamina a renuntat si s-a dus la politie de a dat 50 de mii pe o sticluta deaia.
Image

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

acetona~ sau diluat de vopsea auto . astea dizolva si cauciucul din chedere
la draci au am folosit mamol si a mers incredibil(dupa ce am scapat de  plastic cu o bucata de carcasa de caseta)
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

cristi-devildnb wrote: acetona~ sau diluat de vopsea auto . astea dizolva si cauciucul din chedere
la draci au am folosit mamol si a mers incredibil(dupa ce am scapat de  plastic cu o bucata de carcasa de caseta)
Cei mamolul?Daca e lipici cu epoxi si mama lu` acetona nu merge....trebuie dizolvantul  ei.
Image
Florin
Membru
Membru

Post by Florin »

Pune flacara pe lipici sa vezi ce se topeste  ;D.
ARO 244,an 1997,motor peugeot XD3TP

baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

ALOOOOOOOOOOOOOOO  mai oameni buni era vorba despre rovineta nu ce sa facem si cum sa facem sa o dezlipim  .Despre niste bani pe care-i dam pentru NIMIC. In statele despre care se aminteste in articol platesti pentru ca circuli pe drumuri si sosele nu pentru ca stai la semafoare postate la inceputul zonelor cu lucrari in si pe carosabil ce dureaza minim 12 luni  sau esti obligat sa faci OF ROAD cu masina pe care ai dat o caciula de parale Chiar nu va pasa ?
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

ALOOOOOOOOOOOOOOO mai om bun e vorba de rovigneta nu despre starea drumurilor din romania.
Pentru faza cu offroadu` daia miam luat aro...nasolia e ca scutura de ii dai tare prin gropi...
Image
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

myke wrote: ALOOOOOOOOOOOOOOO mai om bun e vorba de rovigneta nu despre starea drumurilor din romania.
Pentru faza cu offroadu` daia miam luat aro...nasolia e ca scutura de ii dai tare prin gropi...
                  OFFFFFroad  nu faci pe autostrada sau pe E 65/85 /80 etc  iar aro chiar daca stie sa treaca cu brio prin gropi si noroaie are dreptul -platit - sa mearga si pe sosele bune ...fiecare vede problema si rezolvarea ei in felul lui.              si pana la urma fi sincer si spune  iti place sa dai bani pt ceva ce nu ti se da  ?{nici macar respect}
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
tokyodream
Junior
Junior

Re: Rovineta

Post by tokyodream »

De la 1 august puteti cumpara si roviniete valabile pe trei luni

Romanii vor putea opta si pentru o rovinieta cu valabilitate de trei luni, care umple golul dintre rovinietele valabile pe 30 de zile si cele valabile pe un an. Pretul acestor roviniete nu a fost inca anuntat.
zoom
Incepand cu data de 1 august, Ministerul Transporturilor si Infrasturcturii va introduce rovinieta valabila pe trei luni. Aceasta rovinieta va fi implementata odata cu sistemul electronic de emitere al rovinietei. Soferii romani pot achizitiona rovienite cu valabilitate de o zi, sapte zile, 30 de zile sau de un an, la preturi intre trei euro si 1.210 euro in functie de tipul autovehiculului.

Odata cu introducerea rovinietei valabila pe trei luni, CNADNR va pune in functiune sistemul electronic de emitere si control al rovinietei, care va sanctiona soferii care nu au rovinieta. Acesta functioneaza printr-o serie de senzori, monitorizati de CNADNR, care atentioneaza echipajele de politie de prezenta vehiculelor care circula fara rovinieta. Aceste vehicule sunt verificate ulterior, iar soferii care sunt prinsi fara documente care atesta plata rovinietei sunt nevoiti sa plateasca despagubiri catre CNADNR in functie de tipul vehiculului, de la 28 de euro pana la 1.210 euro si amenzi cuprinse intre 250 si 4.500 de lei.

Soferii care conduc un autoturism fara rovinieta pot primi o amenda intre 250 si 500 de lei si vor fi nevoiti sa achite 28 de euro, contravaloarea pe un an a unei roviniete pentru acel vehicul. Soferii vehiculelor care au o masa maxima de 3.5 tone vor fi sanctionati cu amenda intre 750 si 1.200 de lei, in timp ce soferii camioanelor cu o masa de minim 12 tone si patru axe pot primi o amenda de pana la 4.500 lei. Acestia din urma vor fi nevoiti sa achite si despagubiri pentru CNADNR cu o valoare de minim 28 de euro si maxim 1.210 euro, care constituie tariful unei roviniete pe un an.

Odata prinsi fara rovinieta, soferilor li se va retine certificatul de inmatriculare al vehiculului pana la prezentarea dovezii de achitare a rovinietei. CNADNR va urmari esantioane de trafic si va transmite informatii personalului care face verificari prin intermediul unor terminale mobile. Acestia vor controla doar vehiculele suspecte de neplata a rovinietei.

Via | Mediafax

http://www.automarket.ro/stiri/de-la-1- ... 29191.html
ARO - oriunde, oricand !
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Tot in ceata am ramas!
Rovigneta asta va fi platita de cei ce utilizeaza AUTOSTRAZILE sau va fi platita pentru toate categoriile de drumuri :-?? de toti participantii la trafic posesori de autovehicule ¿

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Eu cred ca "Rovinieta" este taxa de gropi! Fara sa fiu rautacios, dar e ridicola treaba! Cum poti cere bani pe drumuri atâta de proaste? Cum poti sa ceri bani pe un drum, când parcurgi 300 de km în 6-7 ore!
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

nu numai ca cer bani, dar te si amendeaza.

la utilitare nu se rovigneta de o zi.
pe o luna e cam 70 ron, pe an 400.

si prietenii politisti au afinitate crescuta pentru camionete..... :-L
happily mending an Aro 320 D127
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

baciudibaciu wrote:Tot in ceata am ramas!
Rovigneta asta va fi platita de cei ce utilizeaza AUTOSTRAZILE sau va fi platita pentru toate categoriile de drumuri :-?? de toti participantii la trafic posesori de autovehicule ¿

situatia e cam asa:

- rovigneta platyesti ca si pana acum ptr utilizatea drumurilor nationale, inclusiv autostrazi dar "situatia" platitorilor va fi centralizata intr-o baza de date
- pe autostrazi va fi instalat un sistem care va detecta auto de circula fara rovigneta prin verificarea numarului in baza de date
- politia si reprezentatii AND vor trage pe dreapta pe aia detectati ca fiind neplatitori

Deocamdata procedura de atribuire ptr sistemul informatic este blocata de contestatii .... asa ca eu nu mi-as face griji in aceata pba pentru acest an
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

tarzy wrote: - pe autostrazi va fi instalat un sistem care va detecta auto de circula fara rovigneta prin verificarea numarului in baza de date.
Cam asa e în Ungaria acuma. Dar, Autostrada se plateste separat, din câte am înteles! Când te duci pe "Autostrada soarelui", la Podul Saligny pe undeva, sunt gheretele acelea, unde platesti Autostrada. Sau, ce se plateste acolo? :o
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Werner wrote:[quote="tarzy- pe autostrazi va fi instalat un sistem care va detecta auto de circula fara rovigneta prin verificarea numarului in baza de date.
Cam asa e în Ungaria acuma. Dar, Autostrada se plateste separat, din câte am înteles! Când te duci pe "Autostrada soarelui", la Podul Saligny pe undeva, sunt gheretele acelea, unde platesti Autostrada. Sau, ce se plateste acolo? :o[/quote]

MAI OAMENI BUNI !!!!!!!!!!!!
HAI sa va spun care este situatia prin EU
Ungaria se plateste doar daca circuli pe AUTOSTRADA
Austria idem
Franta idem
Italia idem
Spania idem
Andora fara taxe
Gremania fara taxe
Letonia fara taxe
Lituania fara taxe
Finlanda fara taxe
deja lista este prea mare si voi ca si mine stiti bine cum este in Grecia ,Bulgaria ,Turcia,Polonia,Cehia Slovacia ,Slovenia etc

D"aia ma strnge de GAT un SICTIR si un dor de DUCA -se dreacu toti talhari care ne baga mainile in buzunare )
mai aveam ceva de zis dar m-am "nervat si ma duc sa ma racoresc :"TU-le rasa si neamu" in ...veciiiiii vecilor !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Werner wrote:[
Rovigneta = taxa ptr accesul la drumuri nationale, taxa de autostrada e altceva, este in plus fata de vigneta.

Ideea este ca acele camere care identifica numarul vor fi instalate DOAR pe autostrada, asta cel putin in prima faza a proiectului. De altfel nici nu cred ca va fi viabil un sistem mai complex, nu de alta dar parca vad megaoferte de camere la semafor din partea catorva concetateni mai bronzati de la natura.
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

Post Reply