ROMAN/DAC
- MagnuM
- Membru Devotat

Re: ROMAN de acum
Asa am presupus si eu! Am si specificat in mesajul anterior! Dar acest aspect nu schimba cu nimic situatia! Din oferta DDR-ista, era una din masinile cu tonajul cel mai mare; motiv pentru care era apreciata mai mult decat celelalte. Cele care puteau concura cu el la tonaj, nu mai concurau la pret, fiind mai scumpe. Dar, asta nu-l facea mai bun calitativ, fata de celelalte!
Interesant este faptul ca, nu sunt singurul care remarc calitatea inferioara si care descrie lucrurile asa cum sunt! Nu vad de ce trebuie sa fiu luat de urechi, pentru ca spun o realitate! Nu cred ca negarea afirmatiilor rezolva situatia calitatii! Nu cred ca vanzarea a 20-40 de camioane pe an (e un exemplu aleatoriu; adica, nu e necesar sa postati cifrele cu cate masini si unde s-au vandut!!!), in tari care nu le gasesti pe hartile rutiere, va rezolva problemele financiare si de fiabilitate! Nu cred ca situatia se rezolva daca ma aratati pe mine cu degetul, pentru ca nu spun doar laude la adresa produsului!
Cred ca aici e vorba intai de constiinta; pe urma de asumarea raspunderii, de finantare si de cercetare! Negarea unor aspecte, nu inseamna implicit ca acele aspecte nu existenta! Nu va mai suparati pe mine, pentru motive care nu tin de mine!
Interesant este faptul ca, nu sunt singurul care remarc calitatea inferioara si care descrie lucrurile asa cum sunt! Nu vad de ce trebuie sa fiu luat de urechi, pentru ca spun o realitate! Nu cred ca negarea afirmatiilor rezolva situatia calitatii! Nu cred ca vanzarea a 20-40 de camioane pe an (e un exemplu aleatoriu; adica, nu e necesar sa postati cifrele cu cate masini si unde s-au vandut!!!), in tari care nu le gasesti pe hartile rutiere, va rezolva problemele financiare si de fiabilitate! Nu cred ca situatia se rezolva daca ma aratati pe mine cu degetul, pentru ca nu spun doar laude la adresa produsului!
Cred ca aici e vorba intai de constiinta; pe urma de asumarea raspunderii, de finantare si de cercetare! Negarea unor aspecte, nu inseamna implicit ca acele aspecte nu existenta! Nu va mai suparati pe mine, pentru motive care nu tin de mine!
Chevrolet Suburban V2500 Silverado

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea
-
dragospetres
- Membru legendar

-MagnuM,dupa spusele patronului s-au facut investitii de 450mil. lei=100mil.EURO.Cu suma asta se poate realiza o familie principial noua de camioane ROMAN.
- MagnuM
- Membru Devotat

Eu nu am incredere in Nicolae!!! Cred ca, singurul in masura sa comenteze acest aspect, este sefumic...

- flo
- Membru legendar

Nu este corect sa-l banuim pe MagnuM de rele intentii. Eu zic ca se straduieste sa fie un culegator onest de informatii si date legate de istoria producatorilor romani de autocamioane. Toti ne straduim sa aflam cat mai multe despre perioada de inceput de la Steagu Rosu, pe care alaturi de perioada corespunzatoare SR-urilor Carpati si Bucegi le privim cu admiratie pentru ambitia, dar si pentru rezultatele constructorilor brasoveni. Sa fim sinceri insa, nici nu se cumparase bine licenta pentru ROMAN ca problemele de calitate incepusera sa apara (in special la a motoarele SAVIEM). Dupa 1978 problemele de caliate incep sa devina o adevarata problema. Este fireasca si dezamagirea manifestata.
Spunea cineva: "MagnuM,eu prefer existenta unei uzine care produce camioane perfectibile,uneori poate si criticabile, decat sa nu mai avem nimic.Avem prea putine marci romanesti ca sa ne mai permitem si contra-reclama."
Sa fim seriosi. Cine ar cumpara ceva prost, dar avand calitatea ca-i perfectibil si mai important ca-i facut de romani ? Nu-i mai intelept sa cumpar cand va fi gata perfectionat? S-au lansat idei imbecile de genul: Sa cumpere armata si internele fara licitatii ca sa ajutam fabrica! Nu-i decat o idee cumplit de paguboasa. Daca produsele actuale sa zicem, ar fi fost atractive, de ce nu au fost cumparate in perioada de avant in constructii?
Unul din motivele situatiei actuale este si calitatea (cu mult sub cea acceptata de lumea civilizata) a produselor inca inainte de 1989. Ultimile exporturi din epoca comunista se datorau unor resorturi politice si nicidecum nu erau rezultatul competitivitatii.
Spunea cineva: "MagnuM,eu prefer existenta unei uzine care produce camioane perfectibile,uneori poate si criticabile, decat sa nu mai avem nimic.Avem prea putine marci romanesti ca sa ne mai permitem si contra-reclama."
Sa fim seriosi. Cine ar cumpara ceva prost, dar avand calitatea ca-i perfectibil si mai important ca-i facut de romani ? Nu-i mai intelept sa cumpar cand va fi gata perfectionat? S-au lansat idei imbecile de genul: Sa cumpere armata si internele fara licitatii ca sa ajutam fabrica! Nu-i decat o idee cumplit de paguboasa. Daca produsele actuale sa zicem, ar fi fost atractive, de ce nu au fost cumparate in perioada de avant in constructii?
Unul din motivele situatiei actuale este si calitatea (cu mult sub cea acceptata de lumea civilizata) a produselor inca inainte de 1989. Ultimile exporturi din epoca comunista se datorau unor resorturi politice si nicidecum nu erau rezultatul competitivitatii.
- George
- Administrator

un raspuns la intrebarea asta este: "pentru ca romanii sunt snobi ! "flo wrote:. Daca produsele actuale sa zicem, ar fi fost atractive, de ce nu au fost cumparate in perioada de avant in constructii? .
ai idee cati "romani" refuza sa cumpere loganul doar pentru ca e Dacia si e romaneasca? si prefera sa cumpere diferite alte rahaturi care sunt mult inferioare dpdvdr calitativ/fiabilitate?
in epoca "bumului imobiliar" si-au luat destui masini pentru imagine, fie ele aston martin sau betoniere mann, in "rizling", iar acu' stau abandonate prin parcuri ca nu le mai pot plati.
nu cunosc calitatea produselor fabricate acum, in ultimii ani, la roman, insa daca erau facute cu punti jmekere, cu motorizari moderne si fiabile...nu vad de ce nu s-ar fi cumparat, decat din cauza ca scrie "roman" pe ele.
despre cele de "dinainte"...intr-adevar, erau invechite si nu puteau supravietui in contextul actual.
ARO CLUB ROMANIA
- flo
- Membru legendar

Nu toti sunt snobi. Eu am Logan, dar l-am cumparat nu pt. ca-mi doream neaparat ceva romanesc, ci pt. ca atat imi permit. Daca aveam bani imi luam altceva, din alta clasa, chiar daca Loganul ar fi fost nemtesc.
Revenind la camioane. Pai sa foloseasca agregate facute de firme consacrate, dar sa fie consecventi si sa nu te trezesti la anul cu turcisme.
La ceasta masina
http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... 120#p70334
la care brasovenii chiar s-au straduit ( ei au integrat si partea speciala), din transmisie puntea spate era romanesca. A cedat prima.
Nu-i snobism sa preferi calitatea reala in defavoarea calitatii de a fi autohton.
Crede-ma, este o diferenta grozava intre o autospeciala Magirus Iveco si una facuta la Romprim. Cu una muncesti cu spor, cu cealalta te chinuiesti.
Revenind la camioane. Pai sa foloseasca agregate facute de firme consacrate, dar sa fie consecventi si sa nu te trezesti la anul cu turcisme.
La ceasta masina
la care brasovenii chiar s-au straduit ( ei au integrat si partea speciala), din transmisie puntea spate era romanesca. A cedat prima.
Nu-i snobism sa preferi calitatea reala in defavoarea calitatii de a fi autohton.
Crede-ma, este o diferenta grozava intre o autospeciala Magirus Iveco si una facuta la Romprim. Cu una muncesti cu spor, cu cealalta te chinuiesti.
Last edited by flo on 08 Jun 2010, 12:52, edited 1 time in total.
-
dragospetres
- Membru legendar

-de demolat si de construit un superb complex rezidential nu este greu.Ii admir pe cei din perioada interbelica care au infiintat uzinele IAR -Brasov,IOR-Bucuresti,uzinele Malaxa cu 11000 salariati,Ford-Romana
-montaj,au incercat sa aduca TATRA pentru a face o uzina exclusiv nevoilor armatei,etc
-montaj,au incercat sa aduca TATRA pentru a face o uzina exclusiv nevoilor armatei,etc
- autom
- Membru Devotat

Corect. Prima masina , desi nu este a noastra, este in curte la subunitatea mea. Singurele probleme sunt la piesele romanesti. Puntea spate este de Saviem si este micuta rau e tot fata de puterea motrorului.flo wrote: La ceasta masina
Despre Roman-urile actuale echipate la Romprim............
- MagnuM
- Membru Devotat

Vad ca ai prins esenta mentalitatii romanesti! Trist, dar adevarat...George wrote:un raspuns la intrebarea asta este: "pentru ca romanii sunt snobi ! "
ai idee cati "romani" refuza sa cumpere loganul doar pentru ca e Dacia si e romaneasca? si prefera sa cumpere diferite alte rahaturi care sunt mult inferioare dpdvdr calitativ/fiabilitate?
in epoca "bumului imobiliar" si-au luat destui masini pentru imagine, fie ele aston martin sau betoniere mann, in "rizling", iar acu' stau abandonate prin parcuri ca nu le mai pot plati.
nu cunosc calitatea produselor fabricate acum, in ultimii ani, la roman, insa daca erau facute cu punti jmekere, cu motorizari moderne si fiabile...nu vad de ce nu s-ar fi cumparat, decat din cauza ca scrie "roman" pe ele.
despre cele de "dinainte"...intr-adevar, erau invechite si nu puteau supravietui in contextul actual.
flo wrote:... Nu-i snobism sa preferi calitatea reala in defavoarea calitatii de a fi autohton.
De acord! Aici e marea noastra problema; problema pe care au observat-o si ceilalti utilizatori de produse romanesti. Si nu e nici-unul din ei, vinovat pentru ca a observat diferenta!!! Vinovatii trebuie cautati in curtea noastra!autom wrote:Corect. Prima masina , desi nu este a noastra, este in curte la subunitatea mea. Singurele probleme sunt la piesele romanesti. Puntea spate este de Saviem si este micuta rau e tot fata de puterea motrorului.
Despre Roman-urile actuale echipate la Romprim............![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Chiar sunt de admirat cei din perioada interbelica! Cei de acum, sunt doar impostori parveniti!dragospetres wrote:-de demolat si de construit un superb complex rezidential nu este greu.Ii admir pe cei din perioada interbelica care au infiintat uzinele IAR -Brasov,IOR-Bucuresti,uzinele Malaxa cu 11000 salariati,Ford-Romana

- flo
- Membru legendar

Oameni buni, sa fim bine intelesi. Nu cred ca are cineva o problema cu produsele romanesti. Eu, dimpotriva, i-am admirat pe cei care s-au straduit sa industrializeze tara. Toata lauda pentru cei care au pus bazele productiei auto in Romania. Am mare intelegere pentru tehnicienii care pe timpul lui Ceausescu sa chinuiau sa faca fata pretentiilor de a produce totul fara nici un soi de import. Azi au insa acces la informatii si tehnologii, dar scot produse slabe si au pretentia sa fii patriot si sa cumperi de la ei; ori pretind subventii, stergeri de datorii s.a. Cand nu fac fata caietelor de sarcini (din motive tehnologice) recurg la contestatii, unele chiar hilare.
Problema actualilor producatori consta in refuzul acestora de a investii in dezvoltarea unor produse cu adevarat moderne.
Tin minte cum, cu ani in urma, cand s-a sugerat celor de la ARO sa modernizeze franele, daca vor sa mai spere la comenzi din partea M.I., ce comentarii faceau.
Cei de la ROCAR sustineau ca Ministerul Sanatatii este vandut strainilor cand se solicita ambulante cu usi avand dimensiuni conforme cu standardele, fara a face cel mai mic efort pentru a-si modifica produsul.
Asadar sunt condamnati, fie sa tina pasul cu concurenta, fie sa dispara din nefericire. Nu cumpara nici un privat autobasculante MAN, asa, de fite. Cumpara dintr-un calcul sec tehnico-economic.
Solutia o reprezinta investitorii puternici, stapani pe un segment de piata.

Problema actualilor producatori consta in refuzul acestora de a investii in dezvoltarea unor produse cu adevarat moderne.
Tin minte cum, cu ani in urma, cand s-a sugerat celor de la ARO sa modernizeze franele, daca vor sa mai spere la comenzi din partea M.I., ce comentarii faceau.
Cei de la ROCAR sustineau ca Ministerul Sanatatii este vandut strainilor cand se solicita ambulante cu usi avand dimensiuni conforme cu standardele, fara a face cel mai mic efort pentru a-si modifica produsul.
Asadar sunt condamnati, fie sa tina pasul cu concurenta, fie sa dispara din nefericire. Nu cumpara nici un privat autobasculante MAN, asa, de fite. Cumpara dintr-un calcul sec tehnico-economic.
Solutia o reprezinta investitorii puternici, stapani pe un segment de piata.
- George
- Administrator

eu ma refeream exact la ceilalti, care cumpara masini din clasa loganului, dar mai scumpe, doar ca sa nu scrie "dacia" pe ele. si crede-ma ca sunt multi. intamplator (sau nu) cunosc industria din interior, ca sa zic asa.flo wrote:..Daca aveam bani imi luam altceva, din alta clasa, chiar daca Loganul ar fi fost nemtesc.
cat despre camioane, am spus ca nu ma pricep, insa sunt convins ca sobismul manifestat in achizitia de autoturisme de catre "investitorii imobiliari" s-a extins si la camioane. si ca sa ma intelegi ce spun, uita Roman, si vorbim despre cele prezente pe piata, de renume sa zic asa: cate betoniere Renault ai vazut si cate Man? diferenta de pret dintre ele, cred ca e usor de intuit. cate capete tractor volvo ai vazut, si cate iveco, in trasporturile rutiere, pe strada?
ce am sustinut eu a fost un punct de vedere statistic...ceea ce se vede cu ochiul liber, si nu ce prefera flo sau george sau magnum... ma refer la ce prefera cumparatorul roman, in majoritate. daca cele mai multe masini vandute sunt gri, asta nu inseamna ca nu exista una galbena sau rosie, pe ici, pe colo...asta era ideea.
ARO CLUB ROMANIA
- sefumic
- Membru

am disparut o vreme de pe aici si vad ca s-au incins lucrurile
. Dupa ce am citit tot ... si mi-a luat ceva timp... simt nevoia sa ma bag si eu in seama :
- autospecialele produse la Romprim sunt stiute ca fiind cu defectiuni (am fost si in fabrica la ei si m-am speriat de ceeace am vazut acolo ), din Romania si pana in Emirate sau Irak oriunde au fost trimise astfel de autospeciale s-au constatat probleme de fiabilitate
- da intradevar pana in anii 90 cand s-a inceput montarea motoarelor straine (gen. CAt,Perking,Int.Detroit,Renault s.a.m.d.) se stia ca autocamioanele sunt invechite ca si conceptie dar vad ca nimeni nu spune nimic sau poate toata lumea a uitat ca uzina Steagu Rosu era atent verificata pentru a nu se creea stari de conflict intre angajati si regim (si totusi a fost o scapare in noi.1987
) .Deci era sub atenta supraveghere a partidului : reviste cu concurenta ajungeau pe sub mana ,daca pleca cineva pe din afara facea poze se aducea filmul se developa (in mare secret) si asa aflau cum a mai avansat tehnica si altii Ca si curiozitate stie cineva ca dupa noi.87 Ceausescu l-a dorit pe domnul STROE ,de la DACIA, ca si director general Steagu Rosu dar acesta a refuzat spunand ca el nu stie sa construiasca decat autoturisme nu si autocamioane
- vad ca nu spune nimeni nimic de motoarele v8 produse la Brasov, sau de faptul ca s-au produs si camioane competitive sub Tampa .Nu se spune pentru ca nu se stie !
- problema in uzina a fost aceea ca chiar daca existau idei bune ele erau prost puse in practica de catre anumiti oameni (ma scuzati moldovenii mei) de obicei de catre cei cu 'acsient di pa ci, di prin moldova' care lucrau pe sistemul las-o ba ca mere'asa. Nu ii interesa pe ei de calitate sau alte...dealea laso'n masa ca imediat plecam acasa si oricum salariu curge. Dupa ce au vazut ca se pierd comenzi din cauza calitatii indoielnice s-a trecut mai la o concediere mai la o mustrare la salar, dar oamenii ( imi cer scuze fata de cei care au muncit si au pus suflet in fabricarea camioanelor la Brasov ) au aflat ce inseamna liderul sindical si obisnuiti sa stea degeaba si sa primeasca salar au inceput protestele .Multi IDIOTI s-au perindat pe la conducerea sindicatului cu gura ce-a mai mare dar unul singur a iesit in evidenta (l-ati vaszut la televizor la fiecare miting ca doar el era voeca muncitorilor ...
)iar acel om la ajutat si pe Nicolae sa primeasca uzina dupa care a inchis gurita ca a inceput miraculos sa se contruiasca o casuta (casa-vila, cum doriti sa ii spuneti ) pe un teren pe care nu il prea folosea
.Nu spun ca este vina aluia integral (a carui nume nu il scriu pentru ca sincer imi provoaca scarba ) dar noi nu am stiut ce inseamna o piata libera unde un model lansat de un an este considferat vechi de uzina care studiaza deja ceva mai nou. Nu am stiut ce inseamna finisaje vestice decat foarte tarziu dar cu utilaje vechi nu se pot face chestii noi. Imediat dupa revolutie si din pacate si acuma sa mers si se merge pe principiul ca daca este romanesc este comunist (atunci, imediat in 90-95) iar acum este prost. Ei bine eu mananc (sau mai bine zis mancam ca acum nu se mai fabrica) ciocolata Poiana facuta in Romania si si unchiul meu in germania manca aceeasi ciocolata pentru ca era foarte apreciata (ideea e ca au existat produse romanesti de calitate si inca mai exista ceva ceva din ele dar NOI romanii stim sa obs. doar defectele .La fel a fost si cu LOGANUL, cu mobila, cu rosiile sau capsunile noastre .AVEM DAR NU STIM SA APRECIEM SI PENTRU ASTA RUSINE !!!!.Nu sunt toate bune dar alea care sunt pleaca la export ca noi nu stim sa le apreciem la adevarata valoare !)
- autospecialele produse la Romprim sunt stiute ca fiind cu defectiuni (am fost si in fabrica la ei si m-am speriat de ceeace am vazut acolo ), din Romania si pana in Emirate sau Irak oriunde au fost trimise astfel de autospeciale s-au constatat probleme de fiabilitate
- da intradevar pana in anii 90 cand s-a inceput montarea motoarelor straine (gen. CAt,Perking,Int.Detroit,Renault s.a.m.d.) se stia ca autocamioanele sunt invechite ca si conceptie dar vad ca nimeni nu spune nimic sau poate toata lumea a uitat ca uzina Steagu Rosu era atent verificata pentru a nu se creea stari de conflict intre angajati si regim (si totusi a fost o scapare in noi.1987
- vad ca nu spune nimeni nimic de motoarele v8 produse la Brasov, sau de faptul ca s-au produs si camioane competitive sub Tampa .Nu se spune pentru ca nu se stie !
- problema in uzina a fost aceea ca chiar daca existau idei bune ele erau prost puse in practica de catre anumiti oameni (ma scuzati moldovenii mei) de obicei de catre cei cu 'acsient di pa ci, di prin moldova' care lucrau pe sistemul las-o ba ca mere'asa. Nu ii interesa pe ei de calitate sau alte...dealea laso'n masa ca imediat plecam acasa si oricum salariu curge. Dupa ce au vazut ca se pierd comenzi din cauza calitatii indoielnice s-a trecut mai la o concediere mai la o mustrare la salar, dar oamenii ( imi cer scuze fata de cei care au muncit si au pus suflet in fabricarea camioanelor la Brasov ) au aflat ce inseamna liderul sindical si obisnuiti sa stea degeaba si sa primeasca salar au inceput protestele .Multi IDIOTI s-au perindat pe la conducerea sindicatului cu gura ce-a mai mare dar unul singur a iesit in evidenta (l-ati vaszut la televizor la fiecare miting ca doar el era voeca muncitorilor ...
- sefumic
- Membru

din 2004 cand a venit Nicolae sau mai schimbat lucrurile .Adisparut sculeria s-au aruncat arhivele la gunoi, s-au taiat cam 50% din hale, s-au vandalizat utilaje nou achizitionate pana in 2004 pentru a fi puse in vapor la fier vechi, s-a renuntat la personalul care facea gargara (deobicei la aia care stiau ce inseamna un camion de calitate ) si sa inceput productia cu oameni PARALELI de constructia de masini. Am mai zis-o si o mai zic dar asta e adevarul. Cat a fost Ceausecu la putere Romanul era plin de oameni adusi din Moldova (sa vezi ce imi sar in cap moldovenii
) ;cand a venit Nicolae a dat o parte din moldovenii aia afara si si-a adus moldovenii lui de la Codlea generic numiti presconari .Oameni pe care i-a laudat de ziceai cas painea lu D. (dulgheri, zidari, soferi de cife,sefi de garaj,etc,etc) dar ei au reusit anumit performante: sa trimita masini la clienti cu alte motoare montate pe ele, au reusit sa monteze rezervoare de combustibil invers (si aveau tupeu sa le spuna clientiilor ca sunt dobitoci ca nu stiu sa aibe grija de camioane), au reusit sa trimit autosasiuri la carosat care nu puteau sa urce oituzu' si cate si mai cate. Acum , multumi Doamne, a plecat (asteptam inca sa plece fizic) , contrucorul ala din uzina dar ramasitele lui inca se vad : tot aceeasi oameni pe banda , tot aceeasi furnizori turci cu produse indoielnice , tot aceeasi mentalitate pentru ca exista ingineri specializati in taieri speciale sau alimentatie publica ,care construiesc camioane.....
Va mai dura pana cand se vor reglementa lucrurile ,pentru ca inca se mai fac inventarii sa se vada cat a disparut in anii Prescon. Seful de acolo nu recunoaste nimic ,acte nu mai exista pentru ca atunci daca vroiai sa faci ceva trebuia sa urlii (la propiu) si nu sa faci o hartie, asa ca banca inca mai verifica, banii sunt blocati (aia care au ramas "ne-redistribuiti" catre alte firme din cadrul grupului...) si uite asa se chinuie uzina
-ca si o curiozitate stiti cumva care sunt posturile libere din uzina tot timpul : seful service-ului, seful montajului, si la C.T.C. MULTI VITEJI SE ARATA DAR NIMENI NU REZISTA ACOLO ! Inca se asteapta acel Praslea cel voinic sa lupte cu balaurulsi sa arate lumii merele de aur, dar eu personal cred ca acel Praslea e de mult plecat in Italia sa o alta tara unde o duce multtttttttttttt mai bine
-mai multe despre uzina si situatia ei alta data pentru ca acum nu mai pot sa sciu (sunt racit ,de numa numa si ma rog sa imi treca repede
)
Va mai dura pana cand se vor reglementa lucrurile ,pentru ca inca se mai fac inventarii sa se vada cat a disparut in anii Prescon. Seful de acolo nu recunoaste nimic ,acte nu mai exista pentru ca atunci daca vroiai sa faci ceva trebuia sa urlii (la propiu) si nu sa faci o hartie, asa ca banca inca mai verifica, banii sunt blocati (aia care au ramas "ne-redistribuiti" catre alte firme din cadrul grupului...) si uite asa se chinuie uzina
-ca si o curiozitate stiti cumva care sunt posturile libere din uzina tot timpul : seful service-ului, seful montajului, si la C.T.C. MULTI VITEJI SE ARATA DAR NIMENI NU REZISTA ACOLO ! Inca se asteapta acel Praslea cel voinic sa lupte cu balaurulsi sa arate lumii merele de aur, dar eu personal cred ca acel Praslea e de mult plecat in Italia sa o alta tara unde o duce multtttttttttttt mai bine
-mai multe despre uzina si situatia ei alta data pentru ca acum nu mai pot sa sciu (sunt racit ,de numa numa si ma rog sa imi treca repede
- MagnuM
- Membru Devotat

dragospetres wrote:-MagnuM,dupa spusele patronului s-au facut investitii de 450mil. lei=100mil.EURO.Cu suma asta se poate realiza o familie principial noua de camioane ROMAN.
Acum intelegeti de ce nu am incredere in Nicolae?! De ce consider ca, mai multe informatii utile, aflam de la sefumic?!
450 miliarde lei... dupa spusele patronului... Dragos, banii astia nu au fost investiti in uzina! Au fost scosi!

-
dragospetres
- Membru legendar

-eu nu inteleg de ce la ROMAN exista o problema de personal?La cata industrie avea Brasovul,se pot selecta
cei mai buni,daca le oferi si salarii pe masura.sefumic,daca nu te superi, aspectele ce tin de realizari sau nerealizari,proiecte si investitii sunt mai interesante!
cei mai buni,daca le oferi si salarii pe masura.sefumic,daca nu te superi, aspectele ce tin de realizari sau nerealizari,proiecte si investitii sunt mai interesante!