In sfarsit, am reusit ceva fain: domnul Radu de la Rucar a venit si mi-a facut cutia de viteze cu priza de putere, cu piese Borg-Warner. A lucrat la ea de pe la ora 09:00 pana pe la 13:00, inclusiv montat si probe. Asta in conditiile in care a venit cu toate piesele deja pregatite, din cutia veche ramanand doar carcasa, priza de putere si aproape tot reductorul. Nu stiu exact sa va spun ce a facut acolo, desi mi-a explicat multe, dar impresia lasata a fost ca omul este meserias si stia foarte bine ce face. In esenta, a folosit piese de cutie cu 5 trepte, pe care le-a adaptat sa incapa in carcasa de 4 trepte, in sensul ca unele pinioane au fost frezate (scurtate), trenul mobil la fel prelucrat (fiind si el de cutie cu 5 trepte), la unele furci a mai taiat din suportul care vine pe ax (pentru ca sincroanele sa se duca pana langa pinion), axurile care tin furcile au fost polizate acolo unde vin bilele de sigurantare, sincronul de I si II este similar cu cel de III/IV si multe alte modificari. Toate sincroanele au fost reglate sa cupleze pana in pinon si pe toti dintii, nu doar 3 mm si pe 4 dinti cat cupleaza la cutia standard. Ma rog, foarte multe reglaje, multe de finete.
Impresia lasata de domnul Radu a fost super, punctual, corect si super meserias, iar rezultatul a fost pe masura: o cutie care nu mai sare din nici o viteza, indiferent cum o folosesti.
Ce se vede in ultima foto este cam ce am aruncat din cutia veche, adica aproape tot.
Cutie