in loc de DIFERENTIAL BLOCABIL!!!?
Moderators: mariusjaz, socratee
- cristi-devildnb
- Membru de elita

Re: in loc de DIFERENTIAL BLOCABIL!!!?
in primul rand nu se umbla la frana de mana a masinii, in al doilea rand nu trebe sa stii care roat patineaza ca faci o miscare de-o secunda stanga dreapta si vezi la care raspunde
in podea vor fi doua gauri: unal ovala in fata de la stanga la dreapta prin care trece levierul cu partea de sub bila si o gaura rotunda in spate prin care trece surubul cu rol de ax ce va fii infiletat pe piulita sudata pe t.
in podea vor fi doua gauri: unal ovala in fata de la stanga la dreapta prin care trece levierul cu partea de sub bila si o gaura rotunda in spate prin care trece surubul cu rol de ax ce va fii infiletat pe piulita sudata pe t.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
-
SERGHEI
- Banat

M-am uitat mai bine pe schita lui Cristi si am inteles ce vrea pana la urma.Ai dreptate ,chestia chiar poate functiona daca reusesti sa-i dai cursa necesara actionarii sabotilor...Cablurile sistemului merg in paralel cu cel de la frana de mana ,ele intalnindu-se doar la roti la tijele de actionare.NU?
Maiden...chestia cu simtitul poate o merge la o masina de cateva sute de kg..la aproape doua tone nu mai da nici un semn....

Maiden...chestia cu simtitul poate o merge la o masina de cateva sute de kg..la aproape doua tone nu mai da nici un semn....
- cristi-devildnb
- Membru de elita

aveti vreo sugestie pt jonctiunea levier- codita t? ma gandeam la un cap de bara...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
-
SERGHEI
- Banat

Latura T-ului de care prinzi cablurile ,nu ar fi mai bine sa fie ceva mai mare? Cu cat este mai mare cu atat ai cursa mai mare,nu?
- cristi-devildnb
- Membru de elita

da, dar cum vezi am lasat spatiu sa mai dau gauri, si cel mai mult conteaza unde o sa fixez articulatia, mai spre capat sau mai spre piulitaSERGHEI wrote: Latura T-ului de care prinzi cablurile ,nu ar fi mai bine sa fie ceva mai mare? Cu cat este mai mare cu atat ai cursa mai mare,nu?
Last edited by Anonym on 06 Mar 2008, 23:34, edited 1 time in total.
- kato
- Membru Devotat

hai ca ma amuz copios !!!Keo wrote:pariu! aici de fata cu toata lumea. eu pun ARO al meu la bataie,tu pe ala cu pejo(pe care stii ca mi-l doresc).vstef_is wrote: @Keo... deci ce spui tu? ca daca blochezi o roata nu e mai invarte nici una? Pariu?
proba o facem cu martori,si pe masina ta(243). cand si unde? poate fi si noroi,nu neaparat gheata. ca sa nu astept pana iarna viitoare...
si vorbesc de blocatul rotii in felul expus de tine mai sus,nu ce vorbeam cu frana de mana,care sa permita rotii sa se mai invarta putin. asta sa fim bine intelesi!
Keo la pariu cu mine pe ce vrei tu ca pierzi aro !!
Stefane o sa ai trei aro !!!
- George
- Administrator

ghinionul meu! oricum vroiam sa-mi iau altul.kato wrote: Keo la pariu cu mine pe ce vrei tu ca pierzi aro !!
hai stefane...te bagi? ca ai si galerie...
ARO CLUB ROMANIA
- kato
- Membru Devotat

pregatiti berea !!!Keo wrote:ghinionul meu! oricum vroiam sa-mi iau altul.kato wrote: Keo la pariu cu mine pe ce vrei tu ca pierzi aro !!
hai stefane...te bagi? ca ai si galerie...
-
vstef_is
- Membru legendar

Hai nea Keo, matale nu esti om bre, de ce vrei sa dai 240u pe degeaba, ca totusi face un banutz...
Acuma vorbind serios, sper ca intre timp te-ai mai lamurit... sau.... inca nu?
Acuma vorbind serios, sper ca intre timp te-ai mai lamurit... sau.... inca nu?
-
georgenis
- Membru de elita

Nu inteleg ce vrea sa zica Keo. Inseamna ca nu am mai putea pleca de pe loc cu masina...
-
vstef_is
- Membru legendar

Georgenis, uite asta zice Keo... nu inteleg ce intelege el din diferential, dar ma fac si eu ca ploua si astept sa se lamureasca...Keo wrote:pariu! aici de fata cu toata lumea. eu pun ARO al meu la bataie,tu pe ala cu pejo(pe care stii ca mi-l doresc).vstef_is wrote: @Keo... deci ce spui tu? ca daca blochezi o roata nu e mai invarte nici una? Pariu?
proba o facem cu martori,si pe masina ta(243). cand si unde? poate fi si noroi,nu neaparat gheata. ca sa nu astept pana iarna viitoare...
si vorbesc de blocatul rotii in felul expus de tine mai sus,nu ce vorbeam cu frana de mana,care sa permita rotii sa se mai invarta putin. asta sa fim bine intelesi!
Daca nu si nu...
- George
- Administrator

m-am lamurit eu de altele,stai linistit. da' n-am acuma timp si chef de ele...vstef_is wrote: Acuma vorbind serios, sper ca intre timp te-ai mai lamurit... sau.... inca nu?
ARO CLUB ROMANIA
-
vstef_is
- Membru legendar

Altele is altele si diferentialu e diferential... Ce legatura are coada vacii cu stampila primariei? Sau sula cu prefectura... Sau vrei sa o dai cotite?Keo wrote: m-am lamurit eu de altele,stai linistit. da' n-am acuma timp si chef de ele...
Ca sa nu deviem de la topicu asta... gandeste-te Keo cum suna pentru cineva care intra prima data aici... si ce intelege el din discutia asta? Cum e de fapt? Ca vorba aia intra cineva care nu are treaba cu mecanica (aici intri si tuKeo wrote: hai ca iar s-a deviat de la topic,stefane....
si n-ai spus "cred",intr-adevar,dar ia mai citeste-ti odata afirmatia...si gandeste-te cum suna pt cineva care intra prima data aici. nu cumva ca ceva foaaarte adevarat?! cum ca asa ar fi? zic de cineva care nu are treaba cu mecanica...(aici ai putea intra si tu)
Si ca sa nu ramai nelamurit in ceea ce priveste treaba cu diferentialu o sa imi fac timp sa iti fac filmuletz... N-am jante spitzate nu prea pot sa BAG ceva prin jante... da ia zi-mi te multumesti cu grupul fatza? Sau vrei musai de spate? Ca tot diferential are si pe fata... Nu de alta, da facem asa... sa vad daca "validezi" treaba... trag frana de mana, proptesc spatele, ridic fatza pe hi-lifturi, o pun pe capre, cuplez DOAR fatza, si cu rotile suspendate bag intaia... se invart rotzile, nu? Noh, bag una bucata RANGA in planetarele fatza pe la crucile cardanice (eventual dau jos o cruce) - ca ti-am zis, nam jante spitzate sa fac altfel, da zic eu ca tot se blocheaza... si cu o roata blocata mecanic in felu asta, ii dau iar drumu la masina... Tu chiar crezi ca nu se mai invarte nici o roata? Te asigur ca se invarte ailanta...
Ti se pare destul de stiintific si convingator? E la "subiect" cu ce ne certam noi? Stii ceva, n-as insista atat daca nu miai fi zis ca e cea mai mare tampenie pe care ai auzit-o pe anu asta...
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Dupa mintea mea, aceasta contradictie consuma deja cam prea multa energie...
In alta ordine de idei: Stefane, tu poti sa cuplezi numai fata?
In alta ordine de idei: Stefane, tu poti sa cuplezi numai fata?
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
-
vstef_is
- Membru legendar

Dupa mintea mea - da, consuma prea multa energie, dar daca mai vine cineva macar sa inteleaga cum e de fapt. Adica dincolo de vorba multa saracia omului sa ramana totusi dpdv tehnic chestia clara... ca acu e in coada de peste
Da, se poate la orice ARO 24 cu 4x4... mai greu sau mai usor... Daca ai cutie cu doar o maneta, se da jos capacu de la cutie, se da jos maneta de la reductor si sunt doua parghii - cu o surubelnita poti cupla fatza si decupla spatele... incat sa ai tractiune doar pe fatza... Si poti sa mergi si pe sosea cu ea
Da, se poate la orice ARO 24 cu 4x4... mai greu sau mai usor... Daca ai cutie cu doar o maneta, se da jos capacu de la cutie, se da jos maneta de la reductor si sunt doua parghii - cu o surubelnita poti cupla fatza si decupla spatele... incat sa ai tractiune doar pe fatza... Si poti sa mergi si pe sosea cu ea