Roti in X
- scorpion2catalin
- Incepator

Re: Roti in X
Daca bucsile inferioare sunt bune trebuie reglat unghiul de cadere al rotii. Se poate sa fi pierdut distantierele(aka "calareti") dintre brat si sasiu si din aceasta cauza ti se schimba unghiul de cadere al rotii. De fapt sunt niste "U" -uri metalice.
Nimeni nu moare virgin. Viata tot ne prinde si ne-o trage fiecaruia dintre noi.
- florin 34
- Membru Devotat

da, aceasta este cauza! trebuie ori adaugati ori scosi acei asa zisi "calareti"! se slabesc suruburile care tin axul de sustinere al suportului basculant al rotii superior si se adauga sau se iau din acele "u" uri! sunt de diferite grosimi, unele mai groase altele mai subtiri!
- Cip
- Membru Devotat

Aceeasi problema o am si eu la roata din stanga,dar mai am o intrebare:masina trebuie suspenata in prealabil,nu?
E greu pana incepi...pe urma e si ma greu...
- scorpion2catalin
- Incepator

Nu este nevoie sa sa suspenzi masina Cip , poti lucra pe deasupra pe la capota , efectiv slabesti suruburile si mai scoti din calareti daca rotile stau \/ sau mai bagi daca sunt/\. cred ca m-am exprimat corectCip wrote:Aceeasi problema o am si eu la roata din stanga,dar mai am o intrebare:masina trebuie suspenata in prealabil,nu?
Nimeni nu moare virgin. Viata tot ne prinde si ne-o trage fiecaruia dintre noi.
- florin 34
- Membru Devotat

cum zice si colegul de mai sus, poti sa slabesti suruburile acelea si pe la partea de sus si de sub masina fara sa supendezi masina! dar dupa ce ai slabit suruburile, trebuie suspendata masina cu cricul sprijinit pe sasiu, nu pe suportul rotii de jos, pentru a detensiona suportul basculant fata de sasiu astfel incat sa poti lucra la scoatere sau introducerea saiubelor in "u". soti cate doua saibe, unul de la un surub iar celalat de la al doilea surub dupa care strangi piulitele la loc si lasi masina pe sol! numai astfel poti vedea daca s-a modificat ceva la verticalitatea rotii, doar in sarcina! daca mai trebuie luat sau adaugat saibe, repeti procedura! e foarte obositor, poate stie cineva alte metode! posibil sa fi incurcat ceva, am facut asta de mai mult timp!
- Fane
- Membru Devotat

Eu am rezolvat problema pivotilor inferior,i am facut reglabili.Ori de cate ori are joc iau o cheie si se rezolva problema imediat fara a desface pivotul tot ptr a pune distantiere.Am sa revin cu poze.
Aro 243