Dacia Logan/Sandero

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Dacia Logan-un succes

Post by tarzy »

sper ca acesta nu este ceva "oficial" de la dacia:

http://www.youtube.com/watch?v=dbEPMnoN ... D980344%26

nu de alta dar .... e la fel de penibila ca asta:

http://www.youtube.com/watch?v=EgTznnrGTkQ
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Nea tarzy, dar de ce sunt penibile aceste filme? Bine, ca ABS trebuie comandat extra, da, sa zicem ca e putin penibil, dar filmul cu DACIA 1100 nu gasesc ca este penibil. Este un "martor" al acelui timp. Masina este frumoasa si pentru timpul acela chiar moderna! Sau poate sunt eu mai ramas in urma.......?
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Dacia 1100 a fost o masina foarte moderna, facuta dupa cea mai avansata versiune de Reno 10 (parca) de la acea vreme... Si pana in ziua de azi e singura dacie cu discuri pe toate rotzile ;)
George
Administrator
Administrator

Post by George »

nea tarzy,carcotas cum il stim...
nu ziceai bre ca ai vrea una in ograda? acu' e najpeta?
ARO CLUB ROMANIA

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Keo wrote: nea tarzy,carcotas cum il stim...
nu ziceai bre ca ai vrea una in ograda? acu' e najpeta?
nu vorbeam de masina ci ... de "stil"  :-@ de prezentare - imi starneste amintiri de pe alte vremuri (ex. .... un colectiv exemplar si priceput in care fiecare al noualea om e inginer  %-()

de altfel ... nici Loganul nu-i naspa .... chiar deloc
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Pai prezentarea e din alte vremuri... asa era atunci "stil"-ul... nici dincolo de zid nu erau mai breji, aveau asa un accent dubios... depinde cum privesti lucrurile... oricum au trecut zeci de ani de atunci... iar clipul cu loganul sigur nu e oficial...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

tarzy wrote: un colectiv exemplar si priceput in care fiecare al noualea om e inginer 
pai si ce e bre aiurea acolo? nu asta e adevaru'? mtale nu esti inginer? era tara plina de ingineri...  ;D
ARO CLUB ROMANIA
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Keo wrote:
tarzy wrote: un colectiv exemplar si priceput in care fiecare al noualea om e inginer
pai si ce e bre aiurea acolo? nu asta e adevaru'? mtale nu esti inginer? era tara plina de ingineri...  ;D
si inca este

pba este ca "popularizarea" in acest "stil" nu prea aduce nimic onorabil

oricum ... sper ca a fost lamurita pba ... "penibil" se referea la stilul de prezentare nu la masina
(Winston Churchill)
George
Administrator
Administrator

Post by George »

tarzy wrote: oricum ... sper ca a fost lamurita pba ... "penibil" se referea la stilul de prezentare nu la masina
penibil pare acuma,la treejde ani dupa...
noi cum crezi ca 'om parea peste mai bine de treeijda ani? daca mai apucam...?!
plus ca era stilul vremii,nu neaparat al "epocii". si peste gard era la fel...cum zice si stef
ARO CLUB ROMANIA
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

lansare Dacia Logan - pick-up

Post by tarzy »

(Winston Churchill)
George
Administrator
Administrator

Re: lansare dacial Logan - pick-up

Post by George »

arata,dar...utilitatea nu prea i-o vad. adica nu o are nici macar la nivelul vechiului pick-up,dupa cate se vede.
mi se pare cam scurt spatiul pentru marfa. nu cred ca e facut tot din MCV
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Ei asa zic ca ar fi facut pe "baza rulanta a MCVului"...

Oricum ca utilitate... nu o sa intreaca vechiul pickup, nici macar nu o sa il ajunga...

Sarcina maxima 800kg..., pe cand un pickup ajungea la 1150... din pacate, nu vor atinge toti utilizatorii vechi de pickup, mai ales ca nu va fi decat tractiune fatza, fara optiunea de spate, sau integral...
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Pai scrie ca are lungime de incarcare de 1,8m. Aro 10.6 are lungimea benei de 1,85 deci nu e mare diferenta. Iar sarcina utila maxima e asa pe hartie.Mereu cine o sa vrea o sa puna mai mult. Aro 10.6 are 1150 dar eu am pus de multe ori 1500 fara probleme. La Sprinter e sarcina maxima 1,5 tone parca dar majoritatea pun 2-3 tone. Una peste alta arata foarte bine chiar cel mai bine din gama Logan. Era super daca exista si 4x4(si cu un reductor de Aro 10... hi hi hi).
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Da, dar ARO 10 are pe spate arcuri pe foi, Sprinter are pe spate arcuri pe foi, pe cand.... Loganu are arcuri elicoidale... ;) De aici si diferenta... si da-mi voie sa cred ca un elicoidal nu rezista la incarcatura incarcata asa cum o face un arc pe foi....

Dincolo de acest aspect, masina arata foarte bine... insa cu siguranta nu va fi prea ieftina (cel putin fata de preturile vechiului pickup)... ok e mai moderna, dar pacat ca nu va putea cara la fel de mult...
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Keo wrote: arata,dar...utilitatea nu prea i-o vad. adica nu o are nici macar la nivelul vechiului pick-up,dupa cate se vede.
mi se pare cam scurt spatiul pentru marfa. nu cred ca e facut tot din MCV
pai .... e un compromis ... au avut de ales intre cabina largita sau .... bena de marfa. cica are in interior spatiu de 300 cmc ... iar lungimea benei 1,8 m ..... La VAN longimea de incarcare este de 1,94 da ..... banuiesc ca stai mai cocosat la volan
vstef_is wrote: ....

Dincolo de acest aspect, masina arata foarte bine... insa cu siguranta nu va fi prea ieftina (cel putin fata de preturile vechiului pickup)... ok e mai moderna, dar pacat ca nu va putea cara la fel de mult...
hmmm ... stef .... ultimul papuc cam bate in 7000 de epuroi (si asta pe vremea cand 1 Euro era > 4 lei) iar acum Logan Van incepe de la 6700, e drept ca "papucul" era double-cab si avea motor diesel ... dar totusi ... vorbim de alta generatie de masini.

capacitatea de incarcare este intradevar mica, si-n plus tractiune fata ... dar .... pana la urma trebuie sa mai ramana loc in piata si ptr microbuze

nu vreau sa spun ca Loganul e prea ieftin dar .... pur si simplu nu vad alta alternativa mai convenabila

eu sper ca in viitor EDacia sa dezvolte si-o versiune pe arcuri de foi si de ce nu un 4x4 acolo
Last edited by tarzy on 10 Sep 2007, 23:44, edited 1 time in total.
(Winston Churchill)

Post Reply