ARO a murit?!

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Re: ARO a murit?!

Post by cristi-devildnb »

amicul wrote: Din ARO sa furat si se va fura cit se poate.
din al meu nu fura nimeni nimic

serios vorbind

cine are aro? amrom al lui Dinel si Soare si S. O. Vantu? sau Landmark Management al lui Nicolae Christopher Raţiu

pai pe 9 mai il cumapara landmark si pe 27 iulie vinde fiare si masini

http://www.contrastonline.ro/new/auto/articole/10/296
http://www.presaonline.com/stire/landma ... 65387.html
si pe 28 amrom de drumul la treaba

http://www.presaonline.com/stire/amrom- ... 10114.html

din ce am inteles eu astia cu landmark au luat terenu si se cam ocupa cu imobiliare si constructii de locuinte si
astia cu amrom au luat o hala si licenta si vor sa faca ceva treaba, dar asa ziceau si ceilalti, ca fac parc industrial (mai bine o vad cartier decat sa asambleze astia calorifere pacolo)

http://www.amrom-automotive.ro/
astia PAR seriosi
[img width=300 height=225]http://www.amrom-automotive.ro/img/amrom.jpg[/img]

sa faca ce or face numai sa produca aro (10 super)
Last edited by Anonym on 14 Oct 2007, 04:31, edited 1 time in total.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

urmarea?s-a mai apucat cineva de treaba?eu am auzit ca doar ceva cablaje se mai fac pe acolo.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Urmarea e ca de fapt din pacate la AMROM se taie frunze la caini si nu cred ca va mai fi vreodata ceva...
George
Administrator
Administrator

Post by George »

se pare ca entuziasmul a fost mai mare decat puterea financiara,iar cei ce au vrut sa faca,n-au cu ce,iar cei ce au cu ce...nu au crezut suficient in ce au vrut primii sa faca.
dorinta mai exista,insa putinta nu prea. da' speranta moare ultima,nu?!
ARO CLUB ROMANIA

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Speranta moare ultima... insa partea cea mai trista este ca moare... it's just a matter of time :(
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Eu cred ca singura sansa ar fi fost sa faca o varianta restilizata a M-ului, cu tehnica de acum cat de cat. Ar fi avut sanse si la export o astfel de masina.
tataica
Junior
Junior

Post by tataica »

Salut,

Eu cred ca ARO se mai poate inca produce si nu neaparat investind o gramada de bani in linii de fabricatie super moderne si in hale uriase.

Ce vreau sa spun este asa:

ARO este o masina de teren si oricum clientela pentru masinile de teren este mai restransa.
Daca s-ar incepe din nou productia, ARO nu ar trebui sa incerce sa concureze cu SUV-urile pline de piele, televizoare, dublu climatronice si alte alea pentru ca ar avea enorm de recuperat si nici nu cred ca s-ar reusi decat cu investitii forte mari.
Cred ca ideea pe care ar trebui sa se mearga ar fi o masina de teren cu un aspect cat se poate de agresiv, linii drepte, fara plastice inutile sau fibre de sticla, inaltata, caucioace mari iesite in afara caroseriei, amortizoare, articulatii, grupuri din materiale de calitate si foarte bine executate, frane disc fata spate, 2 motorizari puternice disponibile - una benzina una diesel, dif. blocabile, reductor, troliu, un super sistem audio, aer conditionat, servo, interior simplu, scaune confortabile, sa nu mai aminteasca in nici un fel de masinile de carat varza ale pietzarilor. Intr-un cuvant o masina gata "pregatita" de off road din fabricatie dar si confortabila pentru drumuri lungi.
Ar trebui sa se renunte la conceptia de a face o masina cat mai ieftina, pentru cei fara posibilitati si se mearga pe ideea de a-si face un renume ca masina cu:
- un aspect foarte "haios si agresiv"
- puternica si de incredere
- interior confortabil si simplu.

Pe termen lung castigi mai mult dintr-un produs de foarte buna calitate dar putin mai scump, decat dintr-unul ieftin si mai prost.
Masina ARO trebuie sa surprinda ca sa poata sa se relanseze, dar pentru asta trebuie schimbata total conceptia.

Cred ca se pot face toate acestea prin contracte cu firme producatoare pentru livrarea de piese, subansamble, motoare, accesorii etc.
Acestea pot fi apoi ansamblate intr-o hala pregatita pentru activitatea asta.
Se poate lucra pe comanda, sau eventual cu cateva masini pe stoc care pot fi date spre promovare unor dealeri din tara.

In concluzie eu cred ca masina ARO se poate relansa fara nici o indoiala daca i se creaza o imagine noua (nu neaparat o caroserie noua), o masina de calitate, cu aspect agresiv si foarte off road, puternica, rezistenta, produsa cu piese foarte bune si cu atentie la imbinari si detalii.

Toate astea pot fi facut intr-o hala de dimensiuni medii, cu un manager bun, personal care lureaza cu seriozitate si atentie, cu contracte pentru livrarea de parti componente incheiate cu firme cu renume.

Gata. Scuze dac v-am plictisit dar asta este parerea mea si eu inca mai sper ca intr-o zi se va produce din nou ARO in Romania.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Nu ne plictisesti tataica, doar pentru asta este topicul, sa discutam!  :)

Eu sunt de parere ca ARO se poate relansa, fara prea multe modificari! In primul rand trebuie subansamblele care au facut probleme in trecut, schimbate cu subansamble si piese din materiale noi, care nu se uzeaza prematur. In al doilea rand trebuie macar un motor Diesel la vreo 110-130 CP, care sa permita masinii sa si traga o remorca de cca 2,5t, asa cum o poate concurenta (LR Defender). In ziua de astazi nu mai este mare lucru sa desenezi de exemplu un proiector, o lampa spate, bucse, un bord nou si sa il dai la o firma producatoare sa il introduca in fabricatia de serie. Normal, costa bani, dar numai asa se poate relansa ARO. Plus, o strategie buna de marketing, care in trecut era inexistenta!
alcool online
Membru
Membru

Post by alcool online »

@tataica - gata s-a rezolvat dilema, productia noului aro incepe miine 25.12.2007 in fruntea conducerii aflandu-se mos craciun
"Man will be what he was born to be, free and independent!" - JFK
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

alcool online wrote: @tataica - gata s-a rezolvat dilema, productia noului aro incepe miine 25.12.2007 in fruntea conducerii aflandu-se mos craciun
nu fii carcotas, spunea si omu parerea lui, si in mare parte are dreptate

ca sa convingi actionarii sau oamenii cu bani sa iti dea ceva bani tre sa faci cateva produse frumoase si de incredere si sa se ingesuie oamenii pe ele, dai stire in presa, tii proiectul ascuns apoi apari cu 3 masini super aranjate si le bagi in cele mai mari noroaie, tre sa lasi si un tacanit serios intre volan si scaun sa o si scoata de acolo, un limited scris pa usa din spate si gata. si mai e o problema, pretul: cei de la tucson iti dau stok la masina de 13 000 lucruri pe care aro iti cerea 3000 e sa iti puna (casetofon, boxe, cotiera, a.c, bandouri laterale etc)

daca faci masini cu zorzonele precum crosslander finisate corespunzator (euro4, izolatie fonica cu zgomot 50 dB pana la 100km/h) pana in 15k si apari in toata presa garantat masinile vor fi dorite
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Parerea mea este, daca reusim sa urnim din loc si sa facem CLUBUL ARO, poate asa reusim sa facem si noi o oferta celor de care au cumparat ARO, eventual modele sau variante de facbricatie. Toata treaba este sa aratam lumi ca noi existam si sa iesim in evidenta fara sa ne mai vaitam ca a murit ARO.
Cred ca doar noi mai putem face ceva pt moment pana nu va fi prea tarziu.
Haideti sa facem ceva.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

ARO nu va muri atata timp cat vor exista oameni care incearca sa tina vie marca.ex:ce cu trabanturile!in germania sunt mii de accesorii pt tuning si nenumarate cluburi si intalniri.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

OPTIMISTILOR  ! %%- good luck
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
George
Administrator
Administrator

Post by George »

daniel chiar are dreptate... nu-mi place sa recunosc asta,dar...are dreptate omu'.
atata timp cat avem masinile in buna stare,cluburi si intalniri,marca va exista!
cel mai la indemana exemplu: M-ul,sau IMS-ul...
ARO CLUB ROMANIA
silvester
Membru
Membru

Post by silvester »

amicul wrote: Parerea mea este, daca reusim sa urnim din loc si sa facem CLUBUL ARO, poate asa reusim sa facem si noi o oferta celor de care au cumparat ARO...
Vise, taica. In momentul in care vrei sa faci asa ceva, omu' (proprietarul defunctei fabrici) isi face socoteala cam cat castiga. Ai un plan de marketing? Cel mai simplu este sa produci. Mai greu este sa vinzi, de fapt asta este marea smecherie. Cu tot patriotismul de care sunt in stare, te intreb: care este castigul? Daca imi spui ca nu este nevoie de asa ceva, te intreb altceva: oamenii aia care muncesc, din ce vor trai? Din promisiuni? Nu mai mere. Nu contest ca din ARO ar putea iesi o masina de exceptie. Dar pana atunci, mai este . Si, din pacate, nu sta in puterea noastra sa hotaram daca se va mai produce masina. Asa ca aceasta masina va mai trai prin pasiunea celor care o vor intretine.
Craciun fericit.

Post Reply