Ca sa nu mai comparam mere cu pere.ardeleanu wrote: ↑21 Apr 2020, 15:35 Iarasi compari mere cu pere.
Compara cu cei care lucreaza zilieri in agricultura in Romania, nu cu muncitori calificati.
Cei care merg acolo, la strans capsuni sau sparanghel, nu stiu sa faca mai mult, ca si zilierii lui Constantin. Cand te duci la munca de salahor, nu iti compari salariul cu al unei persoane cu calificare.
Sau daca tot vrei sa compari asa, hai sa comparam cu salariul meu (nu zic al sotiei, ca ea castiga si mai bine) ca doar si noi facem parte din romanasii plecati sa lucreze ca sclavii pe plantatie, cel putin asa sustin unii...
Desi, pentru asta ar trebui sa clarificam treaba cu UE.
Uite cati bani baga UE in agricultura romaneasca :https://agrointel.ro/129819/lista-subve ... arie-2020/
Subventiile la hectar in Franta sunt de 3-4 ori mai mari decat la noi.
Concurenta neloiala ?
Bien sur, atat timp cat motorina costa la fel, tractoarele, semintele, etc.
Vai de biet roman, saracul !
Ca si-a ales niste conducatori care ling clanta UE in loc sa apere interesele noastre economice, asa cum fac altii.
Imi aduc aminte de celebrele blocaje prin Paris cu oi, vaci, porci ale fermierilor nemultumiti cand mai taiau politicenii vreo subventie ceva.
Cand va fi si la noi asa ceva, o sa caute Merkel zilieri prin Burundi.
Actuala pandemie arata cu adevarat cum ar trebuie sa fie raportul intre munca si capital...
Fara muncitori, capitalul e pa, au revoir, aufwiedersehen, good bye.
Stapanii lumii asteia si-au cam furat-o grav, in SUA galonul de benzina costa acum minus 6 dolari din cauza ca nu se poate opri forajul iar productia merge doar pe stocuri din lipsa de consum.
Se cam darama sandramaua...