Cum imi era foame m-am oprit sa iau 4 mici ( specialitatea locului ) si sa admir ciudata creatura cu nr de ELVETIA ?!
Nu dupa multa vreme am reusit sa vorbesc cu cei cu masina , nu de alta dar cred ca se plictisisera sa nu vorbeasca decat in 2 de 3 saptamani ,
caci vorbitori de germana Romania nu este chiar plina.
Intr-o prima faza nu stiam marca e si elvetianul o tragea cu VAZ apoi m-am prins eu ca era vorba de fapt UAZ .
Ca sa fac povestea lunga scurta :
1 - Eu stiam masinutele alea mici rusesti de la zicea sapca lui Stalin iar masina asta UAZ Hunter- ( cica in CH ii spune Taigah ) e ditamai masinoiul ( cam cu 1 m mai scurt ca un Land Cruiser ) dar mai lat si mai inalt iar specimenul in cauza era incalta cu nista 33 " pe o suspensie inaltata si parea ca un camion.
2 - Motor si tehnica ? ?? pe jumatate de masina Made in Germany ... Luk Bilstein Hella Bosch
Motorul nu a stiut omul sa zica de unde provine dar stia ca e 2,9 Diesel euro 3 dar mi-a zis ca cutia si tractiunea e de la Dymos (hyundai terracan )
in rest AC denso si ABS de la Bosch .....
3 Masina asta in special era putin pregatita de touring ( Gps + Cb+roof track ) de un soft offroad ( bull bar suspenie inaltata cuplaje AVM )
4 Masina torcea ( adica nu vibra /zornaia ca un Aro ) super fain si pt cei 110 Cp ( declarati de propietar ) se misca destul de bine ( am mers in spatele lor o vreme pana la Codlea )
5 cand am intrebat de pret omul mi-a spus zambind ca 25000 franci elvetieni aprox adica 50% din defender si ca la banii a luat 120% defender ( ma rog pareri personale )
6 Acum va zic si ce nu mi-a placut - usile din fata parca sunt taiate din cascaval .... plafonul amintea de dacia 1310 ( cel tapitat cu stofa nu cel cu vinilin ) fetele la usi cam seci dar dupa ce am vazut pe internet acum masina avea ceva modificari la interior caci fetele la usi erau altfel si era o consola unde erau manetele (schimbator + reductor )
Per total mi-a placut masina chiar am ramas putin uimit de evolutia masinilior rusesti.
Am sa pun 2 foto cu modelul de masina (luate de pe net ) caci nu am avut camera la mine sa ii trag pe simpaticii elvetieni si m masina lor in poza
As fi curios sa aflu cine si ce mai stie ceva de acest model de masina ... astept reply-urile voastre