probleme cu grupul fata, respectiv uzura la coroana si pinion motiv pentru care speriam vecinii cand scapa cite un dinte cand cuplam rotile fata
problema s-a rezolvat cu un diferential nou, totusi as vrea sa am unul de rezerva dar nu stiu la cine sa il reglez ca nu vreau sa arunc banii pe coroana si pinion nou si sa le plesnesc din nou
diferential fata
- alcool online
- Membru

diferential fata
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Man will be what he was born to be, free and independent!" - JFK
- alcool online
- Membru

Re: diferential fata
aici se vede cel mai bine uzura la extremitatile dintilor, nu e mare dar e destul...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- alcool online
- Membru

pinionul si carcasa plina de span
- myke
- Membru legendar

Nu a fost bine reglat backlashu`.Si pare ca si adincimea la pinionul de atac a fost cam mare...in mod ok trebuie sa fie cam 3/4 din adincimea coamei coroanei.Reglajul il poti face si tu cu un ceas comparator si niste vopsea.Si bineinteles cu unpic de intelegere a feomenului....
Vezi pe pirate4x4 niste tutoriale.
Iar de scapat...nu scapa ca ti-l facea varza...din cauza ca era prea apropiata coroana de pinion (backlash supermic)se mai incalecau uneori.....coroana nu apre a fi sparta (sau nu vad eu in poze)
P.S. Habar nu am cum se traduce in romana backlash
Vezi pe pirate4x4 niste tutoriale.
Iar de scapat...nu scapa ca ti-l facea varza...din cauza ca era prea apropiata coroana de pinion (backlash supermic)se mai incalecau uneori.....coroana nu apre a fi sparta (sau nu vad eu in poze)
P.S. Habar nu am cum se traduce in romana backlash
- alcool online
- Membru

totusi cind numai tragea fata pocnea urit de tot si nu inteleg ce e cu atita span care era in diferential daca nu scapa ...
- Sergiu
- Membru

"neconventional" (asa am auzit) se baga o banda de hartie intre pinion si coroana, tre sa iasa "evantai" nu rupta sau altfel...
- myke
- Membru legendar

Exact...asta daca nu ai ceas comparator...si il faci pe genunchi....intro poianaSergiu wrote: "neconventional" (asa am auzit) se baga o banda de hartie intre pinion si coroana, tre sa iasa "evantai" nu rupta sau altfel...
-
costel_bv
- Membru

In mod normal la angrenaje cu roti dintate daca ati facut la scoala despre mecanisme ,distanta intre fundul dintelui unui pinion si dintele rotii este de 0,2-0,3 din modulul danturii care este pasul impartit la nr pi pt dantura dreapta .Sar poate un coleg are o matosa practica verificata si rapida.
-