After school
Moderator: costy84
- Werner
- Aro Club Romania

After school
Aseara ma uit la stirile TVRi, sa vad ce se mai întâmpla în România, când moderatorii încep sa vorbeasca de programul "AFTER SCHOOL". M-a cam zgâriat expresia un pic în urechi, dar m-am gândit, ca baiatu' moderator vrea sa apara si el un pic mai occidental......! Dar ce s-a întâmplat pe urma, m-a facut sa fierb! A facut o Tanti de la TVR un reportaj cu after scul asta, care, am aflat ca se numea "corn si lapte" înainte. Draga de ea, a repetat acest AFTER SCUUUUUL cu o mândrie si o cadenta, de am expoldat! Stau si ma gândesc, daca limba Româna este asa de saraca si prapadita, ca sa se apeleze la limba engleza, sa poti vorbi fluent? Nu punte sa-i zica la acel program simplu si precis: "dupa scoala", sau "dupa ore", sau ceva asemanator?
- tarzy
- Membru legendar

Re: After school
tipa dupa ce ca-i varza le mai si amesteca
programul "laptele si cornu" este una - copii (pana in clasa a VIII inclusiv) primesc in timpul programului normal de scoala un corn (biscuiti) si lapte pe care ar trebui sa-l consume in recreatie. bineinteles ca in realitatea mai mult de 75 % din aceste produse sunt risipite ...
Programul "dupa scoala" e altceva - presupune "cazarea" copiilor sub supravegherea unor cadre didactice in scoala si dupa terminarea orelor de program.
programul "laptele si cornu" este una - copii (pana in clasa a VIII inclusiv) primesc in timpul programului normal de scoala un corn (biscuiti) si lapte pe care ar trebui sa-l consume in recreatie. bineinteles ca in realitatea mai mult de 75 % din aceste produse sunt risipite ...
Programul "dupa scoala" e altceva - presupune "cazarea" copiilor sub supravegherea unor cadre didactice in scoala si dupa terminarea orelor de program.
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)