O noua Centrala nucleara

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

O noua Centrala nucleara

Post by tarzy »

http://www.newz.ro/stire/84792/a-doua-c ... ilor-.html

A doua centrala nucleara din Romania - in mainile rusilor ?
A doua centrala nucleara din Romania - in mainile rusilor ?
Newz.ro | 08.05.2009

Statul roman se va asocia cu o companie straina pentru a construi cea de-a doua centrala nucleara din Romania. Astfel, in schimbul unei participatii de 35% din proiect, mai multe firme straine s-au aratat interesate de constructia noii centrale.

"Avem solicitari de la cele mai mari companii energetice europene precum Enel, E.ON, CEZ, Iberdrola, RWE, GDF Suez, precum si de la companii din Coreea de Sud. Unele companii au cerut, drept conditionalitate, 35% din proiect. Le-am zis ca da", a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor serban la un eveniment organizat de revista "Focus Energetic".

Potrivit estimarilor de pana acum, centrala ar urma sa fie construita in centrul tarii, dar o decizie finala asupra amplasamentului acesteia va fi luata in luna septembrie, scrie Cotidianul

La o intrebare a presei, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat in aprilie ca zona Mioveni, de langa Pitesti, indeplineste conditiile pentru constructia noii centrale nucleare.

jmekeri rau rusnaci, au vazut ca nu tine prea bine treaba cu robinetul la gaze si acum vor sa se bage si la electrica

In plus cred ca locatia Mioveni e total nepotrivita .... e prea aproape de capitala .... probabil se doreste inca o gura de aer industriei imobiliare.

O locatie pertinenta ar fi undeva intre Brasov si Sibiu .... dar nu stiu daca Oltul poate debit suficient

Alta locatie ar fi pe Olt dar mai aproape de varsare, intre Slatina si Dunare
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

George
Administrator
Administrator

Re: O noua Centrala nucleara

Post by George »

la Mioveni exista deja institul de cercetare in domeniul nuclear(nu cred ca mai cerceteaza ceva, ca cei ce puteau, neavand cu ce, au ales drumul de canada), precum si fabrica de combustibil nuclear. deasemenea, exista si reactor nuclear functional (asta era cu titlu experimental). toata tehnologia este canadiana. la pitesti exista si liceu construit dupa proiect canadian, special pentru pregatire de oameni sa lucreze acolo...acum se cheama Colegiul Alexandru Odobescu. deci...Mioveni nu e chiar intamplator. sau esti jeluos, tarzy, ca la tine la Ileana nu se construieste nika...?
ARO CLUB ROMANIA
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

stiu de Institultul de cercetare de la Pitesti (am si vandut cate una alata pe acolo)

Ideea este ca nu e bine sa pui toate ouale in aceeasi oala .... mai ales daca oala asta functioneaza cu materiale radioactive.

Si nu-mi spune mie de atomice la Ileana ca nu prea fac bine la albine, ori vrei sa ma aleg cu albine mutante
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Ai ma ce dreaku.....ai nostri nu sunt in stare sa o termine pe asta de-o avem..si se apuca de alta??!! Astea sunt abureli de an electoral...

PS- si ce te-ar deranja sa dea albina miere cum da vaca lapte ..??!! :-j

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Asta vroiam si io sa zic!

ASta de-o avem din 4 reactoare merg 1.5.... de ce nu le termina pe astea?
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

merg 2 dar celelalte parca sunt dupa razboi
Sorin cu ,,frigideru plin,,
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Si nu s-ar putea pune in functiune?

Vorba ceea'

foaie verde loboda
pasare ca porcu nu-i
canta troaca de rasuna
ar zbura dar n-are cioc....

Morala - nu da cu piatra-n geam ca nu e bicicleta ta...

Sau reformulat, oltu nu-i ca dunarea....

Da ma gandesc ca tre sa ia alta bicicleta....

Post Reply