Probleme cu un Aro 243D

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Probleme cu un Aro 243D

Post by Misi din Cluj »

O cunostinta care are un Aro 243 D cu motor de BV, din 1986, tot ma bate la cap sa-i dau niste sfaturi de imbunatatire ca este tare nemultumit de cutia de viteze si de pompa de frana.
Treaba e ca el zice ca deja a schimbat vreo trei cutii de viteze si la toate sare din viteza in timpul mersului.
Nu vrea sa renunte nici in ruptul capului la motorul de Brasov, dar ar vrea sa-i puna o alta cutie de viteze de la ceva alta masina.
Nu are internet si de aceea m-o rugat sa-i investighez cazul si sa incerc sa-i caut solutii.

Este chiar asa de pacatoasa cutia de viteze?
Iar la pompa de frana nu-i tin garniturile mai mult de 2-3 saptamani.

Voi cei, care mai aveti Aro 243 cu motor de Bv, cum ati rezolvat problemele de mai sus.

Hai sa incercam sa-l ajutam pe omu’ ca tine la Aro-ul lui

Cip
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: Probleme cu un Aro 243D

Post by Cip »

Tot ce va pot spune eu e sa mai cautati pe forum,acelasi model il am si eu,dar cu pompa de frana nu am avut probleme iar cutia,fiindca scotea um zgomot ciudat in tr3 am schimbat-o si merge fara probleme. :-??
E greu pana incepi...pe urma e si ma greu...
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Ce tip de pompa de frana are? Cu dublu circuit? Sau cu un singur circuit?

La cutia de viteze are ghinion, nimereste doar cutii forjate. Cutia in 4 e destul de buna, daca prinzi una ok nu sare deloc si merge bine. Cutia in 5 e mai problematica si ai mari sanse sa nimeresti una care sare aiurea... Solutia e... alta cutie. In nici un caz nu merita desfacuta si reparata.
Alex boy
Incepator
Incepator

Post by Alex boy »

La cutia de viteze se poate desface capacu si inlocui arcurile care tin bilele pe furci cu unele mai tari sau dublate cu unu mai mic pe interior nu conteaza de loc cutia ca este cu 4 sau cu 5 .La mine a functionat nu mai sare din viteza .Grija mare sa nu cumva sa scapati un arc prin cutie ca trebuie data jos ca sa le mai puteti scoate afara. Pateala pe cont propiu sau cautat vreo ora cu un magnet legat cu sarma.

Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Post by Misi din Cluj »

vstef_is wrote:Ce tip de pompa de frana are? Cu dublu circuit? Sau cu un singur circuit?
Este dublu circuit, ca mi-a zis ca a pus simplu si cei de la ITP l-au trimis sa puna la loc ala dublucircuit.
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Nasol, la aia cu dublu garniturile se gasesc greu - cele bune ma refer. Alea de Nipa originale, dar nu stiu unde ar mai putea fi...

Si nici pompa noua daca ia nu neaparat o sa fie bune garniturile...
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

La sistemul de franare ar mai merge sa schimbe lichidul cu Dot4 .... costa o gramada de bani ... dar cel putin in cazul meu a dat rezultate, nu mai pierd gram de lichid pe nicaieri.
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

se pot face modificari la capacul cutiei. la mine a adancit locul unde vin bilele si nu sare. mai trebui sa fie si piesele bune in cutie....
happily mending an Aro 320 D127
scorpion2catalin
Incepator
Incepator

Post by scorpion2catalin »

Subscriu si eu la "intarirea" arcurilor de la capacul cu furci - rezolva problema de cele mai multe ori in cazul in care sincroanele nu sunt foarte uzate. Daca va cade vreun arc sau bila in cutie nu va speriati ca nu este nevoie sa dati cutia jos. Se "pescuiesc" cu o bucata de magnet legata cu sarma :)>-
Nimeni nu moare virgin. Viata tot ne prinde si ne-o trage fiecaruia dintre noi.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Tarzy, la ARO sa nu folosesti lichid de frâna DOT4! Îti manânca garniturile. DOT4 este mai agresiv. Foloseste maxim DOT3, sau daca ai banuti mai multi, cumperi lichid de frâna pe baza de silicon. Nu mai trage apa deloc, nu mai trebuie schimbat, nu manânca garniturile, dar este scump si (înca) nu se prea gaseste peste tot.

Post Reply