Despre comunism si alte cele

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Locked
ama27
Membru
Membru

Post by ama27 »

Personal as face o "rezervatie" pentru toti nostalgicii regimului comunist, un loc de basm in care fiecare sa isi poate trai frustrarile si nemplinirile. Cat despre anarhie, gloante, femei, petrol si cactusi sa lasam astea pe mana regizorilor de film. Singurul lucru care il vad cu sens de aici, este realizarea unei anumite indepente din punct de vedere energetic. O0

SERGHEI
Banat
Banat

Re: STRATEGII DE SUPRAVIETUIRE IN CAZ DE ANARHIE MONDIALA

Post by SERGHEI »

ama27 wrote:Personal as face o "rezervatie" pentru toti nostalgicii regimului comunist, un loc de basm in care fiecare sa isi poate trai frustrarile si nemplinirile. Cat despre anarhie, gloante, femei, petrol si cactusi sa lasam astea pe mana regizorilor de film. Singurul lucru care il vad cu sens de aici, este realizarea unei anumite indepente din punct de vedere energetic. O0

Mai ama,tu esti prea puiutz ca sa stii ce este ala comunism.Ce stii ,stii din povesti..multe inflorite ...Asa ca lasa-i pe cei care au trait in comunism ca sa depene amintiri.La 21 de ani totul este roz pt tine ,sa vadem cat timp te mai tine ,,vopseaua" . ;D
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Ama, sa sti ca diferenta prea mare între "comunism" si capitalismul salbatic, pe care îl traim astazi în Europa, nu este. Relatia este alta, deci la alta scara. Independanta energetica nu poti atinge, cel putin pe aici. Ai tehnologia, dar te jupoaie Statul, nu te lasa sa devii independent din acest punct de vedere, pentru ca devii periculos! Statul trebuie sa te aibe "în mâna".
ama27
Membru
Membru

Post by ama27 »

Imi mentin opinia, dar ma abtin de la comentarii nu a zgaria orgoliul "titanilor" (in materie de orice). Sfaturi adresate la termenul de "puiut" pot sa le accept doar de la cineva care e in masura sa le dea :). Si daca nu am trait pe vremea lui Stefan cel Mare nu insemna ca nu pot intelege situatia respectiva, chiar daca am doar 22 de ani .

SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

ama27 wrote:Imi mentin opinia, dar ma abtin de la comentarii ????????????????nu a zgaria orgoliul "titanilor" (in materie de orice). Sfaturi adresate la termenul de "puiut" pot sa le accept doar de la cineva care e in masura sa le dea :). Si daca nu am trait pe vremea lui Stefan cel Mare nu insemna ca nu pot intelege situatia respectiva, chiar daca am doar 22 de ani .
Mai ama,daca nu ai gustat melci de unde stii ca nu sunt buni?!! Din auzite??!! In alta ordine de idei: felul meu de a abordare folosit in relatia cu tine a fost cat se poate de politicos.

1- sunt ,,titan" tocmai pentru ca exista oameni ca tine
2-nu iti dau sfaturi pentru ca: ,,nu esti pregatit mental " sa duci atatea informatii.
3-In orice perioada ai fi trait ai fi inteles acelasi lucru ,adica ,,NIMIC".
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Dragilor, ceea ce nu pricep eu, pana la marile strategii menite sa ne asigure supravietuirea, este de ce trebuie sa ajunga aceasta discutie prin astfel de zone?
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

mi-am luat cinci borcane cu melci umpluti cu ciuperci.
si cu ardei iute.
am auzit ca sunt buni. ;)

ama, iti dau si tie un borcan ca ai fost de gasca si m-ai ajutat cu caseta de directie.
ps: are mai putin joc decat cea de pe masina lui serghei, sic.
;D
happily mending an Aro 320 D127
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Dan CHIRIAC wrote:Dragilor, ceea ce nu pricep eu, pana la marile strategii menite sa ne asigure supravietuirea, este de ce trebuie sa ajunga aceasta discutie prin astfel de zone?
Pai Dane,daca vine un copil si propune lagare pt fostii comunisti (fara sa realizeze ca si parintii lui au fost comunisti), nu ai alta rezolvare decat sa-l trimiti sa se documenteze.Asa este politicos,nu? Probabil a inteles ideea ,va pleca la biblioteca si apoi va deschide un topic pe tema Comunistilor nostalgici unde vom dezbate si vom arunca pareri si noi astia mai batranii si ceilalti mai tineri care in "89 se aflau in ,,tati" dar pretind ca au dat cu pietre in geamul Comitetului Central.

In alta ordine de idei,nimeni nu este obligat sa imi impartaseasca ,convingerile ,ideile.. dar bunu8l simt il obliga sa ma respecte cel putin atata timp cat il respect si eu.
ama27
Membru
Membru

Post by ama27 »

Mda, ma retrag in necunostiinta mea; Ma duc sa-i trag pe parinti de urechi $-) . ( PS; Am mancat melci si erau buni)
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

phoai .... ce de orgolii ranite pe aici

Ptr Ama ... sa stii ca o recunoastere a unei stari de fapt independent de conjuctura politica a acelor vremuri nu te faci musai un nostalgic al acelor timuri. Realitatea este ca in 89 Romania era o tara care conta ceva pe harta, ca asta nu tine de foame este adevarat dar este o realitate, acum nu suntem altceva decat o simpla tara de consumatori, ne spetim cu totii sa muncim in "servicii" ptr a face burta mare a catorva producatori multinationali.

Eu in '89 aveam 15 ani, cat de cat stiam ce inseamna viata si mai ales lipsurile datorate nu neaparat faptului ca erai incet de bibilica sau lenes ci ptr ca pur si simplu accesul la anumite produse si servicii era restrictinat (si) pe alte considerente decat cel finaciar.

Daca ma pui sa aleg intre vremurile de acum si cele de atunci, clar le voi alege pe cele de acum, dar asta nu inseamna ca neg, uit sau ma fac ca nu vad ceea ce exista atunci.

Un sistem totalitar (nu neaparat comunist) poate face ca dezvoltarea industriala (si implicit economica) pe termen scurt si mediu sa aiba loc cu rezultate chiar spectaculoase, dar pe termen lung castigul de cauza va fi al dezvoltarii libere, nerestrixctionate si mai ales nefavorizate artificial.
ama27
Membru
Membru

Post by ama27 »

Eu nu am spus ca acum e bine (din multe puncte de vedere e mai rau), insa aceasta afirmatie e o opinie, deci subiectiva; Pentru mine, sistemul comunist a produs mai mult rau decat bine (macar avem libertate de miscare)
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

ama27 wrote:Eu nu am spus ca acum e bine (din multe puncte de vedere e mai rau), insa aceasta afirmatie e o opinie, deci subiectiva; Pentru mine, sistemul comunist a produs mai mult rau decat bine (macar avem libertate de miscare)

1-Notiunea de ,,libertate "este in totalitate o iluzie in ambele sisteme.
2-mai mult rau insemnand : 90 procente din locuinte sunt construite in acea perioada .
- numarul de analfabeti era muult mai mic
- infractionalitatea era la un nivel mult mai redus
NU A MURIT NIMENI DE FOAME ...acum se pare ca se intampla.
-libertate de circulatie avea numai cine merita ,ir localitatile de granita erau avantajate datorita existentei ,,micului trafic de frontiera".Tocmai de aceea romanii nu erasu cunoscuti in perioada repectiva ca TZIGANI.

Parti proaste : lipsuri destul de mari pt majoritate..dar toata lumea traia.. (recunosc ,nu era modul de viata pe care sa-l accepti ...daca ar fi sa aleg sifgur nu as alege ,,acel" comunism.

ACUM: -rafturi pline,bani putini.
----locuinte IOC
----- scoala IOC
.....locuri de munca IOC
.....infractionalitate ca in filmele amerticane
.....industrie distrusa....etc..etc etc..

Da abvem libertate de circulatie si filme cu karate la TV ....

Cine a stiut sa vrtraiasca atunci o face si acum...doar vremurile s-au schimbat ..oamenii au ramas aceiasi. ;D

,,La vremuri noi ...TOT NOI "...

PS -scuze pt off-topic.
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

SERGHEI wrote: -libertate de circulatie avea numai cine merita , [...]
Cine a stiut sa vrtraiasca atunci o face si acum...doar vremurile s-au schimbat ..oamenii au ramas aceiasi.
Pai ce sa mai zic, restul comentariilor sunt de prisos... cuvintele alea fac cit o carte intreaga, multumim mult pt clarificari.
Ar trebui sa va ginditi mai in profunzime cind e vb de comunism si ce a facut regimul la nivel psihologic pt romanul de rind, si cum am ajuns in ziua de azi in halul asta de dezorganizare si dezinteres, fara sentiment national, imbicsiti de tigani, manele, nesimtire in general si multe altele.
Locuintele si mincarea si le face omul cu mina lui, nu le primeste nici de la Ceausescu, nici de la Basescu si nici de la doamne-doamne...
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

tudop wrote:
Cine a stiut sa vrtraiasca atunci o face si acum...doar vremurile s-au schimbat ..oamenii au ramas aceiasi.
Pai ce sa mai zic, restul comentariilor sunt de prisos... cuvintele alea fac cit o carte intreaga, multumim mult pt clarificari.
Ar trebui sa va ginditi mai in profunzime cind e vb de comunism si ce a facut regimul la nivel psihologic pt romanul de rind, si cum am ajuns in ziua de azi in halul asta de dezorganizare si dezinteres, fara sentiment national, imbicsiti de tigani, manele, nesimtire in general si multe altele.
Locuintele si mincarea si le face omul cu mina lui, nu le primeste nici de la Ceausescu, nici de la Basescu si nici de la doamne-doamne...
Tocmai tu ?!!!

,,cum am ajuns in ziua de azi in halul asta de dezorganizare si dezinteres, fara sentiment national, imbicsiti de tigani, manele, nesimtire in general si multe altele." Pai voi generatiile tinere aveti raspunsul ???

Locuintele erau are statului,iar majoritate cetatenilor (adica aproape 50% din moldovenii aflati in bucuresti) primeau case prin Fondul Locativ de Stat dupa ce petreceau cateva luni intr-un camin de nefamilisti,sau familisti.Turnau doi-trei copii ,se duceau cu ei in ,,uzina"si faceau sluj la secretarul de partid.Primeau in schimb un apartament pe care dupa Revolutie au avut posibilitatea sa-l achizitioneze (prin grija FSN-ului la pret de rahat (rate ..etc ) pt ca apoi sa se bata cu pumnul in piept : ,,eu mi-am fact singurt casa nu mi-a dat-o nimeni gratis." Cine era mic sa nenascut crede asta ,cine stie cum a stat treaba moare de ras.Unora le erau demolate casele proprietate si erau mutati cu ,,chirie la stat "in apartamente facute de STAT.Foarte putini oameni (si chiar prieteni de-ai mei moldoveni) au avut sange in instalatie contractau liocuinte prin fostl ICVL cu imprumut de la CEC.Plateau rate 30 de ani...Asa ca ,ma leshi cu ,,isi face omul cu mana lui"???

PS- pot sa va indreb ceva ? Cine a citit ,,Letopisetul Tarii Moldovei " dintre voi...??? E,acolo aveti raspunsuri la intrebarile care va framanta .
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

tudop wrote:
:) din pacate dezorganizarea si dezinteresul, lipsa sentimentelor nationale, tiganizarea, etc nu sunt musai datorate doar comunismului, poporul acesta sufera de aceste boli cu mult inainte de aparitia comunismului. Va recomand sa va reamintiti de Caragiale si sa vedeti cat de "actuale" sunt scrierile lui.

Locked