diferenta intre aro 10 g1 si aro 10 g2

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
cit_a
Junior
Junior

diferenta intre aro 10 g1 si aro 10 g2

Post by cit_a »

poate cineva sa ma lamureasca , care e diferenta intre intre aro 10 , prima generatie si aro 10 , generatia a doua ? am inteles ca sunt ceva modificari la caseta de directie , etc . ps. prima generatie pana in ce an a fost ?? va multumesc .

Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: diferenta intre aro 10 g1 si aro 10 g2

Post by Suparici »

s-a scris aici pe forum diferentele pt casete de directie dar nu mai gesesc acuma exact unde.

ideea e sa cauti una dupa 93 cu caseta de directie in fata.
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

mersi mult ! mai sunt si alte diferente , gen ; bucshe  , pivoti , suspensie  , etc .    apropo . daca e modelul din 90  , sunt probleme doar la caseta sau mai au si alte probleme ascunse ?
George
Administrator
Administrator

Post by George »

daca luam in calcul pe cele cu suspensie independenta spate(prima generatie,defapt) si pe cea cu sasiul marit(ultima) ar fi vreo 4...
sau chiar 5,daca socotim si a10 super
ARO CLUB ROMANIA

cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

bine mai ! hai sa lasam glumele cu numere  , sunt nou pe aici si nici nu prea cunosc partile bune si partile rele a unui aro 10 . am deschis acest subiect in dorinta de a cumpara un exemplar ,,aro 10"  , am gasit un diesel din 90 si nu stiu daca este o generatie buna  , merita banii , sau sa-mi caut alt an  , alta generatie ??  mentionez ca masina arta bine ...
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

depinde de pret si de starea caroseriei. eu mai tare m-as feri de una ruginita decat de una cu probleme mecanice.

ideea mea e sa cauti una cat mai noua si cu tabla cat mai buna.

pune poze daca ai cu aia din 90. si ce motor diesel are?
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

poze nu prea am cum sa trimit  , vizul arata bine la tabla  , mecanica foarte buna  , nu are joc la directie , bucseherai  ,etc . motorul e de wv 1,6oo d , motor luat de pe golf II si masina este omologata . mersi pt. raspuns !
bigdaddy
Membru
Membru

Post by bigdaddy »

Vorbesti cumva de o masina din Arad ? (imi suna cunoscuta descrierea)

Daca si pretul e pe masura masina merita luata.

Ca idee pentru Aro 10.4 fabr 1989 , pentru suspensia fata poti folosi de la Dacie urmatoarele :
- bucsa tirant
- pivot inferior
- pivot superior
- bucsa trapez (bascula) superior
- bucsa suport telescop (T-u)
- bieleta bara stabilizatoare

Bucsile pentru trapez (bascula) inferior sunt specifice Aro 10 , merg cate 4 pe fiecare trapez.
Arcurile si telescoapele - specifice ARO 10.

Toate cele bune
Last edited by bigdaddy on 18 May 2007, 20:50, edited 1 time in total.
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin ;)
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

da  , masine arata si functioneaza bine . am mai primit o oferta din zona brasov , aro 10 diesel  , motor renault 1.9 d , an fabricatie 1998  la pretul de 1000 eur. toate bune  , dar? pretul e prea bun si a zis ca masina e ok , la tabla a zis ca sta mai prost. totusi inclin spre aro 10 din 1989  , arata bine si functoneaza bine , pe cand ce-l din brasov ! nu am nici poze , nici multe amanunte . pare o tzeapa ! o zi buna .
Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Suparici »

cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

am vazut-o pe aceea din arad . nu , nu eaceea  , ceea ce vreau e in bihor si e rosie . dar de aceea din brasov stitzi ceva de ea ??
bigdaddy
Membru
Membru

Post by bigdaddy »

Unde in Bihor? Poate e chiar in Oradea, m-as putrea eventual uita la ea pentru tine.

@ toti userii - La toti ne-ar fi mai usor daca ne-am declara locatia....macar judetul....Parerea mea! ;)
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin ;)
mosu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mosu »

cit_a wrote: da  , masine arata si functioneaza bine . am mai primit o oferta din zona brasov , aro 10 diesel  , motor renault 1.9 d , an fabricatie 1998  la pretul de 1000 eur. toate bune  , dar? pretul e prea bun si a zis ca masina e ok , la tabla a zis ca sta mai prost. totusi inclin spre aro 10 din 1989  , arata bine si functoneaza bine , pe cand ce-l din brasov ! nu am nici poze , nici multe amanunte . pare o tzeapa ! o zi buna .
masina din brasov am vrut sa o cumpar eu acum cateva luni si daca ar fi fost la pretul actual cred ca as fi luat-o,dar atunci cerea mai mult.am pastrat legatura cu omul,am si facut niste combinatii cu niste piese(nu de aro)si i-mi ramasese dator,dar s-a achitat intre timp deci nu mai am nici un interes personal.decat poate de a ajuta daca se poate.eu sunt cel care facuse oferta si dupa cat am vorbit la telefon credeam ca ai inteles ca vreau sa o vezi si sa hotarasti singur.ca sa nu mai consideri o mare teapa o sa ceara mai mult ca sa nu ti se mai para prea bun pretul si daca tot aveai dubii puteai sa-mi zici mai intai mie personal.
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

scuze domnule florin , dar ? daca ai fi in situatia mea , cum ai fi procedat ?? fara suparare  , exact ca si mine ati fi procedat si sunt de accord cu cineva care a scris mai sus ,, tablaria sa fie buna  , mecanica se face " corect era sa fi discutat pe forum in vazul tuturor !! dar oricum : multzam fain pt. intentie  , azi merg sa o vad masina si-i revin fratilor  , doar intru in familia voastra  \:/
cit_a
Junior
Junior

Post by cit_a »

subiect inchis ! am fost , am vazut , am cumparat . masina merge neastaptat de bine  , binenteles la directie exista un mic joc ( tipic aro 10 ). multumesc celor care m-au ajutat  , chiar daca eu am interpretat gresit  :-?? . o zi buna !

Post Reply