Lista neagra a asiguratorilor

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
George
Administrator
Administrator

Lista neagra a asiguratorilor

Post by George »

ARDAF - nu plateste, si tergiverseaza.
poze din fata sediului lor de daune, din strada Tepes Voda, sector 3 Bucuresti
1 februarie 2010
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ARO CLUB ROMANIA

George
Administrator
Administrator

Re: Lista neagra a asiguratorilor

Post by George »

CARPATICA ASIG, fosta Atlassib Asigurari:
http://www.utilizatori.ro/forum/viewtop ... 10&t=10777
confirm cele spuse pe respectivul forul, printr-o experienta proprie: din 07.12.2009 s-a solicitat reconstatare, si nu s-a primit inca niciun raspuns, dupa 2 luni. masina nu s-a introdus inca in reparatie. inventeaza tot felul de scuze, si dau vina pe client, ca nu ai semnat nu stiu ce, ca la ei procedura e altfel decat la altii, nu raspund la telefoane sau e-mail, etc. si cel mai grav, nu recunosc sistemul AUDATEX de stabilire a decontului de reparatii, si platesc sume calculate de ei, cum vor. cica deconteaza 40lei/ora de manopera, indiferent de marca, si n-au stiut sa raspunda la intrebarea: "daca asiguratul vostru loveste un Bentley in trafic, unde repara proprietarul de Bentley cu 40 de lei/ora, masina aia?!"
plus ca platesc dupa 4-5 luni !!!
deci...uitati de Carpatica, chiar si la RCA! nu va mai ganditi doar ca e ieftin, si nu va intereseaza ce pateste ala pe care il loviti, ci ganditi-va ca micsorati riscul sa fiti lovit de un asigurat Carpatica, si sa alergati luni de zile sa va reparati masina, si sa dati bani din buzunar la service!! puneti-va in locul celui lovit, inainte de a va face o asigurare!
ARO CLUB ROMANIA
P7579PK
Incepator
Incepator

Post by P7579PK »

Carpatica este in acest moment in lichidare judiciara.
Insa, din nefericire a aparut o noua sociatate cu preturi "ce sfideaza concurenta" : EUROINS
Sfatul meu.... daca nu aveti bani pt o polita la o societate premium, incercati sa cumparati o polita RCA de la o societate mai de Doamne Ajuta...
WJ 3.1 TD
George
Administrator
Administrator

Post by George »

P7579PK wrote:Carpatica este in acest moment in lichidare judiciara....
ai un link, o ceva...oficial? n-ar strica...
ARO CLUB ROMANIA

sile
Membru
Membru

Post by sile »

care e cea mai ieftina asigurare pentru un aro cu motor de bv???
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

acum vre-o 3 saptamani a iesit castigator EUROINS
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
kosfunny
Membru de elita
Membru de elita

Post by kosfunny »

In conditiile economice de astazi toti asiguratorii devin rau platnici si incearca sa tergiverseze dosarele.
Despre Ardaf ce sa zic, am lucrat acolo, au fost multi profesionisti angajati dar dl Trosca a reusit sa ii indeparteze din firma pt a-si aduce in locul lor catelusi cuminti care sa ii sustina sistemul corupt pe care a incercat sa-l creeze. Acum se intrevad zile mai bune deoarece a fost indepartat de la conducerea daunelor. Ii cunosc bine si pe ceilalti doi, sunt oameni de treaba, buni profesionisti, dar din punctul meu de vedere sunt si ei victime colaterale ale sistemului.
Despre Carpatica pot spune doar Doamne Fereste sa te loveasca unul asigurat la ei. Mai bine dai in judecata vinovatul ca sa obtii o hotarare judecatoreasca favorabila la mana . Dosarul de dauna deschis in baza acesteia este achitat in maxim 3 saptamani.
Ajungand si la Euroins nu pot spune decat ca este pe urmele celor de la Carpatica!
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

vad ca dai bine in aia "rai", dar care ar fi cei "buni"?

LE
kosfunny wrote: ... Mai bine dai in judecata vinovatul ca sa obtii o hotarare judecatoreasca favorabila la mana . Dosarul de dauna deschis in baza acesteia este achitat in maxim 3 saptamani....
poti detalia un pic aici?

deci eu ca pagubit il dau in judecata pe vinovat, care vinovat spune ca e asigurat la firma X, judecatorul da hotarare, si-n baza acestei hotarari se deschide dosar de dauna sau cum?

cam cat doreaza "judecata"? Ce "costuri" implica?
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
George
Administrator
Administrator

Post by George »

cu siguranta, nu sunt cei mai ieftini, tarzy. ieftin si bun...numai tu gasesti. in rest, e cam greu.
calitatea intotdeauna a implicat costuri, fie ele de materiale sau de servicii.
si sunt destui care platesc la timp si care au decontare cu majoritatea service-urilor. defapt...de aici iti dai seama de seriozitatea unui asigurator, si anume dupa numarul de service-uri cu care au decontare directa. cand au cu 2-3 ateliere prapadite, sa fii sigur ca sunt rau platnici si de aia nu lucreaza service-urile cu ei, nu invers !
ARO CLUB ROMANIA
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

George - eu vorbeam cu Kosti si apoi eu nu am avut pretentia niciodata ca ce e bun sa fie si ieftin.

Ma bucur ca-mi explici cum sta treaba cu calitatea si costurile dar din (ne)fericire stiu prea bine ce si cum, imi castig painea ce-a de toate zilele din chestia asta.

Un "consumator" obisnuit de asigurari nu prea are acces la baza de date a servicurilor si de aceea intrebam care-s aia "buni", si poate iti faci pomana si de noi si-i dai pe goarna fara "polemica" aferenta.
(Winston Churchill)
George
Administrator
Administrator

Post by George »

lasa bre cu painea matale, ca stim noi cum o "coci". vorbeste zilnic mircea badea de afacerile cu statu'... ;D
cat despre asigurari, daca as spune ca x sau y e bun, ar fi reclama, nu?! pe cand, am spus-o clar cu cine NU ! nu e suficient?
ARO CLUB ROMANIA
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Daca e reclama sau nu depinde cine si cum o spune. Repet eu de la Kosti astept raspuns

Despre chestia cu statu' ... in tara asta se mai fac si altfel de afaceri?

Iar Mircea Badea daca nu stii ... de mult timp le cam zice dupa "dictare" asa ca eu din pacate l-am scos de la "favorite"

Apropo de reclama de chestia asta ce parere aveti?
http://www.zf.ro/zf-24/dacia-renault-ni ... e-5829554/

Care-i "hiba"? parca 48 h este termenul legal
(Winston Churchill)
kosfunny
Membru de elita
Membru de elita

Post by kosfunny »

Da Tarzy, ai intuit bine treaba cu justitia. Daca vezi ca se taraganeaza dosarul il dai pe vinovat in judecata. Automat va fi citata la proces si firma de asigurari, care de obicei nu se prezinta . Daca se prezinta vinovatul si isi recunoaste vina judecatorul va da o hotarare prin care firma de asigurari va fi obigata ca in 10 zile sa dea curs cererii de despagubire, adica sa plateasca , inclusiv cheltuielile de judecata.Aste nu pot spune la cat se ridica.De asemenea nici timplul nu il pot estima, asta tine de judecator. Dupa primirea hotararii judecatoresti firma de asigurari nu mai are dreptul sa isi rezerve cele 90 de zile in care sa cerceteze evenimentul si nici nu poate refuza plata sub niciun motiv. Pentru treaba asta este bine sa ai deschis dosarul de dauna, clarificat costul reparatiilor si cererea de despagubire depusa.
Poti actiona si fara sa te duci sa deschizi dosar la asigurator dar dureaza mai mult procesul.
Plus de asta, asiguratul RCA (vinovatul) este OBLIGAT prin lege sa isi instiinteze asiguratorul in cazul in care produce pagube sau in cazul in care pagubitul ii pretinde lui personal despagubiri. Si pe baza acestei instiintari firma de asigurari trebuie sa deschida dosarul de dauna, iar daca firma de asigurari e serioasa poate sa te contacteze in vederea solutionarii dosarului fara sa mai apuci tu sa ajungi in instanta. Dar bineinteles, traim in Romania si va mai dura pana ajungem la nivelul asta.
Totusi cadrul legislativ exista dar nu prea se aplica si pentru ca asiguratii nu isi cunosc obligatiile si nici pagubitii drepturile. O cauza ar fi si faptul ca romanul "cunoste" legile doar de la TV iar mass-media stim bine de ce factura este.

Post Reply