Vibratii ARO 10 ???

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
talyban99
Membru
Membru

Vibratii ARO 10 ???

Post by talyban99 »

Mi-au aparut niste vibratii in mers in partea din fata...... eram cu MRL-urile cuplate.......... daca le decuplez dispare vibratia ............ un prieten mi-a spus ca ar putea fi de la niste rulmenti cu ace de la planetare..................... Are cineva ideee despre ce e vorba ?????????????? ^:)^ ^:)^ ^:)^ ~:> ~:> ~:>

N Alin
Membru
Membru

Re: Vibratii ARO 10 ???

Post by N Alin »

Daca ar fi rulmentii planetarelor,din butuc. ar "latra" planetarele la cea mai mica denivelare......ia verifica tu cardanul mic si fixarea grupului fata....cred ca acolo e buba!
sile
Membru
Membru

Post by sile »

poate ai uzura la ace si uzura si la locasurile unde intra acele si scapata adica nu mai trage fata.leagal de un pom si trage cuplat 4x4 da terenu sa fie ud sau pe iarba si uitate daca si fata patineaza.
sau punel pe groapa intra sub el si cu un mox(scula de strins tevi)invite de planetara cu forta ,binenteles cu acele pe 4x4 ,cuplate vezi daca scapata.sau da capacu cu acele jos spala bine acolo cu motorina si vezi bine ce e pe acolo.
N Alin
Membru
Membru

Post by N Alin »

Sile , daca ar fi o problema la MRL, in sensul ca, acele ace ar scapa din angrenare, ar trosni destul de serios, la acea scapare din angrenaj, socul acela e destul de puternic si in miscare, masina ar smuci...
deci la subiect...daca acele vibratii apar numai cu fata cuplata, e clar o problema la transmisiile fata..poate fi cardan cu articulatii sparte, grup slabit in carcasa sau in suportii de pe sasiu,planetare cu tripode sparte sau intepenite de rugina, roti diferite ca si dimensiuni...astea sunt chestii vizibile asa la liber zic ca ar mai fi posibila o diferenta de rapoarte in grupuri sau diferenta intre diametrele(uzuri la nivel de profile,banda rulaj) rotilor de pe axa spate -fata cam astea imi trec momentan prin cap acu' ...ar mai fi si altele... cu siguranta!

Post Reply