mi-a luat talonul... Anvelope necorespunzatoare

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
gabriel90cl
Membru Devotat
Membru Devotat

mi-a luat talonul... Anvelope necorespunzatoare

Post by gabriel90cl »

In data de 8 martie,cand ma duceam cu frate-meu spre casa,pe bulevard imi face semn cu farurile unu cu dacia.in fata la vreo 200-300 m un politist in mijlocul drumului,vorbea la telefon.nu l-am luat in seama,deoarece stiam ca nu are ce sa imi faca daca era de la rutiera...
m-a oprit..."Sa traiti.Stiti,am emotii;e prima data cand ma opreste un ..." b-( "Nu e nici o problema".pe marginea drumului am vazut un vw caddy de la RAR...ma cacasem pe mine... :))
ei bine,le-am dat actele,s-au uitat cei 2 de la RAR la masina,au verificat luminile,dar cauciucurile erau altele decat JR sau GR (nu stiu sigur cum li se spun).au vazut ca nu erau trecute in talon...
s-au uitat in masina,si au observat ca lipseste peretele despartitor de la jumate,si ca sunt mai "multe locuri" decat in talon(4+2).
"Hopa...pai ce facem domne?aici scrie ca e automobil mixt,dar asta are mai multe locuri..."
Erau 2 de la RAR si un politist.intre timp,eu l-am sunat pe tata sa vina.pana sa vina tata,au mai venit 2 de la RAR+un militian.
au inceput sa imi scrie un proces verbal...gata,ma rupe...daca imi da amenda sunt mort...
politistul m-a pus sa semnez procesul verbal,spunand ca e cea mai mica amenda pe care mi-o poate da,numai pentru "anvelope de alte dimensiuni"120 RON in 48h.i-a spus tatalui meu,ca amenda pentru locuri era de cel putin 2000 lei...cand a auzit tata a zis merci ;D ca am scapat numai cu atat.
desigur...talonul suspendat,pana cand imi inscriu cauciucurile astea in talon...
....
Last edited by gabriel90cl on 03 Apr 2010, 18:16, edited 1 time in total.

gabriel90cl
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: mi-a luat talonul...

Post by gabriel90cl »

tata ia spus,"Domnule pai nu se mai fabrica JR-uri"
"pai trebuia sa va puna o stampila atunci cand ati facut ITP-ul."
pe certificatul masinii avea acea stampila,dar nu era specificat si in talon...
acum Tudor al meu sta in garaj....asteptand sa mai platim 2 milioane ca sa ne inregistreze RAR-ul "noile" cauciucuri... :'(
Nu suportam eu politistii,dar acum ii f*t in gura de fiecar data cand ii vad...nu e vina lor,dar...nu ii mai suport... sunt niste :@) si niste 3:-O . ;D
sanatate si sa va dea domnul sa nu va sanctioneze si pe voi cum mi-a facut mie...
drumuri bune prieteni!!!!!!!!!!!!!!!! %%- good luck %%- good luck %%- good luck
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Colegu eu zic sa te calmezi. In primul rand politia daca vrea sa te **ta te **te de nu te vezi, cu scoruri uriase. Asa ca ai scapat destul de ieftin.

Cauciucurile care nu sunt trecute in talon e o chestie pe care legal si normal ar trebui sa o ai. TVul din cate stiu original venea cu 7.50 x 16 nu cu JRuri, insa oricum, orice cauciucuri ai, te duci la RAR si le trece.

Asa ca fruntea sus, drum bun la RAR, si zambeste, maine va fi mai rau.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

gabriele, mai trage frana tata... nu e cazul sa injuri pe cineva care isi face meseria. din cate inteleg, n-a fost un abuz...si chiar au fost draguti cu tine. de unde atata ura?!
ARO CLUB ROMANIA

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Re: mi-a luat talonul... Anvelope necorespunzatoare

Post by tarzy »

In taloanele tip nou parca nu mai exista rubrica de "anvelope".

Dar vad ca se uita de fapt pba mai importanta, cea cu modificarea numarului de persoane
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
yo2ogm
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by yo2ogm »

In taloanele noi nu se mai trec anveopele. Eu l-am schimbat cu 100 lei (inclusiv comisionul firmei de inmatriculari) si a durat 24h.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
OPEL NEW CORSA DIESEL, 2008
tel. 0770403936
gabriel90cl
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by gabriel90cl »

vstef_is wrote:Colegu eu zic sa te calmezi. In primul rand politia daca vrea sa te **ta te **te de nu te vezi, cu scoruri uriase. Asa ca ai scapat destul de ieftin.

Cauciucurile care nu sunt trecute in talon e o chestie pe care legal si normal ar trebui sa o ai. TVul din cate stiu original venea cu 7.50 x 16 nu cu JRuri, insa oricum, orice cauciucuri ai, te duci la RAR si le trece.

asta asa este...isi faceau meseria,dar foarte usor putea sa-mi dea doar un avertisment si sa ma scuteasca de amenda.Talonul putea sa-l ia.
dar frate,dupa ce ca am platit amenda,mai trebuie sa le platesc lor 2 mil ca sa imi inregistreze cauciucurile astea...nu prea pare abuz?
gabriel90cl
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by gabriel90cl »

vstef_is wrote:Colegu eu zic sa te calmezi. In primul rand politia daca vrea sa te **ta te **te de nu te vezi, cu scoruri uriase. Asa ca ai scapat destul de ieftin.

in ziua de azi,pe cei cu TV-uri ii"vaneaza" cel mai des...masinile noastre sunt vechi,arata "urat".si asa cum ai zis si tu,daca vor sa te mierleasca,o pot face din orice pozitie... :'( iti gasesc ei ceva...
nu stiu ce sa ma mai fac frate...:((mi-e teama sa nu fiu nevoit sa scap de Tudor al meu...:((
Mai ales ca sunt in groapa cu partea financiara,sunt la facultate si imi cam trebuie banii.taxele si impozitele + asigurarea cresc...pt TV meu asigurarea este de 8 mil pe an...
mult noroc si drumuri bune! %%- good luck
George
Administrator
Administrator

Post by George »

gabriel90cl wrote:dar frate,dupa ce ca am platit amenda,mai trebuie sa le platesc lor 2 mil ca sa imi inregistreze cauciucurile astea...nu prea pare abuz?
nu este deloc. daca mergeai dinainte la rar, scapai doar cu taxa de omologare, si nu plateai amenda. asa...le platesti pe amandoua, ca sunt doua chestii diferite. unde vezi tu abuzul?
ARO CLUB ROMANIA
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Intr-o societate normala, orice vehicul care circula pe strazi trebuie sa respecte toate legile si normele in vigoare. Asta include si cauciucurile omologate si trecute in acte. Faptul ca tu nu ai facut acest lucru la timp, adica inainte de a pune masina in circulatie, se pedepseste cu amenda contraventionala, plus retinerea talonului pana la coretarea situatiei.

Nu vad unde e nici un abuz. Ca ei ar fi avut posibilitatea sa iti dea DOAR un avertisment nu inseamna ca sunt obligati sa o faca, la fel cum ei ar fi avut posiblitatea sa iti dea si o amenda mai mare, si tot nu sunt obligati sa o faca. Pe sistemul asta, ar trebui toata lumea sa primeasca doar avertismente, desi "contraventia" exista, si e infaptuita.

Deci, parerea mea, nu te supara, gandestete ca era responsabilitatea ta legala sa rezolvi aceasta problema dinainte sa mergi cu masina, o rezolvi acum, platesti amenda, si dai mai departe.

Si nu sunt un carcotas ieftin, cu exceptia unei perioade in care am mers cu 31 x 10.5 x 15 pe ARO 243 fara sa fie trecute in talon, desi eram constient de ce inseamna asta, aveam povestea pregatita, daca tinea bine, daca nu asta e, in rest mereu am avut toate cauciucurile omologate.

Deci, noi sa fim sanatosi. Daca ti se pare ca e Tudorica e costisitor, renunta la el. Poate iti fac o oferta.
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

Ce stampila iti pun cei de RAR? Daca cauciucurile sunt mai mari?
Si eu am de 15" simexuri, dar nu cred ca-mi trece cineva in talon 15" daca eu original am 14".
Am schimbat si eu talonul... si sper sa fie bine. ;) (15"-le sunt meseriase, fata de 14" :D )
Cotizo
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Cotizo »

Daca politistul se prinde ca rotile nu sunt chiar cum ar trebui sa arate - si nu sunt nici ei chiar asa prosti cum sustin bancurile - se poate uita in baza de date si poate sa-ti ia talonul si daca nu ai trecuta in el dimensiunea.
Pe mine ma revolta reglementarea in sine - doar nu ne facem jantele si cauciucurile artizanal in fundul curtii, deci punem roti facute industrial si reglementat prin stas-uri. Ca la firma care a facut masina i-a trecut prin cap sa ii puna doar tipul ala de jante si cauciucuri asta inseamna ca nu putem pune decat alea? In plus, nu vorbim de masini care merg cu peste 200 Km/h ci de niste automobile in unele cazuri de colectie, de epoca, sau cu care se circula predominant off-road. Daca imi pun cauciucuri de tractor 6.50-16 - pentru ca Danubiana a fost transformata de idiotul de Tofan in teren de vile - sunt absolut sigur ca sunt un pericol pe sosea mult mai mare decat daca as incalta masina cu JR-uri pe 15 sau as pune 31-uri pe jante de Samurai; dar nah, am respectat legea...
Daca tot dorim sa avem societate civila, n-ar trebui oare ca legile astea - unele absolut aiurea si adoptate fara dezbatere publica in interesul stim noi cui - sa le atacam tot pe cale legala? Ok, trebui sa avem roti omologate - dar daca folosim roti omologate deja pe masini comparabile nu s-ar putea face un mic amendament?
In plus, mie mi-ar fi scarba de mine sa stau pe marginea drumului si sa il sicanez pe un om a carui singura vina este ca are o masina pentru care nu se mai fabrica cauciucuri de dimensiunea originala, in timp ce tiganii se dau cu 200 la ora cu BMW-uri smechere chiar si fara carnet... Ne mai lasati si pe noi sa traim?
costel_bv
Membru
Membru

Post by costel_bv »

Paste fericit tuturor
Esta regretabil ce s a intamplat colegului dar au mai fost discutii in legatura cu anvelopele, cu politia poate o mai descurci dar cand pe fir intra cei de la RAR e complicat .
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

De aceea am setul de 14" cu cauciucuri originale si daca e ceva, merg din nou la RAR intr-o plimbare si-mi iau talonul iar. Daca amenda e numai 120 lei atunci nu e asa grav, raman cu banii dati + o calatorie la RAR si iar sunt ok. Altceva nu prea ai ce face... sa umbli cu omologat, bani dati, prostii. Multi umbla cu alte roti si din astia mai si pica cativa, roaga-te sa nu fii tu ala. Eu asa vad problema la 19 ani ;D , altii poate vad cu minte mai coapta.
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Eu zic ca atata timp cat nu vrei sa-ti treci anvelopele sau alte modificari in carte/talon te supui riscului de a primi amenda , eu unul sant de parere ca odata ce tii masina cat mai originala nu au ce sa comenteze chiar daca sa zicem ca scoate unpic de fum. Am intalnit multi politisti care cand au vazut ca am toate actele in regula si masina conforma au inceput sa ma intrebe daca este costisitoare intretinerea la o masina asa veche , impozitul , asigurarea ca doar Aro nu poate sa fie decat vechi in mintea lor.

Post Reply