DACIA 1300 a devenit oficial MASINA DE EPOCA

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Re: DACIA 1300 a devenit oficial MASINA DE EPOCA

Post by Werner »

Asta dupa mintea cui? :-?? În Germania de exemplu, orice masina care a împlinit vârsta de 30 de ani, de la data primei înmatriculari, este considerata Masina de Epoca. Deci, o Dacie care a fost înmatriculata în 1981 si este originala, trebuie sa treaca prin §21 si se poate înmatricula ca vehicul istoric. Dacie cu astfel de numere sunt de mult pe aici (mai exact în fostul DDR).

Nu pot pune poza!
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

eh.Ca sa iti faci dacia 1300 vehicul istoric trebuie sa platesti 200e la retromobil,si daca masina corespunde ti se da un certificat de vehicul istoric si in termen de 60zile trebuie sa te duci la RAR sa ti se verifice seriile si se trece in cartea de identitate vehicul istoric.NU se mai plateste impozit si rovigneta si in unele cazuri(daca esti membru activ RCR) nici RCA.
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

si paremise ca si itp trebe facut numai la rar

ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

da,asa e.
KAROLOKW
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by KAROLOKW »

ydaniel wrote:eh.Ca sa iti faci dacia 1300 vehicul istoric trebuie sa platesti 200e la retromobil,si daca masina corespunde ti se da un certificat de vehicul istoric si in termen de 60zile trebuie sa te duci la RAR sa ti se verifice seriile si se trece in cartea de identitate vehicul istoric.NU se mai plateste impozit si rovigneta si in unele cazuri(daca esti membru activ RCR) nici RCA.
Salutare,
SIGUR E FAZA CU ROVIGNIETA?am scris cu majuscule de uimire ca eu pana acum am platit-o:) dar daca ma poti indruma spre articolul de lege sau reglementare unde scrie asta ar fi excelent sa il pot printa sa am la indemana ca si asa in perioada urmatoare vreau si eu sa misc masina mai "la vale":)
aia cu impozitul o confirm,e pe bune si se aplica dupa ce faci o cerere la finante si atasezi o copie dupa CI unde e mentionat ca vehicul istoric, si apoi asta este nu platesti nimic dar daca e lafel si cu rovinieta merg sa le cer banii inapoi de la ea:) ca mau taxat pe anu trecut:)
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Pai la o Dacie, impozitul e 15€ si rovigneta 30€... pt ce mai dai 200€ la retromobil, inca vreo 30 pe la RAR taxe si tromboane + ITP la RAR unde spaga e mai scumpa ca la o statie de ITP normala ;D Faptul ca Dacia a devenit OFICIAL masina de epoca e ca un fenomen natural, ca si cum ai spune ca uitati lume, a venit vara, din cauza ca e 1 iunie ;)) Au trecut 30 ani, asta e noi sa fim sanatosi, si cei care au Dacii originale in stare perfecta sa traiasca si sa aiba grija de ele, ca asta e important. Iar aia 200€ taxa pt autovehicol istoric, mai bine ii investesc in masina, ca Dacia tot istorica e, chiar daca nu ai mentionat in CIV lucrul asta.

P.s.: erau niste comentarii parca pt 4tuning, cu felicitari ca Dacia 1300 a fost trecuta la istorice... wtf!? era doar o problema de timp, nu a facut nimeni asta special pt Dacia 1300 ca sa merite felicitari. Felicitari, doar pt proprietarii care au avut grija de masinile originale .
George
Administrator
Administrator

Post by George »

daca i-ai scrie asta lui coconoiu, precis ti-ai lua o amenintare cu proces la haga, mai tudop. cata indrazneala pe capul tau... ;D
p.s.: daca eram pe feisbuc, aveai un laic de la mine. defapt mai multe, ca de cateva zile zici bine. ;))
ARO CLUB ROMANIA
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

DE vreun an a devenit taxa de 200e;inainte era gratis.In functie de cmc ai masinii taxa creste.
La intalniri se mai ofera niste benzina/ulei/una alta...
dxx
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by dxx »

interesanta informatia

eu am un volvo 240

an fabricatie 1978 ( deci istoric ), dar volvo tipul asta s-a facut pina in 1993, cu mici modificari ( tot cam ca la Dacia)

credeti ca o sa mi-l treaca istoric?

daca sunt offtopic sa se stearga
mitsubishi pajero 2,5 td, DACIA LOGAN 1.4 MPI, M 461 under construction
APRILIA PEGASO ------- de vanzare
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Amu vine poza cu Dacia istorica! ;D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KAROLOKW
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by KAROLOKW »

Frumoasa poza cu istorica :)
da ma lamureste si pe mine cineva cum e cu rovinieta?:) ca am tot citit si nu am inteles :D se mai plateste de catre istorice au ba?!:)
intreb ca vreau zilele astea sa o aduc de la Brasov si nu am chef sa ma cert cu militienii pe DN :)
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

Mama cum arata daciaaaa ::) :o Mai ai poze???pune-le te rog \:D/
DACU
Incepator
Incepator

Post by DACU »

KAROLOKW,mai intai trebuie sa depui o cerere la Administratia Nationala a Drumurilor(nu stiu daca denumirea e completa),si dupa ce ai raspunsul lor esti liber ca pasarea cerului-dpdv al rovignetei.Informatia o am "prin viu grai",deci nu pot sa-ti indic sursa,am cautat pe site-ul Retromobil dar n-am gasit nimic,poate n-am stiut eu unde sa caut!
alex4wd2001
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by alex4wd2001 »

In esenta, am priceput ca fenomenul cu vehiculele istorice in Romania e de asa natura incat nu neaparat te incurajeaza sa tii o masina istorica, dar te trimite sa dai bani pe la niste "personaje importante". Deci inca o abordare abuziva, cum ne-a obisnuit democratia originala RO. Sau poate Retromobil iti ofera ceva minutat pentru cei 200 iepuroi? Ce nu mi-e mie, totusi, clar: masina in sine trebuie sa aiba 30 de ani de la momentul fabricatiei, sau modelul trebuie sa aiba acesti 30 de ani? ???
Treaba cea mai grea e ganditu'

Post Reply