Deschid acest in speranta ca poate ma puteti ajuta. Scurt si la obiect: este vorba de reproducerea la scara 1:18 a autocamionului DAC 665T.
Activez si pe un forum de modelism dar acolo ma inspir mai mult pentru tehnici si chichitze.
Aici comunitatea e bazata pe oameni care sunt sau au fost in contact cu diverse autovehicule mai mici sau mai mari, si pe care unii le cunosc mai bine decat buzunarul de la haina. Tocmai de aceea apelez la voi, pentru ca puteti sa ma ajutati si sa imi spuneti unde am gresit, ce trebuie sa schimb, sa mut etc.
Proiectul e inceput de ceva timp, nu ma grabesc intrucat vreau sa-l fac cat mai detaliat, cu toate ca nu va fii functional din nici un punct de vedere. Se va rabata cabina si se vor deschide usile si obloanele, in rest voi intra in detalii cat imi va permite materialele folosite, fiind constructie de la zero, dupa planuri, schite si poze.
Va prezint ce am lucrat pana acum, motorul vreau sa-l refac pentru ca am descoperit niste erori, in rest ce am lucrat pare a fi in cote.
Lucrez si la un model 3D, pentru ca vreau sa am niste dimensiuni cat mai exacte si astfel pot sa-mi aranjez in spatiu ceva ce ulterior va fii confectionat, pentru a nu lucra de doua ori la aceeasi piesa.
Vreau sa stiu daca sunt pe drumul cel bun, si orice detaliu/sfat/comentariu/critica vor fii bine-venite.
CABINA

SASIUL
Este din profil de aluminiu, nu va fii schimbat pentru ca ofera ansamblului rigiditate si e aproximativ ce trebuie, doar ca acele gaurele vor fii astupate la un moment dat.

ROTILE
Prima poza este prototipul, facut din carton, finisat in chit auto, iar banda de rulare turnata in ceara si decupata cu un cutter ascutit, turnata in matrita si reproduse in rasina, refinisat in chit si vopsit provizoriu in negru mat.

MOTORUL si Crucile cardanice
Este cel de MAN D2156 si va fii refacut pentru ca nu imi mai place cum arata.

PLATFORMA
Destul de finala, mai trebuie aranjata pe ici pe colo.

Replica 3D
Unul din suportii de prindere dintre platforma si sasiu e pus aiurea, l-am vazut tarziu si nu mai pot sa modific schita. Totul este reprodus strict proportional din ce am observat in poze, nu mi-ar strica niste cote aproximative sau pozitionare in relatie cu alte elemente.

Multumesc pentru atentie, si sper ca aici sa gasesc ajutorul de care am nevoie !
Toate cele bune, cu respect, Mihai G.