Proiect Mare
Moderators: mariusjaz, socratee
-
c180
- Incepator

Proiect Mare
Aro 244 - undeva la 3000ron in stare de functionare
Buget :4000-4500euro pentru inceput
Modificari :motor +cutie de viteza + ce tine de 4x4 (ori motor iveco , peugeot , ford etc ori sa il fac pe al lui original)
-admisie pe plafon sau cum se numeste
-atasez niste poze cam cum as vrea sa arate ..
-interior modificat (cat mai aproape de poze )
-culoare argintie sau rosu
Prima poza reprezina in mare parte exterioru , a 2 poza culoarea iar a 3 si a 4 interioru
http://img4.imageshack.us/img4/1249/ima ... x600im.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/1056 ... rstav3.jpg
http://img522.imageshack.us/img522/7699 ... 800x60.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/3554 ... 230707.jpg
Astept pareri si idei .Va multumesc
Buget :4000-4500euro pentru inceput
Modificari :motor +cutie de viteza + ce tine de 4x4 (ori motor iveco , peugeot , ford etc ori sa il fac pe al lui original)
-admisie pe plafon sau cum se numeste
-atasez niste poze cam cum as vrea sa arate ..
-interior modificat (cat mai aproape de poze )
-culoare argintie sau rosu
Prima poza reprezina in mare parte exterioru , a 2 poza culoarea iar a 3 si a 4 interioru
http://img4.imageshack.us/img4/1249/ima ... x600im.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/1056 ... rstav3.jpg
http://img522.imageshack.us/img522/7699 ... 800x60.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/3554 ... 230707.jpg
Astept pareri si idei .Va multumesc
- George
- Administrator

- tudop
- Membru de elita

Re: Proiect Mare
Eu iti recomand cel mai bine sa incepi de la o masina mai buna, daca tot ai buget de 4500e... Eu tot timpul am preferat sa iau o masina mai buna ca baza, si dupa aia mai bagi banii in functie de cati ai, dar macar ai o masina functionala care nu te deprima sau descurajeaza in cotinuarea unui proiect mai lung. Plus ca o masina "consumata" de viata iti poate rezerva surprize neplacute care sa te faca sa renunti la proiect (vezi sasiu deformat, crapat prin colturi ascunse, caroserie mancata de rugina si reparata de mantuiala, o groaza de probleme care iti fac viata amara)
Asa ca, succes la ales o masina ok! si bafta cu proiectul.
Asa ca, succes la ales o masina ok! si bafta cu proiectul.
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Si eu zic ca interiorul nu se prea pupa cu exteriorul. In plul, la fel ca tudop, as sugera sa incerci sa pleci de la o masina cat mai buna. In alta ordine de idei, ai grija sa folosesti o motorizare care a fost omologata pe ARO. altfel ai sanse sa cheltuiesti bugetul numai pentru omologarea unui nou motor. Bafta!
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
-
c180
- Incepator

pai de aia va intreb ce motorizoare ar fi mai buna pt aro si daca se merita sa ai fac motoru lui (ma refer garnituri segmentare semeringuri etc ) si eu as vrea sa combin utilul (exteriorul ) cu placutul (interiorul)
- sorin
- Membru legendar

cauta una cu motorizare Toyota(asa cum a iesit din fabrica) e mai scumpa dar merita.vizavi de interior culorile nu vin de loc bine si o sa fie foarte dificil de modificat in genul ala.........succes oricum
-
c180
- Incepator

Pai din tot ce am gasit cu motor toyata/peugeot/ford sunt undeva la 3000euro ..Cat despre interior ideea mea este in felu urmator:iau 4 scaune , toate din partea fata de la una straina (opel , ford , mercedes etc)ce gasesc si ce mai bun (adik nu rupt )ca sa le pot adapta(2 in fata 2 pe spate) , cat despre scheletu propiuzis dintre scaune ideea e foarte simpla (pal , lemn)apoi pus putin burete (2 3cm ) si captusit cu vinilin (piele ecologica ) iar inauntru unde se vede lemnu acela (la fel niste bucati de pal taiate frumos si lacuite )..O singura problema imi da de gandit cum as putea sa scot maneta a 2 mai inspre scaunul soferului , iar maneta de viteze sa o ridic sus acolo ( http://img132.imageshack.us/img132/7599 ... erior1.jpg )..Nu zic ca o sa imi iasa 100% copie dupa interioru acela dar daca imi iese 85-90% eu sunt multumit ...Culoarea de interior va fi in functie de culoarea masinii ,daca o fac rosie ,visiniu interiorul va fi alb sau rosu, daca o fac argintie sau albastra culoarea va fi argintiu sau crem .Partea din spate vreau sa arate cat mai apropiat de asa ceva
( http://img220.imageshack.us/img220/7909/348696869.jpg ).
Inca o intrebare ..Am gasit 2 Aro unu 243 cu motor de 2700 diesel si unu 244 cu motor 3100 diesel .Daca le refac motoarele (garnituri , semeringuri segmenti etc) nu au durabilitate , se strica repede sau ar merge si asa ..
Va multumesc ca imi sunteti alaturi la acest proiect care vreau sa il fac.
( http://img220.imageshack.us/img220/7909/348696869.jpg ).
Inca o intrebare ..Am gasit 2 Aro unu 243 cu motor de 2700 diesel si unu 244 cu motor 3100 diesel .Daca le refac motoarele (garnituri , semeringuri segmenti etc) nu au durabilitate , se strica repede sau ar merge si asa ..
Va multumesc ca imi sunteti alaturi la acest proiect care vreau sa il fac.
- tudop
- Membru de elita

1: Te intreb daca ai mai facut modificari la alte masini, mecanica, chestii de genul asta, sa ai garaj, scule la discretie, etc..
2: Dupa opinia mea un Aro cu motorizare straina si in stare buna valoreaza maxim 100mil. Eu am cheltuit cu Aro meu de cand l-am luat peste 5000€ si nu as indrazni sa cer mai mult de 2500 acum. Si am zis in stare buna ca perfecta nu exista, poate doar dl. Werner are singurele Aro in stare perfecta, dar de vanzare in Ro. nu se gaseste asa ceva.
3: dupa modul tau se exprimare deduc ca nu esti pe deplin familiarizat cu detaliile tehnice si tipurile de motorizari de pe Aro. Iti recomand sa te documentezi cat mai bine pe forum despre detalii tehnice, sa vezi citeva masini in actiune, eventual sa discuti cu cineva care tine Aro din pasiune nu pt carat varza la piata.
4: Nu ai zis ce vrei sa faci cu masina cand o termini, o stii de show, mergi cu ea la munte, la peshte, la greci, etc? Zic asta, ca daca nu vrei sa circuli mult poti lua si un motor benzinar ieftin si bun, suna fain cu un esapament de inox mai "larg" asa
2: Dupa opinia mea un Aro cu motorizare straina si in stare buna valoreaza maxim 100mil. Eu am cheltuit cu Aro meu de cand l-am luat peste 5000€ si nu as indrazni sa cer mai mult de 2500 acum. Si am zis in stare buna ca perfecta nu exista, poate doar dl. Werner are singurele Aro in stare perfecta, dar de vanzare in Ro. nu se gaseste asa ceva.
3: dupa modul tau se exprimare deduc ca nu esti pe deplin familiarizat cu detaliile tehnice si tipurile de motorizari de pe Aro. Iti recomand sa te documentezi cat mai bine pe forum despre detalii tehnice, sa vezi citeva masini in actiune, eventual sa discuti cu cineva care tine Aro din pasiune nu pt carat varza la piata.
4: Nu ai zis ce vrei sa faci cu masina cand o termini, o stii de show, mergi cu ea la munte, la peshte, la greci, etc? Zic asta, ca daca nu vrei sa circuli mult poti lua si un motor benzinar ieftin si bun, suna fain cu un esapament de inox mai "larg" asa
- alex
- Membru legendar

daca faci structura aceea pe mijloc si te lasa ambreiajul si esti singur.....ce faci?
chemi un prieten? tai structura cu drujba?
aro e ca masina lego, trebuie sa stii sa ii faci depanare si sa poti sa te descurci si in zone mai izolate.
multe depanari se pot face in teren.
dar, depinde de ce vrei sa faci cu ea.
interiorul propus de tine ce rol are?..nu de alta dar aro nu impresioneaza pe nimeni in ro.
doar place unei minoritati de pasionati.
chemi un prieten? tai structura cu drujba?
aro e ca masina lego, trebuie sa stii sa ii faci depanare si sa poti sa te descurci si in zone mai izolate.
multe depanari se pot face in teren.
dar, depinde de ce vrei sa faci cu ea.
interiorul propus de tine ce rol are?..nu de alta dar aro nu impresioneaza pe nimeni in ro.
doar place unei minoritati de pasionati.
happily mending an Aro 320 D127
- sorin
- Membru legendar

levierul de la reductor este imposibil sa-l scoti acolo langa sofer .levierul cutiei de viteze daca il lungesti prea mult ii cresti cursa intre punctele treapta 1-2 ,3- 4 samd.de la 10 cm pana 20 daca il lungesti sa-l aduci asa sus.levierul in treapta 1 o sa loveasca in bord, a 2 o sa ajunga inte scaunele din fata mult in spate . o gaura mare pe consola aia din mijloc ca sa ai loc sa schimbi vitezele .cutia si reductorul iarasi nu poti sa le ridici .
mergea facuta modificarea daca aro avea comanda cutiei de viteze sau (si) reductorului pe cabluri cum exista la unele autovehicule .
poti face consola pe centru dar trebui lasata la nivelul cu capacul ala de plastic in dreptul levierelor ca sa nu ai probleme.eventual sa o poti detasa usor
mergea facuta modificarea daca aro avea comanda cutiei de viteze sau (si) reductorului pe cabluri cum exista la unele autovehicule .
poti face consola pe centru dar trebui lasata la nivelul cu capacul ala de plastic in dreptul levierelor ca sa nu ai probleme.eventual sa o poti detasa usor
- tudop
- Membru de elita

"Pejo-ul" are ambreiaj pe cablualex wrote:daca faci structura aceea pe mijloc si te lasa ambreiajul si esti singur.....ce faci?
- gorishor
- Administrator

Confirm !tudop wrote: .... si un motor benzinar ieftin si bun, suna fain cu un esapament de inox mai "larg" asa
Last edited by gorishor on 12 Feb 2010, 13:00, edited 1 time in total.
Gore
YO3IGR
B 244 ARO
YO3IGR
B 244 ARO
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Mai sunt cativa care pot confirma...
ARO 244, an 1997, motor L25
- sorin
- Membru legendar

acum daca vrei sa a-i rezultate bune si sa te bucuri de Aro cat mai mult iti dau cateva sugestii:
-la ce buget ai aproape 5000 euro poti gasi o masina buna ,,nu perfecta ,, nu prea exista asta-i adevarul crud
-daca o cumperi doar pt hobby (km putini)alege o motorizare benzina (motoare l25.l27.,ford, toyota )
-daca o folosesti mai des alege diesel (andoria,andoria turbo ,peugeot ,toyota ) brasovul e foarte bun (rezistent)dar este impozitul mare ,campu lung e cu problema mai ales pt incepatori) de asemenea pretul de intretinere difera de la o motorizare la alta .
-alege o masina cat mai buna :caroserie, sasiu,motor,directie servo daca gasesti ,tractiune 4x4 ,suspensie,diferential blocabil ,frane pe disc pe fata ,instalatie electrica .la interior o tapiterie o mai faci un scaun il mai schimbi (nu radical cum vrei tu dar ceva mai spartan sa vina bine pe aro poti realiza )
-anul de fabricatie conteaza mai putin daca ai in vedere ce ti-am spus mai sus .
- acum in functie la ce o folosesti :mai poti pune niste anvelope potrivite ,o culoare potrivita (la aro nu ii sta bine orice culoare avand in vedere destinatia acestuia MASINA DE TEREN nu LIVRARI LA APROZAR )
-neaparat pui directia la punct ,franele ,de oriunde l-ai lua trebuie verificate (asta pt siguranta ta si a celorlalti ).schimbi filtre ,lichide,uleiuri,distributia,consumabile
-rezolva cu ,climatronicul,, ,o frana de mana ,o dezaburire +stergator spate ,maruntisuri care iti dau o stare de bine cand ,,pilotezi,, Aro
-poti dupa ce ai terminat cu toate chestile astea sa-i pui un troliu ,portbagaj ,proictoare ,anvelope (profilul care se potriveste nevoilor tale )nu mai mari de 31 ,sunt suficiente avand in vedere motorizariile si transmisia de la Aro
-
-nu te zgarcii sa iei o masina foarte ieftina(stare proasta) o sa-ti blestemi zilele si vei cheltui bani pe toate chestile care apar dupa ce incepi sa-l folosesti ,daca vei putea folosi masina si nu vei ajunge niciodata la socoteala
-
-la ce buget ai aproape 5000 euro poti gasi o masina buna ,,nu perfecta ,, nu prea exista asta-i adevarul crud
-daca o cumperi doar pt hobby (km putini)alege o motorizare benzina (motoare l25.l27.,ford, toyota )
-daca o folosesti mai des alege diesel (andoria,andoria turbo ,peugeot ,toyota ) brasovul e foarte bun (rezistent)dar este impozitul mare ,campu lung e cu problema mai ales pt incepatori) de asemenea pretul de intretinere difera de la o motorizare la alta .
-alege o masina cat mai buna :caroserie, sasiu,motor,directie servo daca gasesti ,tractiune 4x4 ,suspensie,diferential blocabil ,frane pe disc pe fata ,instalatie electrica .la interior o tapiterie o mai faci un scaun il mai schimbi (nu radical cum vrei tu dar ceva mai spartan sa vina bine pe aro poti realiza )
-anul de fabricatie conteaza mai putin daca ai in vedere ce ti-am spus mai sus .
- acum in functie la ce o folosesti :mai poti pune niste anvelope potrivite ,o culoare potrivita (la aro nu ii sta bine orice culoare avand in vedere destinatia acestuia MASINA DE TEREN nu LIVRARI LA APROZAR )
-neaparat pui directia la punct ,franele ,de oriunde l-ai lua trebuie verificate (asta pt siguranta ta si a celorlalti ).schimbi filtre ,lichide,uleiuri,distributia,consumabile
-rezolva cu ,climatronicul,, ,o frana de mana ,o dezaburire +stergator spate ,maruntisuri care iti dau o stare de bine cand ,,pilotezi,, Aro
-poti dupa ce ai terminat cu toate chestile astea sa-i pui un troliu ,portbagaj ,proictoare ,anvelope (profilul care se potriveste nevoilor tale )nu mai mari de 31 ,sunt suficiente avand in vedere motorizariile si transmisia de la Aro
-
-nu te zgarcii sa iei o masina foarte ieftina(stare proasta) o sa-ti blestemi zilele si vei cheltui bani pe toate chestile care apar dupa ce incepi sa-l folosesti ,daca vei putea folosi masina si nu vei ajunge niciodata la socoteala
-
- George
- Administrator

asta te cuafeaza?! 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ARO CLUB ROMANIA