Retur surplus benzina Motor L25
Moderators: mariusjaz, socratee
- George
- Administrator

Retur surplus benzina Motor L25
sau da "sarci" aci pe forum, dupa userul gotronic, si da-i mail sau PM.
pentru retur, nu ai nevoie de gaura in rezervor, ci de un sorb cu 3 iesiri. una e pentru aerisire...sau chiar si pe ala, poti duce returul in gaura aia de aerisire, ca tot in rezervor se intoarce.
ciudata treaba cu returul...n-am stiut ca nu are, desi am avut si eu benzinar pt scurta perioada.
Discutie preluata din acest topic viewtopic.php?f=70&t=5056&p=74575#p74575
Tarzy
pentru retur, nu ai nevoie de gaura in rezervor, ci de un sorb cu 3 iesiri. una e pentru aerisire...sau chiar si pe ala, poti duce returul in gaura aia de aerisire, ca tot in rezervor se intoarce.
ciudata treaba cu returul...n-am stiut ca nu are, desi am avut si eu benzinar pt scurta perioada.
Discutie preluata din acest topic viewtopic.php?f=70&t=5056&p=74575#p74575
Tarzy
Last edited by George on 05 Jun 2010, 13:09, edited 1 time in total.
ARO CLUB ROMANIA
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Re: Proiect Mare
George, nu e vorba numai de rezervor. Nu are retur nici la pompa de benzina, nici la carburator.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
-
c180
- Incepator

carburatorul se rezolva usor (alt carburator de maisna straina care are si retur ) cu pompa si rezervorul e mai greu
- George
- Administrator

pai cand pune pompa electrica, monteaza un T la iesire, cu furtun normal pentru carburator, si unul mai subtire pentru retur, catre rezervor. plus conducta pana in spate, evident.Dan CHIRIAC wrote:George, nu e vorba numai de rezervor. Nu are retur nici la pompa de benzina, nici la carburator.
ARO CLUB ROMANIA
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Asa da, George, daca pune pompa electrica.
c180, la rezervor se rezolva simplu, cum a spus George, exista sorburi cu trei iesiri.
c180, la rezervor se rezolva simplu, cum a spus George, exista sorburi cu trei iesiri.
- axxel4you
- Membru legendar

Si neaparat furtunul de la retur sa treaca unpic mai sus fata de carburator ca sa ai intotdeauna camera de nivel constant cu combustibil in ea.
- Dan CHIRIAC
- Administrator

axxel4you! prietene! la ce ar ajuta treaba asta? ca pozitia rezervorului nu se schimba. Si nici nivelul combustibilului din el. Ia gandeste-te, un pic, la principiul vaselor comunicante...
- axxel4you
- Membru legendar

Ce motiveaza combustibilul sa intre in carburator atata timp cat poate ajunge mult mai usor in rezervor.Dan CHIRIAC wrote:axxel4you! prieten! la ce ar ajuta treaba asta? ca pozitia rezervorului nu se schimba. Si nici nivelul combustibilului din el. Ia gandeste-te, un pic, la principiul vaselor comunicante...
Alegeti varianta corecta
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- lambd4
- Junior

c180. Daca iti trebuie o pompa de benzina electrica am io una de alfa romeo 164 2.0 twin spark. . are doar o mica problema. este rupt un capat de teava de la retur. care intra inapoi in pompa
, dar functioneaza.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- teodor
- Membru

Salut.
Daca vrei neaparat sa-ti instalezi retur de benzina i-ti atasez o poza cu kit-ul complet pentru operatiune.
I-ti trebui cativa metrii de teava de cupru de 6mm ( gasesti la magazinele de materiale de constructii ), suruburi si dibluri pentru fixarea pe masina , doua " T-uri " ( acestea au gaurile diferite, pe tur 4-5 mm si pe retur 1-2 mm) si o bucata de furtun.
A doua varianta ar fii instalarea unei pompe electrice de benzina insa i-ti trebuie una de exterior nu din cea imersata. In aceast caz nu-ti mai trebuie retur pentru ca poti sa gasesti una care se opreste daca presiunea pe tur creste prea mult ( cum este cea de pe Damas).
Succes.
Daca vrei neaparat sa-ti instalezi retur de benzina i-ti atasez o poza cu kit-ul complet pentru operatiune.
I-ti trebui cativa metrii de teava de cupru de 6mm ( gasesti la magazinele de materiale de constructii ), suruburi si dibluri pentru fixarea pe masina , doua " T-uri " ( acestea au gaurile diferite, pe tur 4-5 mm si pe retur 1-2 mm) si o bucata de furtun.
A doua varianta ar fii instalarea unei pompe electrice de benzina insa i-ti trebuie una de exterior nu din cea imersata. In aceast caz nu-ti mai trebuie retur pentru ca poti sa gasesti una care se opreste daca presiunea pe tur creste prea mult ( cum este cea de pe Damas).
Succes.
- amb13
- Membru legendar

Iti recomand pompa electrica de benzina de Renault 19. Este exact ce iti trebuie si o gasesti relativ usor si ieftin la dezmembrari.
-
tcu
- Junior

carburatoarele aro au intrare/iesire pe corp
trebuie doar sa te hotarasti in care sa montezi returul
presonal recomand montarea returlui pentru ca pompa mecanica are un debit mare, constant si necontrolabil, iar daca benzina pompata nu este consumata, se creeaza o anumita presiune pe circuit
daca mai sunt si garniturile pompei slabite/uzate baga benzina in baia de ulei
trebuie doar sa te hotarasti in care sa montezi returul
presonal recomand montarea returlui pentru ca pompa mecanica are un debit mare, constant si necontrolabil, iar daca benzina pompata nu este consumata, se creeaza o anumita presiune pe circuit
daca mai sunt si garniturile pompei slabite/uzate baga benzina in baia de ulei
- teodor
- Membru

Re: Retur ptr masinile care nu au din fabrica (Motor L25)
@tcu, ai putea te rog sa dezvolti un pic subiectul cu returul din carburator...eu am avut 2 carburatoare de aro si nici unul nu avea retur.
Ma intereseaza foarte tare pentru ca am remarcat ca este unul din motivele pentru care consumul meu este de aprox. 20 l/100km .
Ma intereseaza foarte tare pentru ca am remarcat ca este unul din motivele pentru care consumul meu este de aprox. 20 l/100km .
-
tcu
- Junior

din fabrica nu a avut niciunul, dar....
http://www.99poze.ro/micul_kraz/18/
in poza se vede carburatorul, precum si stutul(galben) de admisie a benzinei de la pompa
pe mijloc exista o "piulita"care de fapt este un filtru suplimentar de benzina
in partea opusa exista echivalenta intrarii de la benzina, doar ca e obturata din turnare. in acea portiune se gaureste, se trage cu tarod de 6 sau maxim 8, si dupa se monteza teava de retur cu teava zencuita, exact ca la pompa de frana
grija mare la gaurire si filetare sa nu ramana span in corpul de admisie
http://www.99poze.ro/micul_kraz/18/
in poza se vede carburatorul, precum si stutul(galben) de admisie a benzinei de la pompa
pe mijloc exista o "piulita"care de fapt este un filtru suplimentar de benzina
in partea opusa exista echivalenta intrarii de la benzina, doar ca e obturata din turnare. in acea portiune se gaureste, se trage cu tarod de 6 sau maxim 8, si dupa se monteza teava de retur cu teava zencuita, exact ca la pompa de frana
grija mare la gaurire si filetare sa nu ramana span in corpul de admisie
-
tcu
- Junior

consumul trebuie sa scada in jur de 13-15 pe asfalt
in teren cu fata cuplata nu stiu inca, dar ar trebui sa fie pe la 20-22%
puterea nu scade, si mai trebuie aprindere electronica, si delcou reglat cu stroboscop, etc
eu am motor M207, facut de nou tot, de sus in jos
in teren cu fata cuplata nu stiu inca, dar ar trebui sa fie pe la 20-22%
puterea nu scade, si mai trebuie aprindere electronica, si delcou reglat cu stroboscop, etc
eu am motor M207, facut de nou tot, de sus in jos