ESP obligatoriu

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

ESP obligatoriu

Post by vercingetorix »

ESP-ul va fi obligatoriu de la 1 noiembrie (sursa : www.4tuning.ro)

Sistemul electronic de stabilitate (ESP) va fi disponibil in mod obligatoriu pe toate automobilele noi produse in Uniunea Europeana.
Masura intra in vigoare incepand cu data de 1 noiembrie.

ESP-ul va fi obligatoriu de la 1 noiembrie

Hotararea a fost luata de Parlamentul European in prima parte a acestui an si vine in completarea masurilor de sporire a sigurantei in trafic la nivelul UE.
ESP este un sistem de siguranta activa, ce imbunatateste stabilitatea dinamica a vehicului prin detectarea pierderii controlului si restabilirea acestuia. Sistemul nu protejeaza pasagerii masinii in cazul unui accident, dar ajuta la evitarea acestuia in prima faza.
Studiile internationale arata ca sistemul electronic de stabilitate reduce numarul accidentelor cauzate de derapari cu 25-35%, in functie de starea drumului.
Sistemul a fost inventat de firma Bosch si montat pe modele de serie in prima faza de BMW si Mercedes, incepand cu anul 1987.
Daca nu Aro, atunci ce ?

icXu
Membru de elita
Membru de elita

Re: ESP obligatoriu

Post by icXu »

Dpmdv ESPul este ce-a mai buna masura de siguranta, poate doar ABSul sa fie mai util. Cand mi-am luat masina de zi cu zi primul criteriu a fost ESP.
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

vad ca se impun din ce in ce mai multe reguli;prima oara a fost abs,apoi airbagu...
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Stai usor, ca înca nu au terminat! Urmatoul lucru va fi un sistem de activare a unui "telefon" de salvare în caz de accident. Se lucreaza la greu la chestia asta. Înca nu este clar cine sa preia costurile "apelului"...... :-@

ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

Da,asa;am auzit de treaba asta in urma cu 10-12 ani ,fiind optional la S classe si apoi standard.De fapt cam toate lucrurile moderne s-au lansat in fabricatie de serie fiind montate pe S classe.MUlte mi se par doar un profit adaugat de producatori la costul masinii,ar fi bine daca fiecare si-ar configura masina de la zero,desi stiu ca e imposibil.Dar jucariile precum Caterham-Lotus Elise-Donkerwoort parca nu au abs/airbag... asa e?

Post Reply