„Violenta economica“ in familie va fi pedepsita penal

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=1 ... c447503b21

Oana Craciun
Aparut in editia din 5 Decembrie 2007

Legislatia inasprita impotriva violentei in familie ar putea include si ordinul de restrictie pentru sotii batausi.

Sotii care isi lasa sotiile fara bani, in scopul de a le controla, ar putea fi pedepsiti penal, potrivit unei propuneri de modificare a Codului penal lansate de Comisia pentru Egalitate de Sanse din Camera Deputatilor. „Vom introduce in Codul penal violenta economica drept infractiune, pentru ca exercitarea unei presiuni asupra unei persoane care nu are bani este o situatie de semisclavie materiala. Vorbim de un sot care, de exemplu, ii ia salariul sotiei sau nu ii ofera acces la conturile din banca, pentru a o controla material“, a declarat Minodora Cliveti, presedintele Comisiei, ieri, in cadrul unui seminar pe tema violentei in familie.

De asemenea, va intra in dezbatere si un proiect de modificare a legii violentei in familie prin care sa se introduca ordinul de restrictie impotriva agresorilor. „Ordinul ar trebui sa se emita de judecator pe o perioada determinata si presupune tinerea agresorului la distanta fata de domiciliul sau locul de munca al victimei, sa nu aiba voie sa ii dea telefon si sa se supuna si unor tratamente psihiatrice, medicale“, a explicat Cliveti. Aceasta a mai spus ca „noua masura procedurala se adauga la ce este deja in vigoare in Codul penal si anume obligatia agresorului de a face tratament si de a parasi domiciliul familial“. Cliveti a spus ca proiectul de lege urmeaza sa fie gata saptamina viitoare.

Tratamentele pentru agresori vor fi facute in centre care urmeaza sa fie deschise in toata tara. Primul astfel de centru va fi deschis in Bucuresti in  primavara anului viitor, potrivit Cosminei Simiean, seful Directiei Generale de Asistenta Sociala a Capitalei. Aceasta a mai spus ca, potrivit unui sondaj realizat de DGAS, dintre cei care au recunoscut ca au fost victime ale actelor de violenta in familie, peste 55% au declarat ca nu povestesc experientele de acest tip, pentru ca le e teama sa recunoasca.

ha, ha, ha

sa-l vad eu pe ala care mai are tupeu sa nu predea cardul la nevasta
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Re: „Violenta economica“ in familie va fi pedepsita penal

Post by baciudibaciu »

Pai in cazul asta si guvernul ar trebui pedepsit    in numele miilor de oameni ce sunt la limita subzistentei  si traiesc intro saracie LUCIE cautand prin tomberoane resturi de mancare pentru ei si familia lor.            PS  Pe tema asta ar fi multe de comentat . Vin sarbatorile  si pentru cei de mai sus  ?
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

nea Baciu nu ca as fi de partea Guvernului .... da cati oameni de zgarma prin gunoaie cunosti matale?

nu de alta dar eu asta vara ma rugam cu bani in mana ptr turnat o amarat de placa .... si nu prea am avut multi doritori
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Si nici nu o sa ai multi doritori. Iti spun eu, noi romani ne-am invatat puturosi, si a inceput sa ne placa turcismele.
Eu vind ceva de calitate si bun adus din ungaria ( iar fraieri din  RO prefera lucruri ieftine si proaste, cu toate ca sunt oameni cu bani ).
Scurt: noi cumparam de la turci, dar ei nu cumpara de la noi nimik ( doar fier vechi ).
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Multi prea muti din pacate .Dimineata cand se lumineaza ii gasesti la 'zgarmat' urmati indeaproape de cate o potaie zgribulita sau chiar de un copil  Iar daca ai impresia ca un astfel de om are putere sa care un sac de 40-50 kg cu ciment atunci tac si nu mai zic nimic.  Si daca totusi nu ma crezi si vrei sa cunosti astfel de oameni -cu toate ca ma indoiesc ,imi zici cand ai timp dimineata devreme si ai sa-i vezi {dar  nu este un spectacol placut  este o drama care se desfasoara sub ochii nostrii de multe ori indiferenti la suferinta semenilor nostrii. LA o emisiune a lu; nasu sa spus clar :in ROMANIA sunt 1000000  UN MILION de copii subnutriti in timp ce altii isi imbraca ,cateii cu haine ornate cu cristale SWAROVSKI  sau de la firme precum GUCCI. Nu te supara pe mine dar cam asta e realitatea din pacate si eu sunt suparat pe ea
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Aici sunt nevoit sa-i tin partea lui Tarzy: dimineata la ora 8 sunt pline carciumile de la mine din sat ..si toti sunt deja beti...Am oferit 700 mii ziua de munca ..+ bautura ca sa imi sparga lemne.(treaba de 5-6 ore)...Nu vor....Cautam oameni cu ziua asta vara  si nu gaseam ,ei stateau la umbra si bagau bere la burdihan...Sunt betivi ,puturosi,prosti....isi merita viata si ei si familiile lor...Femeile lor sunt la fel,beau cot la cot....In atatea milioane de ani nici o maimuta nu s-a transformat in om,cum credeti ca se vor schimba astia....???Traiesc in bordeie pt ca sunt puturosi si cu ochii numai sa te faca.Deci,daca mor ei , mor si copii lor si in felul asta societatea va fi mult mai curata.Selectie naturala...asta este....Dandu-le de pomana nu facem altceva decat sa-i  mentinem intr-un ,,dolce far niente"..Toti cer ajutoare  (vezi exemplur ,,unor "sinistrati )  dar nu ajuta si nu fac nimic  nici macar cand vine tirul cu materiale si hrana...stau si se uita dar sa descarce ...nema..

Singura rezolvare ramane reformarea sistemului de invatamant pt ca trebuie sa recunoastem exista copii super destepti care se pierd tocmai din cauza familiilor idioate... fiind trimisi cu vaca pt ca taticu are treaba la ,,butic".
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

baciudibaciu wrote: Multi prea muti din pacate .Dimineata cand se lumineaza ii gasesti la 'zgarmat' urmati indeaproape de cate o potaie zgribulita sau chiar de un copil  Iar daca ai impresia ca un astfel de om are putere sa care un sac de 40-50 kg cu ciment atunci tac si nu mai zic nimic.  Si daca totusi nu ma crezi si vrei sa cunosti astfel de oameni -cu toate ca ma indoiesc ,imi zici cand ai timp dimineata devreme si ai sa-i vezi {dar  nu este un spectacol placut  este o drama care se desfasoara sub ochii nostrii de multe ori indiferenti la suferinta semenilor nostrii. LA o emisiune a lu; nasu sa spus clar :in ROMANIA sunt 1000000  UN MILION de copii subnutriti in timp ce altii isi imbraca ,cateii cu haine ornate cu cristale SWAROVSKI  sau de la firme precum GUCCI. Nu te supara pe mine dar cam asta e realitatea din pacate si eu sunt suparat pe ea
daca cumva cineva s-ar oferi sa-i plateasca ptr "zgarmat" (de exemplu selectie deseuri sau alta chestie deasta ecologica) sa vezi ce-ar ocoli groapa de gunoi.

putem spune multe desptr tara asta .... dar ca nu sunt locuri de munca .... mai complicat

a .... ca nu e platita munca la justa ei valoare? asta e altceva

dar stiti vorba aia .... nu prea ai cum sa zbori daca nu te tarasti
(Winston Churchill)

Post Reply