promex
- vercingetorix
- Membru legendar

promex
Primul excavator românesc după aproape 10 ani
Andrei Moisoiu / 28 May 2012 12:06 sursa : http://www.dcnews.ro/2012/05/primul-exc ... pe-10-ani/
Compania brăileană Promex Brăila a construit primul său excavator după o pauză de producţie de aproape 10 ani. Electronica şi cablajele sunt de provenienţă olandeză.
Compania Promex Brăila a montat în această lună primul excavator după opt ani în care fabrica a fost închisă. Excavatorul S 700 este făcut în parteneriat cu firma olandeză Hencon care are o experienţă de 50 de ani în fabricarea utilajelor pentru construcţii. Promex este singurul producător român de excavatoare şi una dintre puţinele firme care mai realizează utilaje pentru construcţii din ţară, scrie economica.net.
„Noi n-am mai produs niciun excavator din 2004 şi am închis şi fabrica pentru că nu aveam cerere. Acum încercăm să reluăm producţia împreună cu cei de la Hencon. Proiectul a fost compus împreună, pe platforma noastră s-a făcut montajul, iar acum excavatorul a plecat la partenerii noştri olandezi unde vor fi montate echipamentele electronice. Produsul este destinat pieţelor externe, în 7 iunie urmând să participăm la o expoziţie de profil unde vin cele mai mari companii de minerit şi construcţii din lume”, a spus Florea Ronţea, director general Promex.
El a mai spus că din iunie începe producţia de serie, dacă prototipul excvatorului va fi apreciat de vizitatorii expoziţiei şi se vor primi şi comenzi. Ronţea nu a oferit date despre preţul excavatorului şi nici măcar despre costul proiectului de investiţie pentru că este legat de un contract de confidenţialitate cu olandezii.
Andrei Moisoiu / 28 May 2012 12:06 sursa : http://www.dcnews.ro/2012/05/primul-exc ... pe-10-ani/
Compania brăileană Promex Brăila a construit primul său excavator după o pauză de producţie de aproape 10 ani. Electronica şi cablajele sunt de provenienţă olandeză.
Compania Promex Brăila a montat în această lună primul excavator după opt ani în care fabrica a fost închisă. Excavatorul S 700 este făcut în parteneriat cu firma olandeză Hencon care are o experienţă de 50 de ani în fabricarea utilajelor pentru construcţii. Promex este singurul producător român de excavatoare şi una dintre puţinele firme care mai realizează utilaje pentru construcţii din ţară, scrie economica.net.
„Noi n-am mai produs niciun excavator din 2004 şi am închis şi fabrica pentru că nu aveam cerere. Acum încercăm să reluăm producţia împreună cu cei de la Hencon. Proiectul a fost compus împreună, pe platforma noastră s-a făcut montajul, iar acum excavatorul a plecat la partenerii noştri olandezi unde vor fi montate echipamentele electronice. Produsul este destinat pieţelor externe, în 7 iunie urmând să participăm la o expoziţie de profil unde vin cele mai mari companii de minerit şi construcţii din lume”, a spus Florea Ronţea, director general Promex.
El a mai spus că din iunie începe producţia de serie, dacă prototipul excvatorului va fi apreciat de vizitatorii expoziţiei şi se vor primi şi comenzi. Ronţea nu a oferit date despre preţul excavatorului şi nici măcar despre costul proiectului de investiţie pentru că este legat de un contract de confidenţialitate cu olandezii.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Daca nu Aro, atunci ce ?
-
dragospetres
- Membru legendar

Re: promex
-pauza de 10 ani,dar produsul arata cu totul altfel decat ce era in trecut.Asa ceva ar trebui si la Roman Brasov sau Automecanica Moreni.Daca tot vorbim de capacitati industriale din RO,iata ca acolo unde managementul este serios se poate face si productie la standarte inalte precum aici:
http://www.popeci.ro/rom/produse.php?id=13&d=50
http://www.popeci.ro/rom/produse.php?id=13&d=50
- niscu
- Membru de elita

E posibil sa ma insel,... dar eu cred ca brailenii "au stat stramb si au judecat drept" cum sa iasa din impas. Au facut o lista cu ce pot si la ce costuri de productie, apoi au batut pe la usi [ poate pe banii lor ], pana cineva s-a aratat dispus sa riste , fiindca aici e vorba de un risc cel putin de imagine pentru olandezi
Acum au o sansa si daca produsele vor fi perfecte tehnic , iar costurile de productie plus cele de transport ale subansamblelor ori produsului finit , adunate ,vor ramane sub cele din Olanda , cred ca Romania va fabrica iarasi escavatoare.
Vremea perei malaietze a trecut [odata cu nea"Nicu'] si de cazut ,a cazut para, da cine stie unde l-a nimerit pe Natafleatza

Acum au o sansa si daca produsele vor fi perfecte tehnic , iar costurile de productie plus cele de transport ale subansamblelor ori produsului finit , adunate ,vor ramane sub cele din Olanda , cred ca Romania va fabrica iarasi escavatoare.
Vremea perei malaietze a trecut [odata cu nea"Nicu'] si de cazut ,a cazut para, da cine stie unde l-a nimerit pe Natafleatza
Pasiunile ne definesc,ne apropie si ne fac sa nu imbatranim degeaba !
- vercingetorix
- Membru legendar

Eu urmaresc constant astfel de stiri cu speranta ca vom incerca sa ridicam capul din inapoierea industriala datorata tranzitiei si nepasarii celor in drept.
Industria romanesca a fost tradata si sabotata cu buna-stiinta, in scopul de a fi o doar o piata de desfacere si sursa de munca ieftina.
Exportam mai putine produse finite(exceptie Dacia si Ford) si mai multe materii prime, specific tarilor in curs de dezvoltare.
Ca sa nu mai vorbim de competenta si inteligenta, astea-s mai de pret decat hidrocarburile.
Dar macar prin politica pasilor marunti sa incercam sa ne revenim, sa creem locuri de munca, etc.
Industria romanesca a fost tradata si sabotata cu buna-stiinta, in scopul de a fi o doar o piata de desfacere si sursa de munca ieftina.
Exportam mai putine produse finite(exceptie Dacia si Ford) si mai multe materii prime, specific tarilor in curs de dezvoltare.
Ca sa nu mai vorbim de competenta si inteligenta, astea-s mai de pret decat hidrocarburile.
Dar macar prin politica pasilor marunti sa incercam sa ne revenim, sa creem locuri de munca, etc.
Daca nu Aro, atunci ce ?
-
dragospetres
- Membru legendar

-nu trebuie sa mire pe nimeni ca statele se lupta ptr. piete de desfacere;aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne autovictimizam permanent.Cine ai impiedica pe cei de la Roman sa proiecteze un nou model de camion?!
Iata o fabrica noua de locomotive si unul din produse va concura cunoscuta"Sageata albastra":
http://www.softronic.ro/index1.php#distantor
Iata o fabrica noua de locomotive si unul din produse va concura cunoscuta"Sageata albastra":
- ydaniel
- Membru legendar

Arata f bine,dar sunt curios ce produse romanesti sunt utilizate,caci multe firme mari au fost inchis fortat( danubiana,urb,rolast,fartec...)
-
costy84
- Moderator

Cu toate ca suntem amandoi off-topic nu pot sa ma abtin sa comentez despre fabrica de locomotive care a aparut acum cativa ani, in timp ce ea se "nastea si crestea" in Craiova fabrica consacrata in productia de locomotive din acelasi oras murea incet incet!dragospetres wrote:-nu trebuie sa mire pe nimeni ca statele se lupta ptr. piete de desfacere;aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne autovictimizam permanent.Cine ai impiedica pe cei de la Roman sa proiecteze un nou model de camion?!
P.S: Softronic produce de cativa ani locomotive pentru unguri , au facut prima locomotiva romaneasca ce depaseste 200 km/h si din cate stiu C.F.R a ramas doar la stadiu de intentie de achizitie de la aceasta companie.
- niscu
- Membru de elita

Odata cu destramarea blocului comunist, industria romaneasca a pierdut piata de desfacere de genul :"iti dau cartofi da-mi iei si patrunjelul asta uscat"......asa cum reiese chiar din spusele fostilor, imediat dupa "89.
Asa se face ca puteam vinde orice la mica intelegere , indiferent de calitate. Daca reuseam sa prindem cate un contract marunt in afara CAER,[nu neaparat rentabil ], aparea la TV si era facut din tantar armasar in stilul tipic comunist.
Si eu cred ca dupa "89, conducerile ce s-au precedat nu au miscat un pai pentru reabilitarea sectorului ca sa devenim INSTANTANEU
competitivi pe pietele vestice , ba din contra ,au vandut tot ce se putea vinde la pret de fier vechi sau teren intravilan.
Dar adevaratul sabotaj ,...l-au facut comunistii renuntand decenii la retehnologizare de dragul platii detoriilor externe, prin complacerea in nivelul cel mai de jos al produselor din zona CAER, prin minciuni de genul Aro [IMS] la Paris Dacar,cand masina aia nu stie nimeni cat mai era romaneasca... ETC ,ETC.
Si alte state au avut conduceri comuniste , [RDG,Polonia,Ungaria,Cehia....], doar ca ei au fost vizionari,au tinut pasul si nu au asteptat dupa "89 sa le dea cineva contracte in timp ce ei consumau profiterol pe litoral. Daca mai punem la socoteala si "la vremuri noi,tot noi " avem un tablou complet al efectelor comunismului de innainte ,sau de dupa "89. Base', Iliescu,Boc...etc,toti sant comunist,[sau fosti comunisti devotati ] si acum tot ei ne indreapta "spre culmi nebanuite de progres si civilizatie " ,occidentale ,de data asta.
De inteligenta romaneasca ,sau israeliana,ca sa dau doar un exemplu de alt stat mic,... nu cred ca sa indoit cineva, undeva,vreodata si nu aici e problema. E traba cu para malaiatza !
Asa se face ca puteam vinde orice la mica intelegere , indiferent de calitate. Daca reuseam sa prindem cate un contract marunt in afara CAER,[nu neaparat rentabil ], aparea la TV si era facut din tantar armasar in stilul tipic comunist.
Si eu cred ca dupa "89, conducerile ce s-au precedat nu au miscat un pai pentru reabilitarea sectorului ca sa devenim INSTANTANEU
Dar adevaratul sabotaj ,...l-au facut comunistii renuntand decenii la retehnologizare de dragul platii detoriilor externe, prin complacerea in nivelul cel mai de jos al produselor din zona CAER, prin minciuni de genul Aro [IMS] la Paris Dacar,cand masina aia nu stie nimeni cat mai era romaneasca... ETC ,ETC.
Si alte state au avut conduceri comuniste , [RDG,Polonia,Ungaria,Cehia....], doar ca ei au fost vizionari,au tinut pasul si nu au asteptat dupa "89 sa le dea cineva contracte in timp ce ei consumau profiterol pe litoral. Daca mai punem la socoteala si "la vremuri noi,tot noi " avem un tablou complet al efectelor comunismului de innainte ,sau de dupa "89. Base', Iliescu,Boc...etc,toti sant comunist,[sau fosti comunisti devotati ] si acum tot ei ne indreapta "spre culmi nebanuite de progres si civilizatie " ,occidentale ,de data asta.
De inteligenta romaneasca ,sau israeliana,ca sa dau doar un exemplu de alt stat mic,... nu cred ca sa indoit cineva, undeva,vreodata si nu aici e problema. E traba cu para malaiatza !
-
dragospetres
- Membru legendar

-la nivelul anului '89 multe produse ale industriei romanesti erau imbatrinite moral:plata datoriei externe s-a facut mai ales cu produse alimentare nu cu avioane ,camioane ,tancuri etc.Industria militara a exportat mai ales munitii si armament de infanterie.
Iata inca o fabrica care s-a orientat:
http://www.remarul.eu/Lista.aspx?t=Servicii
Iata inca o fabrica care s-a orientat:
http://www.remarul.eu/Lista.aspx?t=Servicii
- George
- Administrator

s-avem pardon, ca aici gresesti. si sa-ti si zic de ce. nicio fabrica de automobile de pe lumea asta, chiar in zilele noastre, nu pe vremea caerului, nu isi face masini de concurs cu care sa participe la diverse competitii. asta una. a doua, toate fabricile de masini din zilele noastre se lauda cu performantele obtinute in concursuri, desi masina de concurs nu are nicio treaba cu masina pe care o gasesti matale in showroom.niscu wrote:... prin minciuni de genul Aro [IMS] la Paris Dacar,cand masina aia nu stie nimeni cat mai era romaneasca...
exemple:
subaru impreza sti de serie, made in japan / impreza wrc - made in england, by prodrive
ford focus de serie, made prin germania(sau belgia, nu mai stiu exact) si rusia / focus wrc made in england, by MSport (la fel si fiesta actuala)
mai continui?
asta nu ii face mincinosi, ci ii face mai competitivi, pentru ca sportul cu motor este un laborator de teste pentru masinile de serie.
asta s-a intamplat si la dakar, cand un dealer din franta s-a apucat sa imbunatateasca masina de serie si s-a dat cu ea, obtinand rezultate. daca ar fi avut buget, probabil ca se dadea multi ani si dezvolta solutii tehnice pe care le-ar fi cerut ulterior fabricii, sau pe care le-ar fi adoptat pentru masinile comercializate pe piata franceza, masini pe care oricum le vedem noi acum, ca au fost lucrate mai cu atentie, nu?!
asadar nu caerul e de vina, ca pe vremea lui ungaria crestea gajte, iar acu fabrica tzutzuki suift, sau chiar audi tt. de vina este clasa politica de dupa 90 care a folosit tara in interes personal. niciunul, dar niciunul din cei ce au avut putere de decizie in tara asta nu s-a opus daramarii si aruncarii la fier vechi a industriei.
ok, aro, roman, erau invechite si trebuiau retehnologizate, dar sunt cazuri de fabrici aruncate la fier vechi desi nici nu fusesera date in folosinta in 90! personal stiu cazul unei fabrici de industrializare a laptelui din bucuresti, ale carei cazane noi de inox, care n-au vazut lapte vreodata, ca abia erau instalate in toamna lui 89, au luat drumul portului constanta. si ca ele mai sunt destule.
vedeti cazul privatizarii petrom, cand petrom avea forta financiara sa cumpere el omv, vezi privatizarea petromidia, ca nu e rentabila, sau sidex galati, ca e mare consumator...si acu' produc de duduie.
nu cetateanul de rand este responsabil, pentru ca nici nu are putere de decizie, si nu toti au pregatire economica, astfel incat sa conduca ei fabrici si uzine, ci cei ce au dat legi care in loc sa stimuleze productia si investitiile, au stimulat furtul! ii aratam cu degetul pe conationalii de etnie care fura un capac de canal sa-l duca la remat, sa ia de o tzuica, dar cine din organele de control ale statului a intervenit vreodata asupra rematului care a primit capace de canal?! aici este problema, domnilor! interesul era sa lase masele sa se descurce cum pot, sa se bucure fiecare la o citirica, pentru a nu se vedea cum statul devine falimentar in timp ce politicienii se imbogatesc.
ARO CLUB ROMANIA
-
dragospetres
- Membru legendar

-aceasta fabrica functioneaza?
http://www.aradon.ro/astra-vagoane-cala ... sti/984905
http://www.aradon.ro/astra-vagoane-cala ... sti/984905
- niscu
- Membru de elita

George, nu ii iubesc pe postdecembristi deloc. E asa cum spui ,dezinteres fata de orice ,cu exceptia propriilor buzunare. Doar ca si daca ar fi fost interes ,nu aveau ce sa mai faca,datorita lipsei de competitivitate pe care au sadit-o ai' dinainte in utilaje si in mentalitati.
In ce priveste ispravile masinilor noastre peste hotare, eu ca roman stiam doar doar faptul ca s-a participat la ...
Nimeni nu a spus : -Stati putin ,ca e numai caroseria de la noi. Are suspensii X", motorY",etc, ci doar ="o masina romaneasca a participat la".... . E un fel de musca la arat. Si asta nu-i singurul motiv pentru care spun ca minciuna a stat cu "cizmarul" la masa ,... iar acum sta cu "marinarul"
Ne-am aruncat in economia de piata dupa revolutie si aici nu mira pe nimeni daca se inchid afaceri ce datorita depasirii bugetului,sau a 1000 de alte motive.au intrat in faliment inainte sa produca ceva.
Dar nu spun astea cu convingerea ca sant detinatorul adevarului si deci ar fi imposibil sa gresesc. Fiindca atunci ar trebui sa-mi schimb meseria, sa ma fac cizmar" si sa tin discursuri ce incep cu "dragi tovarasi si pretini" si ma mai cunoaste lumea,...
In ce priveste ispravile masinilor noastre peste hotare, eu ca roman stiam doar doar faptul ca s-a participat la ...
Nimeni nu a spus : -Stati putin ,ca e numai caroseria de la noi. Are suspensii X", motorY",etc, ci doar ="o masina romaneasca a participat la".... . E un fel de musca la arat. Si asta nu-i singurul motiv pentru care spun ca minciuna a stat cu "cizmarul" la masa ,... iar acum sta cu "marinarul"
Ne-am aruncat in economia de piata dupa revolutie si aici nu mira pe nimeni daca se inchid afaceri ce datorita depasirii bugetului,sau a 1000 de alte motive.au intrat in faliment inainte sa produca ceva.
Dar nu spun astea cu convingerea ca sant detinatorul adevarului si deci ar fi imposibil sa gresesc. Fiindca atunci ar trebui sa-mi schimb meseria, sa ma fac cizmar" si sa tin discursuri ce incep cu "dragi tovarasi si pretini" si ma mai cunoaste lumea,...
- ydaniel
- Membru legendar

George ai zis f bine
Fabrica este de fapt URAC-bucuresti-lizeanu.
Fabrica este de fapt URAC-bucuresti-lizeanu.
- niscu
- Membru de elita

OK -m-am luat cu barfa si am divagat. Scuze.
- George
- Administrator

asta e tara in care economia nu a mers niciodata dupa legi economice, ci dupa interese private, de grup, chiar mafiote. atata vreme cat in tara asta legea e o bariera pe sub care cateii trec, caii o sar, si numai boii se opresc...nimic nu se va face cum trebuie. falimente au venit pentru ca ai deranjat pe cineva, sau n-ai dat unde trebuia. caz recent de insolventa, scop computers din bucuresti. incearca sa aflii cat de portocalii sunt motivele insolventei. evident ca legale, dar dupa cum spuneam, legea e aceeasi, dar aplicata diferit!
da, produsele erau invechite, dar sa luam cazul ARO: asa vechi cum era el, exista interes de export in franta, germania, au venit rusii sa ia sasiuri sa faca derways. ce s-a ales din toate astea? n-a avut interes campulungeanu' de rand sa mearga treaba? el a falimentat-o prin furt? sau cumva altcineva n-a lasat fabrica sa-si revina si a pus lacatul de poarta? cand a luat-o perez (mai exact cand i-a fost data, ca n-o lua in veci, daca nu-l lasau niste cetateni cu ochi albastri) i s-au promis scutiri de taxe, iertari de pacate etc. si ce s-a intamplat? a venit fiscu din campulung si a cerut falimentu' pentru impozite datorate, dar dinainte de perez. si uite asa l-au scos pe ala tap ispasitor, ca uite uratu cum a luat el fabrica pe nimic (dupa cum spuneam, daca nu se vroia, nu o lua) si uite cum a dus-o la faliment. perez a fost omu' potrivit ca sa spele putina astia, sa se piarda urma!
asa veche cum era masina, daca se dorea competitivitate, se facea precum la dacia. nu uitati ca dacia a fost luata in 99 si s-a continuat productia vechii berline pana in 2004, iar a papucilor pana in 2007! dacia nu s-a ridicat cu bani multi de la francezi, ci s-a autofinantat mai mult. initial au adus utilaje expirate de prin alte fabrici, dar mai bune ca cele din 1960, si s-a imbunatatit calitatea fabricatiei, si uite asa a ajuns berlina sa dureze o segmentare de la 30 de mii km in 1998, pana la 250 de mii km, facuta dupa venirea francezilor, in 2000 de ex. (injectia pe dacie era asimilata dinainte de francezi, ei asa au luat-o). credeti ca dacia nu avea datorii la fisc, sau la gaze, sau la curent? hai sa fim seriosi...
stiti cum au facut francezii la dacia? au imbunatatit executia, si au redus cheltuielile drastic. pierderile, mai exact. toti soferii de directori au fost concediati, directorii trebuind sa-si conduca singuri masinile de serviciu., controlul calitatii a fost facut de francezi, iar paza proprie a uzinii a fost concediata si au angajat firma privata de paza, reducand furturile aproape de 0! credeti ca astea nu se puteau face la ARO?!
da, produsele erau invechite, dar sa luam cazul ARO: asa vechi cum era el, exista interes de export in franta, germania, au venit rusii sa ia sasiuri sa faca derways. ce s-a ales din toate astea? n-a avut interes campulungeanu' de rand sa mearga treaba? el a falimentat-o prin furt? sau cumva altcineva n-a lasat fabrica sa-si revina si a pus lacatul de poarta? cand a luat-o perez (mai exact cand i-a fost data, ca n-o lua in veci, daca nu-l lasau niste cetateni cu ochi albastri) i s-au promis scutiri de taxe, iertari de pacate etc. si ce s-a intamplat? a venit fiscu din campulung si a cerut falimentu' pentru impozite datorate, dar dinainte de perez. si uite asa l-au scos pe ala tap ispasitor, ca uite uratu cum a luat el fabrica pe nimic (dupa cum spuneam, daca nu se vroia, nu o lua) si uite cum a dus-o la faliment. perez a fost omu' potrivit ca sa spele putina astia, sa se piarda urma!
asa veche cum era masina, daca se dorea competitivitate, se facea precum la dacia. nu uitati ca dacia a fost luata in 99 si s-a continuat productia vechii berline pana in 2004, iar a papucilor pana in 2007! dacia nu s-a ridicat cu bani multi de la francezi, ci s-a autofinantat mai mult. initial au adus utilaje expirate de prin alte fabrici, dar mai bune ca cele din 1960, si s-a imbunatatit calitatea fabricatiei, si uite asa a ajuns berlina sa dureze o segmentare de la 30 de mii km in 1998, pana la 250 de mii km, facuta dupa venirea francezilor, in 2000 de ex. (injectia pe dacie era asimilata dinainte de francezi, ei asa au luat-o). credeti ca dacia nu avea datorii la fisc, sau la gaze, sau la curent? hai sa fim seriosi...
stiti cum au facut francezii la dacia? au imbunatatit executia, si au redus cheltuielile drastic. pierderile, mai exact. toti soferii de directori au fost concediati, directorii trebuind sa-si conduca singuri masinile de serviciu., controlul calitatii a fost facut de francezi, iar paza proprie a uzinii a fost concediata si au angajat firma privata de paza, reducand furturile aproape de 0! credeti ca astea nu se puteau face la ARO?!
ARO CLUB ROMANIA