Cutii de viteze ARO 10

Cutii de viteze si transfer, planetare, ambreiaje, diferentiale. Tipuri, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
alexasig
Membru
Membru

Cutii de viteze ARO 10

Post by alexasig »

Salut tuturor.
Eu am un Aro 10.4 cu motor VW diesel 1.6 l .
Este echipat cu o cutie de viteze cu 4 + 1 trepte.
Vreau sa o trec pe 5 +1 trepte .
Din cate am citit la cutiile cu 5 trepte se inverseaza sensul de rotatie la cardane.

Exista vre-o cutie de viteze la care sa nu se inverseze sensul de rotatie?

Multumesc mult.
Imblanzind FIARA !!!

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Re: Cutii de viteze ARO 10

Post by Soryn »

Pe aro 10 nu a existat asa ceva,din acest motiv a fost inversat sensul la grupuri.
De existat ,sigur exista ,dar trebuie sapat adanc dupa ele(sensurile de rotatie), eventual montat cutie reductor ne-corp-comun, cum are niva.
Timp si bani se pierd in ambele variante (solutie originala,sau doar cutie si reductor cu sens antiorar , acceleasi grupuri)
Incearca si foloseste functia Cautare, au fost mai multe discuti pe aceasta tema.
alexasig
Membru
Membru

Post by alexasig »

Multumesc mult.

Am sa caut.

Am sa prezint si masina mea cat de curand.
Imblanzind FIARA !!!
alexasig
Membru
Membru

Post by alexasig »

Salut tuturor,

Se poate pune o pe o cutie de viteze in 5 trepte de Renault un motor de VW diesel de 1,6?
Eu am acum o cutie romaneasca cu 4 trepte si carcasa modificata pentru motorul meu de 1,6 l diesel VW.

Multumesc mult.
Imblanzind FIARA !!!

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

@alexasig
Am impresia ca ti s-a raspuns deja la aceasta intrebare. O pui intr-o noua formulare, in ideea ca o sa capeti un raspuns diferit?
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Nu prea merge, difera multe chesti, decat daca faci flanse, alt pinion de legatura, cardane modificate.
Asta tine de studiu individual.
Din cate stiu eu, si am ceva vechime pe aici, nu este facut nici un aro 10 care sa aibe cutie de viteze si reductor separat legat prin cardan la cutie (cum are niva) .Sfaturi poti sa primesti,dar o masina de unde sa te insipiri,nu exista.
alexasig
Membru
Membru

Post by alexasig »

Dan CHIRIAC wrote:@alexasig
Am impresia ca ti s-a raspuns deja la aceasta intrebare. O pui intr-o noua formulare, in ideea ca o sa capeti un raspuns diferit?
Nu ma intereseaza raspunsuri diferite, doar vreau sa nu arunc banii pe fereastra o cutie care nu se potriveste.
Vreau sa pun pe masinuta mea o cutie in 5 trepte si am vrut sa stiu daca se poate pune cea de Renault . Cea de Dacia sunt sigur ca merge la prindere.
Bine inteles cu inlocuirea cardsanelor , grupului fata si diferentialului spate.

Multumesc.
Imblanzind FIARA !!!
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

Cum ? Ashaaa ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
alexasig
Membru
Membru

Post by alexasig »

Nu stiu cum arata.
Este la un Prieten si am vrut sa stiu daca se poate pume carcasa de ambreaj de pe aceasta de 4 trepte pe cea de Renault TRAFIC in 5 trepte.
Aceasta cutie a fost pe o masina echipata cu motor 1,6l benzina - Dacia .

Multumesc
Last edited by alexasig on 21 Mar 2014, 11:48, edited 1 time in total.
Imblanzind FIARA !!!
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

Cutia de reno 5 nu prea merge pe aro 10 , nu poti pune reductoru , etc ai nevoie de o cutie de renault trafic sau aro 10 in 5 trepte , ca cea din pozele lui sorin , carteru de vw vine la fix pe cutia de reno , dar pe motoru 1,6 aspirat de vw viteza a 5a va fi inutila nu prea duce motoru
alexasig
Membru
Membru

Post by alexasig »

Ma refeream la cutie de Renault Trafic.
Nu stiam daca carcasa se potriveste pe gauriile care le are bacum de prindere pe corpul cutiei de 4 trepte de Dacie.

Multumesc de sfat.

Era in plan oricum si trecerea pe motorul 1,6 cu turbo ...

Multumesc mult.
Imblanzind FIARA !!!
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

alexasig wrote:
Nu ma intereseaza raspunsuri diferite, doar vreau sa nu arunc banii pe fereastra o cutie care nu se potriveste.
Vreau sa pun pe masinuta mea o cutie in 5 trepte si am vrut sa stiu daca se poate pune cea de Renault . Cea de Dacia sunt sigur ca merge la prindere.
Bine inteles cu inlocuirea cardsanelor , grupului fata si diferentialului spate.

Multumesc.

UNDE SCRIE ? ''CUTIE DE RENAULT TRAFIC '' ,SAU DE ARO 10 ,SAU DE CEVA, AI ZIS ''CUTIE DE RENAULT'' (PENTRU RENAULT SAU FABRICAT O SUMA FRUMUSICA DE CUTII DE VITEZE ) . ? EU NU VAD !.
Succes in rezolvarea problemei.
alexasig
Membru
Membru

Post by alexasig »

SorinTVY wrote:
alexasig wrote:

Multumesc.

UNDE SCRIE ? ''CUTIE DE RENAULT TRAFIC '' ,SAU DE ARO 10 ,SAU DE CEVA, AI ZIS ''CUTIE DE RENAULT'' (PENTRU RENAULT SAU FABRICAT O SUMA FRUMUSICA DE CUTII DE VITEZE ) . ? EU NU VAD !.
Succes in rezolvarea problemei.
Salut ,
Pe ARO 10 , asa cum am aflat si din acest forum, au fost montate cutii de viteze de Renault Trafic in 5 trepte si de Dacia in 4 si 5 trepte.
Cand am intrebat daca se poate pune carcasa de ambreaj care o am acum montata pe o cutie de viteze de Dacia in 4 trepte pe o cutie de Renault, ma refeream la acea cutie cu care a fost echipat Aro, adica de Renault Trafic.
Nu am vrut sa supar pe nimeni, doar am vrut un raspuns de la profesionisti sau de la cei care au facut aceeasi modificare ca mine.

Multumesc mult.

Alexandru
Imblanzind FIARA !!!
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

Cutia in 4 trepte nu e de dacia , e cutie speciala de aro 10 , putine piese sunt de dacia in ea
alexasig
Membru
Membru

Post by alexasig »

razvy wrote:Cutia in 4 trepte nu e de dacia , e cutie speciala de aro 10 , putine piese sunt de dacia in ea
Multumesc de completare.
Cat traeste omul invata.
Inca o data multumesc . ;)
Imblanzind FIARA !!!

Post Reply