Tractorul romanesc..

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
costy84
Moderator
Moderator

Re: Tractorul romanesc..

Post by costy84 »

Daca te uitai mai in urma gaseai fisa tehnica pusa de sefumic : http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... &start=255 :)

badlion
Membru de elita
Membru de elita

Post by badlion »

Viscri, jud BV
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

:)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

"Cumpărătorul uzinei Tractorul dă imobiliarul pe curent"
http://www.energyreport.ro/index.php/20 ... -pe-curent

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

Intrebare , unde se leaga furtunele de la caloriferul de incalzire la 650 ?
Norbi
Membru
Membru

Post by Norbi »

razvy wrote:Intrebare , unde se leaga furtunele de la caloriferul de incalzire la 650 ?
In pompa de apa si cotul jos de la radiator
Norbi
Membru
Membru

Post by Norbi »

De ce este asa de putin despre ifroane au existat 3 fabrici Alba Iulia , Sibiu ,Reghin care inca mai merge si fabrica utilaje
bandarake
Incepator
Incepator

Post by bandarake »

Expozitie U650 in Germania
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

"Urmaşii Tractorul SA au vândut 110 tractoate în Egipt"
http://www.bzb.ro/stire/urmasii-tractor ... ipt-a83833
gabitala
Membru
Membru

Post by gabitala »

Au vandut doar 5 U825, nu ma mira cata publicitate ii face? cata lume stie de existeta lui? ca pe google daca pui nu apare mai nimic decat se mentioneaza in cateva pagini de stiri, am pus U825 pret si nu apare nimic, cum vor sa-l vanda daca nu il face cunoscut? apoi mai e si pretul nu-mi mai aduc aminte cat costa am citit acum ceva timp si daca nu-mi amintesc rau nu era prea ieftin, ba mai bine zis cam scumpisor in comparatie cu altele, de curiozitate stiu ca nu are de-a face dar m-am uitat sa vad cat costa un Logan 1.5 90 cai diesel, pretul de baza pleaca de la 11200 daca pui sistem de navigatie 300€ in fine nu cred ca depaseste 15000€ cu toate echipamentele, si daca nu imi amintesc rau Tractorul se vindea peste 20000€ si ma intreb are aer conditionat? climatizator? electronica care acum 20 ani era un lux dar care in timpurile noastre nu mai sunt asa scumpe, deci daca nu fac un pret competitiv, publicitate la ce se asteapta sa cada cumparatorii din aer?
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Tractorul nu il poţi compara cu loganul aşa cum nu poţi compara felul unu cu desertul. Problema la tractorul ăsta este că nu il pot scoate la un preţ atractiv (aşa cum nu putea nici Geda) deoarece ei nu produc absolut nimic, doar asamblează piese produse de altii (motor Perkins şi punte Carrero cabina si capota importate din Italia), piese care in momentul in care ajung la ei au adaos comercial, iar după montaj capătă incă un adaos comercial astfel neavând cum să fie competitiv pe piaţă in gama de 80CP. Cam aceeasi problemă o are şi MAT Craiova.
Citeam pe un alt forum că, condiţiile din cabină sunt apropiate de cele din 650 inclusiv la antifonare.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

gabitala
Membru
Membru

Post by gabitala »

costy84 wrote:Tractorul nu il poţi compara cu loganul aşa cum nu poţi compara felul unu cu desertul. Problema la tractorul ăsta este că nu il pot scoate la un preţ atractiv (aşa cum nu putea nici Geda) deoarece ei nu produc absolut nimic, doar asamblează piese produse de altii (motor Perkins şi punte Carrero cabina si capota importate din Italia), piese care in momentul in care ajung la ei au adaos comercial, iar după montaj capătă incă un adaos comercial astfel neavând cum să fie competitiv pe piaţă in gama de 80CP. Cam aceeasi problemă o are şi MAT Craiova.
Citeam pe un alt forum că, condiţiile din cabină sunt apropiate de cele din 650 inclusiv la antifonare.
Ai dreptate in ceea ce priveste ca e doar asamblat, piesele vin cu adaos ceea ce ii urca pretul dupa aceea mai conteaza si volumul de vanzari ca fabrica ai costuri fixe care sunt aceleasi daca faci un tractor sau 10000 deci cu cat vinzi mai mult cu atat poti scadea din pret caci se amortizeaza apoi sunt costurile variabile, etc dar daca vor sa faca negot trebuie sa gaseasca o forma de a fi competitivi si sa caute finantare sa produca ceea ce e necesar la noi daca asta ar reduce costurile, am citit ca la Roman se asambleaza 650 pentru egipteni nu stiu daca fabrica ei totul sau aduc piesele si le asambleaza dar le vand la 9000€ ceea ce e un pret destul de competitiv cred, pacat ca nu se poate vinde in Romania pentru normele de poluare. Tind sa cred ca nu le vand si la noi pentru ca nu detin drepturile, caci pentru poluare daca ii pui o toba cu catalizator se rezolva. Sunt de acord ca nu se poate compara, la faza cu logan ce vreau sa zic e ca daca se poate face o masina cu 6000€ in teorie ar trebui sa se poata face si un tractor care din punctul meu de vedere e mult mai simplu (nu are caroserie cu forme ondulate, aerodinamica, teste de impact, bord, etc lucruri mult mai complexe) la un pret similar iar daca nu sunt capabili sa faca acest lucru ar fi mai bine sa se lase pentru ca nu vor putea face fata pietei.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Ei au asamblat tractoarele pentru Egipt la Roman după care s-au mutat la Băicoi (probabil i-a ţepuit Nicolaie cum a făcut-o şi cu Igescu), povestea cu 650-ul este destul de complicată, după ce s-au mutat la Băicoi găsisem un anunţ pe net, că se cumpară tractoare 650 second hand la Băicoi, eu unul cred că ceea ce fac ei este o şarlatanie, cumpăra tractoare vechi le recondiţionează şi le vând egiptenilor pe post de tractoare noi. Acelaşi lucru il făcea si Geda Prodexim pe piaţa interna acum ceva ani.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

"Fosta uzină Tractorul din Braşov a devenit, oficial, mall. Cel mare centru comercial ridicat în Transilvania - şi cea mai mare investiţie făcută în ultimii zece ani în Braşov - a adus 800 de locuri de muncă. De câteva zeci de ori mai puţine decât în perioada de glorie a uzinei, când cei peste 20.000 de salariaţi de la Tractorul formau o forţă temută şi de regimul comunist."

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... Transilvan
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply