SR - Autocamioanele Steagul Roşu

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
Razvan95
Membru de elita
Membru de elita

Re: SR - Autocamioanele Steagul Roşu

Post by Razvan95 »

Vazute vara asta :o
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Oriunde, oricand ... ARO!

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Razvan95 wrote:Vazute vara asta :o
viewtopic.php?f=64&t=8916&start=15
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Facuta undeva in Ardeal
12.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
NNnicusor
Membru de elita
Membru de elita

Post by NNnicusor »

O macheta a prototipului autocamionului 6x6 SR 113 M D2 , ramas astazi doar sub forma de amintire , fara documentatie fotografica :
http://arin.panait.net/sr-132m-d2-un-pr ... t-uitarii/

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Bun, asta este macheta, dar există documente care să ateste că a existat un astfel de prototip şi nu este doar imaginaţie? ???
NNnicusor
Membru de elita
Membru de elita

Post by NNnicusor »

costy84 wrote:Bun, asta este macheta, dar există documente care să ateste că a existat un astfel de prototip şi nu este doar imaginaţie? ???
Ca fapt comun in Romania post-1989 , arhivele uzinelor sau institutelor de cercetare-proiectare din domeniul industrial privatizate sau lichidate au fost in majoritate distruse ( intentionat sau prin nepasare ).
Dupa cum s-a vazut chiar aici pe forum , mai apare cate o imagine salvata cu greu de cate un pasionat , sau preluata dupa prospecte din exterior , sau dupa reviste tehnice de circulatie redusa , sau manuale de specialitate , sau arhive foto personale .Vezi tu, cautam si speram ....dar greu de gasit .
Deci prototipuri , mai greu .
Sa avem rabdare Costy , poate o sa apara .
Oricum , altceva decat sa asteptam nu cred ca se mai poate face .
Acum 15 ani inca se mai putea face ceva .
Astazi este prea tarziu .
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Sincer cred că este doar o poveste menită să justifice aceea machetă (o machetă superbă) . Sunt prea multe chestii care nu se potrivesc, nu sunt specificaţi ani, prototip folosit la aplicaţie militară internaţională şi pe deasupra abandonat in altă ţară? Au cedat 2 grupuri, da ce ia impiedicat să-l folosească pe al treilea sau o ştangă pentru al urca inapoi in tren? " in colaborare cu maistri militari delegati" păi tablagii ăstia (tehnicienii) de obicei sunt nişte ..... in armată la astfel de proiecte participă ofiţeri deoarece ăia sunt ingineri (cu toate că mulţi dintre ei nu sunt in stare să proiecteze nici cuie dar asta este altă poveste). Eu cred că este pură fantezie singura chestie care ar fi impiedicat un asemenea proiect ar fi fost doar motorul care cred că nu ar fi făcut faţă tracţiunii 6X6 şi unei incărcături mai marii restul este can-can Steagul Rosu având atât autovehicule 4x4 deci tracţiunea pe faţă nu ar fi pus probleme cât si autovehicule cu două punţi spate.
niku111
Membru legendar
Membru legendar

Post by niku111 »

Motorul cred ca facea fata unei apliucatii 6x6 (vezi masinile rusesti pe benzina),probabil consumul a fost cea a ce a dus proiectul pe o linie moarta.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Stau si ma intreb: Diferentiale interaxiale avea acest 6x6? In special intre cele 2 punti spate sunt curios daca exista asa ceva. Fara, inevitabil se rupea ceva in transmisie chiar si fara fata cuplata.
gica
Junior
Junior

Post by gica »

De pe net!
Cu cat este mai mic creierul cu atat este mai mare ingamfarea!
gica
Junior
Junior

Post by gica »

Carpati!
Cu cat este mai mic creierul cu atat este mai mare ingamfarea!
liviumarius96
Incepator
Incepator

Post by liviumarius96 »

costy84 wrote:Bun, asta este macheta, dar există documente care să ateste că a existat un astfel de prototip şi nu este doar imaginaţie? ???
Am vazut pe net o poza din spate a unui utilaj petolier . Acesta era pe trei punti Autorul postarii spunea ca vehiculul era dotat cu motor DIESEL dar avea cabina Bucegi . Poza era era datata la sfarsitul anilor 60 deci inainte de aparitia Roman .
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Poți posta imaginea pe forum?
liviumarius96
Incepator
Incepator

Post by liviumarius96 »

costy84 wrote:Poți posta imaginea pe forum?
este pe acest topic la pagina 5. Cabina nu se vede deloc
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Pune imaginea că nu imi dau seama la care te referi, sper că nu la cele făcute la Uzinele Vulcan.

Post Reply