Vigneta Oxigen !

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
flo
Membru legendar
Membru legendar

Re: Vigneta Oxigen !

Post by flo »

vercingetorix wrote: 25 Feb 2020, 14:41 O masina cu euro 6 ce merge 100 km zilnic prin Bucuresti polueaza mai mult decat una euro 3 ce merge zilnic 20 km, sa zicem.
Scade poluarea daca platim o taxa ?
Nu, deci doar nutret pentru tampiti.
Sunt satul de astia ce vor sa salveze ei planeta pe buzunarul meu.
Mai fratilor, asta este un calcul fara noima, ca sa nu spun tembel. Pai la fel de bine poti spune : un euro 6 care circula zilnic 20 km cu SIGURANTA polueaza mai putin ca un euro 3 care circula 100 km.

Dar de ce nu spui: un euro 6 care circula in locul unui euro 3, sigur polueaza mai putin, indiferent de rulaj.
In rest, buzunarul tau este irelevant raportat la interesul public. Oricand poti intalni unul care sa afirme: De ce sa suport eu poluare pentru faptul ca exista impotenti financiari care nu sunt capabili sa-si cumpere o masina noua odata la 7 ani? Si are perfecta dreptate. Saracia unuia nu trebuie sa afecte sanatatea altuia.

Peste tot in lume traiul in marile orase este foarte scump. In Bucuresti este inca bine.

Cum zicea Costy, razgandirea este chestie electorala. Nu numai Firea, ci si toti consilierii doreau sa scape de vignieta. Insa securea UE este tot deasupra capului bucurestenilor pana cand nu se reduce poluarea. Asta este realitatea pe care nu avem voie sa o ignoram.

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

O imbecilitate tipic românească, tu stat român, vrei să îmi forţezi mie cetăţean mâna să cumpăr maşină nepoluantă deşi de ani buni te străduieşti să mă ţii pe salariu de mizerie să poţi tu atrage investitori cu forţa ta de muncă semisclavagistă, deci eu achit maşina aia în 7-10 ani când deja trebuie casată că este deja considerată poluantă iar neamţul sau francezul în câteva luni, la obligaţii suntem egali la venituri dă-i în mă-sa de români.
Pe de altă parte, tu statul utilizezi mai departe autovehicule, şi nu numai, fabricate pe vremea când nu se inventase Euro, deci tu nu îţi permiţi să îţi schimbi maşinile dar eu trebuie să îmi permit deşi tu ai grijă să fiu plătit prost şi mă mai şi jecmăneşti sistematic cu tot felul de taxe.
Trăiască statul român şi lupta lui cu poluarea!!! >:( >:( >:(

https://www.facebook.com/how.to.vali/vi ... 950973946/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Draga Costy, pana sa te oblige statul roman, te va obliga UE. Iar alora chiar nu le pasa de salariile mizerabile ale romanilor. Esti din Mangalia. Dupa cum am mai spus si alta data, finlandezii care au livrat ambacatiunea Targa pe care o poti observa in port, cand au vazut preturile, au aflat care sunt salariile si observat traficul din Constanta, au afirmat ca romanii sunt iresponsabili cand detin masina cu asa venituri mici. Erau foarte seriosi. Pentru ei masina nu-i pentru sarantoci. O spuneau fara sfiala. Erau convinsi ca nu insulta.
Las la o parte ca nu intelegeau de ce un lucrator care locuieste la 3 km de locul de munca foloseste un mijloc de transport motorizat, fie el personal sau public

Vezi tu, romanul nu iese in strada pentru venitul sau mizerabil. Dar o face pentru cai verzi de pe pereti.
Pentru Kovesi si altii ca ea, cu o pensie medie 11000 lei.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Corect legat de ieşitul în stradă!
Pe de altă parte, finlandezii au dreptatea lor dar nu cunosc toată povestea românească, să încerce ei să aibă un loc de muncă puţin mai departe de casă şi să se descurce cu transportul în comun, soţia lucrează la o şcoală într-o comună la 12 km de casă, şcoală ce mai are arondate 2 şcoli din satele învecinate, la început nu vroia nici în ruptul capului să dea de permis deşi pierdea o oră chiar două din cauza transportului, apoi când a rămas de câteva ori la serviciu deoarece şoferii nu mai făceau cursele după ora 18:00 "că nu are rost să consume gazul pentru 3 oameni" şi s-a nimerit de câteva ori să fiu şi eu de serviciu şi să nu mă pot duce după ea s-a răzgândit şi acum se duce la serviciu cu maşina, putând acum să predea în două şcoli în aceeaşi zi, cu transportul public de la noi maşina nu mai este un moft ci o necesitate.

flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Pai ei si la utilizarea transportului public faceau referire. Pana in 3 km pe jos sau cu bicicleta/schiurile. Pe urma bicicleta sau schiuri pt distante ceva mai mari. Masina mai putin.

A, sa nu uit. Era in decembrie si se vorbea de viscol. Se grabeau cu disperare de teama ca se va inchide autostrada. La ei asa se intampla, cand viscoleste, iar dezapezirea se face numai dupa ce a incetat viscolul. Pana la urma nu a nins.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Oricum, la general toată căcănăria asta cu poluarea este o tâmpenie care ar trebui să ferească industria auto de crizele ciclice şi de a înăbuşii economiile proştilor (esticilor) din Europa. Vorbim de aer curat, păi şi dacă am merge toţi cu bicicletele nu am mai avea aer curat când aşezările urbane sunt formate numai din ciment cu spaţiu verde aproape exterminat şi când se taie tot ce înseamnă copac matur peste tot în ţară. Păi în Asia Africa şi America Latină li se rupe de poluare, nu ştiu dacă la auto au măcar Euro 3 care la noi este obligatoriu la utilaje agricole şi salvăm noi, Europa, omenirea dacă avem numai maşini noi şi/sau electrice. Şi totuşi stai şi te gândeşti, Ceauşescu era tâmpit când inainte de împuşcare spunea că exact asta ne aşteaptă, să ne pierdem suveranitatea? Se pare că nu!
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Cu suveranitatea ai dreptate.
Cu poluarea mai putin. Cert este ca Bucurestiul este un oras f poluat si aglomerat. Infect chiar.
Fara reducerea numarului de masini si diminuarii nivelului lor de poluare nu se rezolva nimic.
Vrajeala chestia cu trafic monitortizat si semaforizat inteligent. Asa ceva este absolut inutil intr-un oras care detine si prin care circula un numar de autovehicule mai mare decat cel pentru care a fost gandit. atat cat a fost gandit. Nu poti latii strazile si nici prea multe locuri de parcare nu poti face. Asa ca nu ramane decat o solutie: rarirea masinilor.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Corect, dar să răreşti maşinile trebuie să oferi alternative ori transportul în comun din Bucureşti şi nu numai nu este chiar wow să zici că este o opţiune viabilă.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

In zona unde locuiesc transportul in comun este de 500 de ori mai bun ca inainte de 1990. Se bulucesc aia care nu locuiesc in Bucuresti.
toni
Administrator
Administrator

Post by toni »

Cate din masinile care circula prin Bucuresti sunt ale locuitorilor si cate sunt in tranzit prin Bucuresti ? E mai rapid sa treci prin oras de la est la vest decat sa o iei pe centura. Pe centura vezi toate basculantele euro 0 care merg bara la bara cu 5km pe ora, alea nu polueaza ? Aerul ala nu ajunge tot in oras ?

Sa faca alternative nepoluante. Eu ca sa ajung la atelier am posibilitatea sa merg cu masina 25 de minute sau sa fac o ora si 15 minute cu transport in comun cu 2 autobuze si un tramvai si apoi mers pe jos 1km. Nu s-au investit un leu de 20 de ani in reteaua de troleibuz sau cea de tramvai, linii noi, vehicule noi. In schimb s-au cumparat autobuze turcesti care scot fum ca raba. Troleibuzele sunt de prin 98 (alea bleu) si de prin 2005-2006 alea albe. Tramvaiele toate sunt model '70-'80, vopsite putin pe dinafara. Ambele in numar mult mai mic decat autobuzele.

Sunt de acord si sa se introducta vinieta pt cei care nu locuiesc in Bucuresti si tranziteaza sau circula in oras. Stim, e ok ca ei sa aibe bulentin de Giurgiu, Dambovita, Calarasi, etc, platesc taxe si voteaza acolo dar lucreaza si polueaza aici. Cred ca din populatia Bucurestiului minim 30-40% sunt persoane care nici macar nu s-au obosit sa isi faca buletin aici desi locuiesc de mult. Cunosc multe persoane tinere care din lene nu isi fac nici macar viza de flotant aici, prietena mea de exemplu abia dupa 10 ani de locuit in Bucuresti si-a facut buletinul aici, acum 2 ani. Dupa parerea unora e ok sa platesti impozit pe masina la Faurei si sa poluezi aici cu cazanul de golf 3.

Nu iti convine ce legi da Firea ? Dar cand a fost vorba de votat tu ai votat la Faurei, nu la Bucuresti. Nu ai dreptul sa comentezi atunci ! Firea a fost aleasa cu vreo 10% din nr total al locuitorilor din Bucuresti.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Interesant punct de vedere doar că are nişte probleme, dacă mi se pune taxă mie care vin o dată de două ori pe an în Bucureşti atunci mi se pare normal ca şi voi să fiţi taxaţi când veniţi sau tranzitaţi litoralul că şi eu trebuie să suport aglomeraţia şi poloarea provocată de voi. Pe de altă parte prostul ăla care votează la Făurei dar munceşte în Bucureşti nu ar trebui să daţi voi cu pietre în el ci ăia din Făurei deoarece impozitele lui pe muncă/salariu se varsă în visteria Bucureştiului nu a Făureiului şi din câte ştiu impozitele obţinute din salarii sunt mult mai mari în comparaţie cu cele pe tigaia de maşină şi apartament! ;))

P.S: Unde ai văzut pe centură basculante Euro 0, pe acolo trec ceva mai des şi chiar mă miram de unde dracu au ăştia bani de camioane noi, în ultimi 3 ani nu am întâlnit pe centură (A2-A3) un singur Roman.

P.S 2: Nu este de vină ăla din Făurei că pe bucureşteni i-au durut în p... de alegeri dacă zici că a fost votată doar de 10% din ei şi totuşi a câştigat! ;)
toni
Administrator
Administrator

Post by toni »

costy84 wrote: 26 Feb 2020, 00:37 Interesant punct de vedere doar că are nişte probleme, dacă mi se pune taxă mie care vin o dată de două ori pe an în Bucureşti atunci mi se pare normal ca şi voi să fiţi taxaţi când veniţi sau tranzitaţi litoralul că şi eu trebuie să suport aglomeraţia şi poloarea provocată de voi. Pe de altă parte prostul ăla care votează la Făurei dar munceşte în Bucureşti nu ar trebui să daţi voi cu pietre în el ci ăia din Făurei deoarece impozitele lui pe muncă/salariu se varsă în visteria Bucureştiului nu a Făureiului şi din câte ştiu impozitele obţinute din salarii sunt mult mai mari în comparaţie cu cele pe tigaia de maşină şi apartament! ;))

P.S: Unde ai văzut pe centură basculante Euro 0, pe acolo trec ceva mai des şi chiar mă miram de unde dracu au ăştia bani de camioane noi, în ultimi 3 ani nu am întâlnit pe centură (A2-A3) un singur Roman.

P.S 2: Nu este de vină ăla din Făurei că pe bucureşteni i-au durut în p... de alegeri dacă zici că a fost votată doar de 10% din ei şi totuşi a câştigat! ;)
Sincer eu sunt de acord. Daca vin de 2 ori pe an la voi, platesc cu placere 50 de lei pentru cateva zile. La fel si la tine, nu cred ca e problema. Problema e cand vecinul care locuieste aici la bloc de 10 ani inca are masina inmatriculata pe Prahova sau Braila.

Trec destul de des pe centura, sunt multe basculante care duc diverse materiale de constructii, nu sunt chiar euro 0 dar nici euro 6 cu ad blue. Sunt in general camioane Man, Daf, etc de prin 2000 cele care merg distante scurte. Doar la cele care merg in vest pe comunitate au mai investit de nevoie patronii romani, probabil nu ii mai primesc cei de la casele de expeditii cu masini vechi sau traiesc cu frica de a se defecta pe comunitate si de a plati costurile de reparatii de acolo.
Last edited by toni on 26 Feb 2020, 00:54, edited 1 time in total.
toni
Administrator
Administrator

Post by toni »

Firea a fost votata cu 40% din numarul celor care au fost la vot, vreo 230 de mii. Bucurestiul are lejer 2,5 milioane de locuitori, probabil undeva la 1.7-2 milioane in acte.

Mai e si exemplul in care Gigel s-a mutat recent din Bucuresti si locuieste in Popesti-Leordeni, Ciorogarla, Pantelimon, etc si el cotizeaza la Ilfov sau mai rau, la Calarasi/Giurgiu/etc pt cei care stau in rezidentialele aflate la distanta putin mai mare de Bucuresti. El totusi 90% din timp sta in Bucuresti. Job, mall, etc, pe acolo se tranziteaza respectiv polueaza.

Unele orase cum ar fi Constanta sau localitatile mai mici de pe litoral traiesc din banii care ii fac de la turistii care ii viziteaza. La fel si cele considerate destinatii turistice, la munte sau in alte parti. Cred ca ar pune bete in roate turistilor si asa dezgustati de serviciile de pe litoralul romanesc, si ar fi si mai multi care ar merge la Bulgari, in Grecia, etc.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Te înşeli amarnic, ăia care zici că stau prin împrejurimi dar poluează Bucureştiul de fapt aduc venituri la bugetul local al Bucureştiului pentru că sunt taxaţi pe muncă sau cheltuie bani în Bucureşti, cât despre turişti, crede-mă pe cuvânt că cel puţin în sud, ce ţine de mun. Mangalia s-ar face mai mulţi bani dacă i-ar taxa pe ăia care tranzitează decât se fac din ce a mai rămas din turism!
P.S: Constanţa nu a trăit niciodată din turism, din turism au trăit câţiva jmecheri din Constanţa.
toni
Administrator
Administrator

Post by toni »

costy84 wrote: 26 Feb 2020, 01:00 Te înşeli amarnic, ăia care zici că stau prin împrejurimi dar poluează Bucureştiul de fapt aduc venituri la bugetul local al Bucureştiului pentru că sunt taxaţi pe muncă sau cheltuie bani în Bucureşti, cât despre turişti, crede-mă pe cuvânt că cel puţin în sud, ce ţine de mun. Mangalia s-ar face mai mulţi bani dacă i-ar taxa pe ăia care tranzitează decât se fac din ce a mai rămas din turism!
P.S: Constanţa nu a trăit niciodată din turism, din turism au trăit câţiva jmecheri din Constanţa.
Eu am un prieten care are nevasta din Constanta. S-a insurat si nevasta s-a mutat la Bucuresti. A incercat sa inchirieze apartamentul pe termen lung, a descoperit ca potentialii chiriasi se muta la inceputul verii la ei in apartament si prin septembrie se fac nevazuti, a realizat ca se muta in apartamentele ieftine care vara sunt inchiriate la pret mare. Acuma ca erau chiriasi autentici, ca erau locuitori din Constanta care isi inchiriau apartamentele lor in regim hotelier si se mutau in chirie, nu stim. I-a iesit ca e mai convenabil sa inchirieze pe timpul verii la preturile din sezon si sa fie liber tot anul decat sa stea cu el neinchiriat pe timpul anului si cu "mocangii" vara.

Aduc venituri la Bucuresti, unde altundeva, la Ciorogarla ? Te-ai mutat din Bucuresti la porumb sa ai 300 de metrii patrati de curte dar tu platesti impozite pe casa/masina, etc la Ciorogarla. Iti faci mutatie de forma sa aduci copiii la scoala/gradinitia in Bucuresti ca la Ciorogarla pute si sunt tigani la scoala. Tranzitezi de 10 ori Bucurestiul sa duci si sa iei copii de la scoala, inapoi la servici, etc. Cine polueaza pana la urma, cei de care zic eu, sau cei care locuiesc in Bucuresti si merg cu metroul sau merg 1, 3, 5km cu masina ?

Post Reply