Da, am fost in comisia de evaluare cand Jandarmeria a beneficiat de Movano. Le-au livrat cu asa intarziere incat penalitatile au fost mari. Pana in noiembrie 2016 pompierii nu au achizionat Movano.costy84 wrote: ↑06 Jun 2020, 21:31 La fel de curios este cum de ceva timp începuse Opel să câștige licitațiile cu Movano atât la Ministerul Educației pentru școlare cât și la Jandarmerie și Pompieri, dacă îmi aduc bine aminte la școlare s-a dat dispensă de la obligativitatea ca microbuzele să aibă punte dublă.
Păduri/Politică/Guvernare/Democraţie/orice nu vă convine in România
Moderator: costy84
- flo
- Membru legendar

Re: Despre Romania si doar de bine...
- flo
- Membru legendar

Nu imi amintesc daca au fost doua loturi. In timp posibil sa fi fost transferate si la frontiera. Posibil sa ajunga si la Rurala. Dar asta nu inseamna ca specificatia era pentru o masina de la Rurala. Asa si pompierii s-au pricopsit cu niste Nissan Pathfinder de la Frontiera. Asta nu insemna ca au fost cumparate pe baza unor specificatii ale pompierilor.costy84 wrote: ↑06 Jun 2020, 21:36 Flo, repet, Polo a întrat în dotarea rutiere, ulterior a mai fost o licitație câștigată tot de ei pentru O. P, le-am văzut și pe la Poliția de Frontieră nu știu cum au ajuns și pe acolo , nu este un argument plauzibil că nu au ajuns la Rurală, probabil ălora le-au trimis mâinile înlocuite de Polo cum s-a procedat și în trecut când la țară primeau tavalitele de la oraș.
- flo
- Membru legendar

Nu am auzit. Despre ce e vorba?
Document emis de cine? Ca daca un certificat de expertiza sa zicem , emis si dupa adjudecare, arata ca produsul nu este conform si ca furnizorul nu a fost de buna crdinta, e posibila anularea. Insa ma tem ca nu el o face ci instanta.
Oricum este putin probabil sa o fi facut el, fiindca el nu are calitate de autoritate contractuala. El pune pe altii, asta ma tem. multe lucruri bune a facut, dar si ticalosii.
-
costy84
- Moderator

-
costy84
- Moderator

La Circulație și la O. P au venit colantate și cu rampe luminoase roșu albastre (cele din lotul de la O. P au alt model de rampă față de Circulație) la Frontieră au colantarea specifică lor (fond alb litere albastre) și rampa albastră, nu cred că e vorba de transfer și ulterior să fi fost recolantată și schimbată rampa.flo wrote: ↑06 Jun 2020, 21:55Nu imi amintesc daca au fost doua loturi. In timp posibil sa fi fost transferate si la frontiera. Posibil sa ajunga si la Rurala. Dar asta nu inseamna ca specificatia era pentru o masina de la Rurala. Asa si pompierii s-au pricopsit cu niste Nissan Pathfinder de la Frontiera. Asta nu insemna ca au fost cumparate pe baza unor specificatii ale pompierilor.costy84 wrote: ↑06 Jun 2020, 21:36 Flo, repet, Polo a întrat în dotarea rutiere, ulterior a mai fost o licitație câștigată tot de ei pentru O. P, le-am văzut și pe la Poliția de Frontieră nu știu cum au ajuns și pe acolo , nu este un argument plauzibil că nu au ajuns la Rurală, probabil ălora le-au trimis mâinile înlocuite de Polo cum s-a procedat și în trecut când la țară primeau tavalitele de la oraș.
- BAGADI
- Membru de elita

Mai baieti, am terminat de tuns gazonul cu pauzele de rigoare - multumesc Flo pentru asta
. E sambata seara....Ma duc sa beau o Feteasca Neagra cu sotia, poate ea n-o sa-mi dea un test din legea achizitiilor publice. 
O seara faina!
O seara faina!
- flo
- Membru legendar

Posibil. Insa Frontiera nu a partcipat la DRPCIV cand s-au achizionat Polo. Asadar este vorba de alata achizitie dupa cum zici. Nu o cunosc.costy84 wrote: ↑06 Jun 2020, 22:22La Circulație și la O. P au venit colantate și cu rampe luminoase roșu albastre (cele din lotul de la O. P au alt model de rampă față de Circulație) la Frontieră au colantarea specifică lor (fond alb litere albastre) și rampa albastră, nu cred că e vorba de transfer și ulterior să fi fost recolantată și schimbată rampa.flo wrote: ↑06 Jun 2020, 21:55Nu imi amintesc daca au fost doua loturi. In timp posibil sa fi fost transferate si la frontiera. Posibil sa ajunga si la Rurala. Dar asta nu inseamna ca specificatia era pentru o masina de la Rurala. Asa si pompierii s-au pricopsit cu niste Nissan Pathfinder de la Frontiera. Asta nu insemna ca au fost cumparate pe baza unor specificatii ale pompierilor.costy84 wrote: ↑06 Jun 2020, 21:36 Flo, repet, Polo a întrat în dotarea rutiere, ulterior a mai fost o licitație câștigată tot de ei pentru O. P, le-am văzut și pe la Poliția de Frontieră nu știu cum au ajuns și pe acolo , nu este un argument plauzibil că nu au ajuns la Rurală, probabil ălora le-au trimis mâinile înlocuite de Polo cum s-a procedat și în trecut când la țară primeau tavalitele de la oraș.
-
costy84
- Moderator

Oricum, eu rămân la părerea mea, nici Dacia nici Polo nu aveau ce să caute în flote ca mașini de intervenție, una că am Logan 90 CP diesel și Fabia 2 105 CP diesel și văd ce poți scoate din ele, adică nu cine știe ce, iar în al doilea rând având ferestrele spre un drum european le văd aproape zilnic cum se screm să ajungă la intervenții, urlă motoarele mai tare ca sirena și exact ca în marină dacă nu au vânt din pupa au pus-o! 
- flo
- Membru legendar

Nu stiam. Dupa cum ai vazut, nu el anuleaza licitatia. Ci IGSU. El nu a semnat nimic. Sunt destul de sigur. Cunosc personajul.
Interesant subiectul.
Trebuie retinut:
1. Sa fim sinceri, Arafat nu ameninta ci face o propune. Daca o acceptau? Mai reziliau?
2. Nu prea inteleg de ce se insinueaza ca „apare” documentul in mod ilegal. Ca de fapt se prezentata un document care preciza care este valoriea considerata corecta a pretului. Evident redactat ulterior. Caci se afirma clar ca se dorea corectata o eroare.
3. Erori de acest fel se rezolva in instanta daca pe cale amiabila nu e posibil. Se intelege ca si in apel plangerea a fost respinsa. Justiatia s-a pronuntat ca demersul a fost corect.
4. Mai mult ca sigur ca in documentele de licitatie se vorbea de preturi fara tva , insa in valoare cifra a fost data cu tva, iar instanta a considerat-o o eroare materiala sau ceva de genul.
Ce ironie cu polonezii. Cum se mirau ei cat de rigurosi sunt romanii.
Sunt tare curios care a fost berbecul care a gresit. Fapta lui sa fie subiectul cercetarii DNA?
Sau a alauia care se opunea anularii? Asta chiar sunt curios sa aflu.
Pana la urma Tolontan ce doreste? Sa se fi platit cu 19% mai mult? Si de ce mananca rahat cu afirmatii de genul „amenintari”, ”interventie in licitatie” (aceasta fiind deja incheiata)? Mai cu seama ca instanta nu-i da dreptate.
E de urmarit.
Multam Costy.
-
costy84
- Moderator

Tolo are o problemă cu Deltamed, îl acuză pe Arafat că a anulat licitația că nu au câștigat ăștia. Din ce am văzut pe Facebook ăsta zice că informațiile "incriminatoare" vin de la ofițeri IGSU.
- flo
- Membru legendar

Pai se incrimineaza pe ei. Ca IGSU a anulat licitatia. Nu Arafat.
Ca au fost supusi presiunilor de catre Arafat. Sunt convins. Din acest motiv am ales sa ies la pensie cu o pensie mai mica. Ca Deltamed este dragostea lui, asa-i. Dar reluarea licitatiilor nu garanta ca Deltamed castiga.
Tu realizezi ca Deltamed a oferit un pret mai mare in conditiile in care salariul romanului e mult sub cel al polonezului? Poate au fost lacomi romanii. Sau nu, dar polonezii primesc sasiuri la preturi mai bune. E foarte posibil, fiind un client mult mai important pentru producatorii de sasiuri comparativ cu romanii. Si atunci sansele sa ofere un pret mai buni tot mici ramaneau.
Ca au fost supusi presiunilor de catre Arafat. Sunt convins. Din acest motiv am ales sa ies la pensie cu o pensie mai mica. Ca Deltamed este dragostea lui, asa-i. Dar reluarea licitatiilor nu garanta ca Deltamed castiga.
Tu realizezi ca Deltamed a oferit un pret mai mare in conditiile in care salariul romanului e mult sub cel al polonezului? Poate au fost lacomi romanii. Sau nu, dar polonezii primesc sasiuri la preturi mai bune. E foarte posibil, fiind un client mult mai important pentru producatorii de sasiuri comparativ cu romanii. Si atunci sansele sa ofere un pret mai buni tot mici ramaneau.
-
costy84
- Moderator

Am senzația că cineva destul de mare din IGSU este prins între ciocan și nicovală și de aceea a ajuns povestea la Tolontan, în încercarea să îl pună puțin cu botul pe labe pe Arafat.
- ardeleanu
- Membru legendar

- BAGADI
- Membru de elita

O idee buna, aplicata de mult timp si in alte state. Sper sa aiba si un buget si personal suficient pentru cata treaba este de facut in Romania in directia asta. Vor suna telefoanele cu reclamatii in draci, important e sa trateze fiecare caz cu seriozitate si nu cu stampila AN.
-
costy84
- Moderator

Dacă vor fi la fel de eficienţi ca cei de la O.P mai bine nu o mai înfiinţează!