Nu vezi legatura fiindca nu vrei. Daca nu poti e mai grav. Flutur ? Iti spune ceva numele asta? El a numit mangerul care a nenorocit spitalul. Asta e legatura.toni wrote: ↑18 Jul 2020, 02:16Nu vad legatura cu vreun partid anume, mai ales tinand cont de traseismul politic. Acum sunt astia la putere, acum un an erau ceilalti. Atunci nu se intampla la fel ? Actualul ministru al invatamantului mi-a fost profesoara de romana in generala, acum mai bine de 15 ani. Inca de pe atunci se stia ca are "pile", si era PSD la putere, pe vremea lui Nastase. A trecut prin toate culorile politice, si cu PSD si cu PNL, a fost inspector general pe Bucuresti, etc. Daca imi aduc bine aminte, nici pe vremea aia nu prea trecea foarte des pe la ore.
Ti-am raspuns partial mai sus. Am fost la o scoala prin top 5 in Bucuresti. Am avut multe cazuri de profesori care nu veneau la ore si erau doua variante. Prima si cea mai intalnita cand se intampla treaba asta era ca noi asteptam ca prostii prin clase, ne jucam, aruncam cu avioane, etc. Daca era ultima ora plecam direct acasa. A doua varianta era ca mai trimiteau cate o doamna pensionara prietena cu ele sa le tina locul. Diriginta, care era profesoara de matematica a reusit sa lipseasca vreo 2 luni in sistemul asta. O saptamana la ski (plecata pe neve), si-a dizlocat soldul, operatie, etc. A trimis o pensionara sa-i tina locul.
Am prieten bugetar, inginer intr-un institut de proiectare cu actionariat 100% statul roman. Acuma in perioada covid au instalat distantarea sociala. Lucreaza in ture odata la 2 zile, bineinteles doar in timpul saptamanii. Pe acelasi salariu.
In mediul privat depinde. Daca lucrezi la saiba nu o sa vezi in viata ta zile libere de la sef ca ai tu treaba. Daca esti un mic manager poate te scoti cumva. Am intalnit de exemplu atelier de prelucrari metalice prin aschiere unde muncitorii erau platiti cu salariu mic (aproape de minim pe economie) dar unde patronul mai inchidea un ochi la lucrari facute dupa program (ciubuc). Ca nu se respecta protectia muncii si strungarii mai ascundeau cate o damigeana prin strung este partea a doua. Am discutat cu patronul, mi-a zis ca alti oameni nu are de unde sa ia, deja toti sunt aproape de pensie si in cativa ani se gandeste sa puna lacatul pe usa. In partea cealalta, la institutie de stat, tot atelier de prelucrare, nu vezi strungar treaz dupa ora 10 dimineata. Au facut gratar si cazan de tuica din diferite piese de avion. Au crescut gaini in cotete in spatele hangarului si pomi fructiferi pentru materie prima. Doamna de la protectia muncii intra odata pe an in hala si e anuntata dinainte de portar incat nu mai gaseste pe nimeni in hala.
Am vazut nenumarate stiri cu soferi de autobuz beti in timpul programului, tot bugetari. Ca sa dai un om afara de la stat este infinit mai greu decat la privat, mai ales daca apartine unui sindicat. Va rog sa imi confirmati, posibil sa ma insel, desi nu cred.
Ai avut impresia ca ai fost la o scoala de top.
Hai las-o balta cu asta: nu vezi strungar treaz dupa ora 10 dimineata. Am lucrat si eu printre indivizi indragostiti de sprit ....
Si cu ce i-a acoperit colegul pe aia cu spritul in nas? Ca asta afirmai. Din totalul soferilor depistati cu consum de alcool (cei profesionisti), 99% lucreaza in mediul privat.
"Ca sa dai un om afara de la stat este infinit mai greu decat la privat" Cum asa? Ca legea este aceeasi? Cu ce ar influenta sindicatul in rau? Sunt dati oameni afara usor fiindca angajatorul este nemernic si comite abuzuri iar lucratorii nu cunosc legea. Faptul ca cei din privat nu sunt sindicalizati este o dovada a mizeriei sistemului privat, nu altceva. Sunt tari in lume unde sindicatul este inevitabil.
"Daca lucrezi la saiba nu o sa vezi in viata ta zile libere de la sef ca ai tu treaba." Ei, nu. Numai la REPACOM OBOR, fosta URA OBOR la care am lucrat, am nimerit sa intreb de cate unul sau altul si am aflat ca sunt invoiti. Cu plata. La fel am intalnit la un carosier destul de cunoscut - Eurobody. Tine de patronat. De relatia cu lucratorii.