Reductorul de A10 !!
- Schumy
- Membru de elita

Reductorul de A10 !!
In primul rand ......intrebarea principala este : diferentialul de A10 este de mai multe feluri? am desfacut 2 diferentiale si ca sa le scot de pe cutie trebuie sa demontez o piulitza 2 saibe si o roata melcata....al 2 lea diferential avea in lus si un rulment......cele 2 cutii de viteze au iesirea din cutie care vin piesele mentionate mai sus una mai lunga si alta cutie mai scurta.....te doare mintea.....am facut operatiunea asta pt ca o cutie era busita dar cu diferentialul bun..cealalta era buna cutia dar diferentialul era doar cu 4x4 fara greu.......si am zis sa fac si eu o combinatie.....in principiu pana la urma le-am desfacut diferentialuri-le si s-a potrivit pe cutie .....cate semeringuri are diferentialul de A 10? 3 are cineva de vanzare piesa asta fara crucea cardanica..?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Dan CHIRIAC on 14 Mar 2008, 13:07, edited 1 time in total.
- Schumy
- Membru de elita

Re: Diferentialul de A10 !!
Ma scuzati ...am gresit ca-s incepator......reductor nu diferential...poate ma ajuta sefii sa schimb numele la topic....Multumesc si scuze
- Ionut
- Membru Devotat

Eu stiam ca reductoarele care mai au si un rulment in plus sunt modelele mai noi, de astea am vazut pe aro cu sasiul lat.
De fapt asta tine si de cutie, ca din cutie vine axu mai lung.
3 simeringuri are, unu intre cutie si reductor, si 2 pe unde pleaca cardanul fata respectiv spate.
De fapt asta tine si de cutie, ca din cutie vine axu mai lung.
3 simeringuri are, unu intre cutie si reductor, si 2 pe unde pleaca cardanul fata respectiv spate.
Stand or die.
- cristi-devildnb
- Membru de elita

ai putea sa pui niste poze cu reductorul tip vechi, eventual desfacut, sa vad daca se pot modifica fiarele din el?
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- Schumy
- Membru de elita

Am facut niste poze ....am sa le pun pe seara...eu am reusit sa il pun pe cutie dar sunt curios daca o sa si mearga.........ce parere aveti?
- Schumy
- Membru de elita

Re: Reductorul de A10 !!
Pai pana la urma am rezolvat-o .... merg schimbate reductoarele intre ele pe cutii.Problema cu care m-am confruntat era ca ...cele doua iesiri din cutie spre reductor aveau dimensiuni diferite....si filete diferite....a 2 a problema ca reductoarele erau si ele oarecum diferite una avand in plus un rulmentpeste roata melcata .Din pacate n-am facut pozele cum trebuia doar la una din cutii....n-am cum sa arat pe poza problema rezolvata ce-i drept in final.....Ideea este ca merge....in prima poza e iesirea de la cutie spre reductor....a 2 a poza e de pe alt reductor + rulmentul buclucas
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Soryn
- Membru legendar

Re: Reductorul de A10 !!
tipul ala,de cutie care ai spus tu , cu un rulment in plus (un fel de distantier-cred ca de el zici) situat undeva intre pinion - rulment ce tine axu, si piulita (la cutie)
axul la asta cu rulmentu aditional are pas mic , cealalta are un pas mai mare ( mai prost care se slabeste mult mai repede)
si la reductoare-ce am observat eu - rulmenti sunt alt numar(din moment ce axu e mai subtire la unu decat la celalalt)--axu e prelucrat la diferite grosimi, ,""ala de intra flansa spre cardanu spate "",are caneluri pentru melcu Kilometrajului -si celalat tip nu are alea ...or mai fi si altele
axul la asta cu rulmentu aditional are pas mic , cealalta are un pas mai mare ( mai prost care se slabeste mult mai repede)
si la reductoare-ce am observat eu - rulmenti sunt alt numar(din moment ce axu e mai subtire la unu decat la celalalt)--axu e prelucrat la diferite grosimi, ,""ala de intra flansa spre cardanu spate "",are caneluri pentru melcu Kilometrajului -si celalat tip nu are alea ...or mai fi si altele