JANTE INTOARSE 244
Moderators: mariusjaz, socratee
-
SERGHEI
- Banat

JANTE INTOARSE 244
In timpul ultimei mele plimbari pe aratura am observat (am vazut urmele) ca rotile din spate freaca pe contra-aripa la ,,incrucisarea puntilor" (ca sa sune mai smecher)...Evident asta s-a intamplat la traversarea unor santuri.Deci,musai sa intorc jantele pt ca distanta dintre cauciuc arc sau contra-aripa este foarte mica .Cine stie ce si cum:ieftin si bun (stiu ca nu exista dar incerc) ?? Este mai bine sa apelez la distantiere? Ma gandesc si eu ca unul care nu stie ,daca intorc o janta pot pune gume mai mari dar daca pun distantiere nu castig mai mult de 2-3 cm..??/
- smihnea
- Membru

Re: JANTE INTOARSE 244
Ideea de a pune distantiere e mai buna decit cea de a intoarce jantele... si daca mai ai si un prieten care are un strung, poti sa-ti faci unele si mai mari de 4-5 cm si sa vezi atunci cum apare
...
-
vstef_is
- Membru legendar

Eu am jante "intoarse" Ma rog nu sunt intoarse. dar au ET negativ, si scot afara cauciucele putin... Asta nu mi-a fost de ajuns pentru cauciucurile mele (ceva mai mari) insa dupa inaltare mica de caroserie a fost ok...
Nu am apelat la flanse, pentru ca unele "simple" te ajuta doar vreo 2-3 cm, altele complexe si sofisticate cu prezoane pe ele, sunt prea scumpe si nu stiu daca merita pret / greutate suplimentara pe roata.
Eu as merge pe jante intoarse...
Nu am apelat la flanse, pentru ca unele "simple" te ajuta doar vreo 2-3 cm, altele complexe si sofisticate cu prezoane pe ele, sunt prea scumpe si nu stiu daca merita pret / greutate suplimentara pe roata.
Eu as merge pe jante intoarse...
- cristi-devildnb
- Membru de elita

ce sunt de fapt jantele intoarse? din cate stiu eu sunt niste jante cu offset pozitiv, care mai ies mai mult in afara, deci modelul nou, pe care tu deja il ai pe masina. cred ca se pot modifica jantele astea sa aiba offsetul mai mare, dar mai simplu cred ca e cu flanse, 2-3 cm se cunosc imediat
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- Werner
- Aro Club Romania

Sau cumperi jante cu ET negativ, si nu mai lucrezi nimic la janta, e varianta mai sigura. De exemplu janta Mangels, dela Jeep CJ7, care este foarte asemanatoare jantei ARO "spitate". Diferenta în poze:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- axxel4you
- Membru legendar

Si eu am aceeasi problema , parca as prefera niste jenti de jeep, deocamdata mi-am facut niste distantiere mici de vreo 5 mm care nu stiu cat de mult ajuta.?
-
SERGHEI
- Banat

Da Nea Werner dar, si costurile sunt maricele.Arata foarte bine janta Mangels.Nu mai stiu pe unde am vazut eu o adresa a unui atelier care intorcea jante.Daca gaseste cineva ceva raman indatorat.La flanse imi este cam teama sa bag ceva facut de Nea Gica pe strung,iar cele profi ajung la acelasi pret cu jantele.
- smihnea
- Membru

eee... daca nea gica are o bucata de aluminiu sanatoasa nu vad care ar fi pb. ... Din cite am vazut (pe Discovery
) cilindrul se gaureste astfel incit prezoanele originale sa intre in el ca pe janta (si se string in interior cu piulite), iar intre gaurile pt. prinderea prezoanelor din roti se dau alte gauri pt. noile prezoane de care se atasaja janta...
mai bine nu pot sa explic...
- amicul
- Membru de elita

Stiu ca in cartierul militari este un atelier care intoarce jante, am vazut pe o toyota, si am intrebat cum a facut.
o sa il caut pe tip si iti spun , pt ca vreau si eu sa le intorc

o sa il caut pe tip si iti spun , pt ca vreau si eu sa le intorc
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
- Ionut
- Membru Devotat

Adica asasmihnea wrote: eee... daca nea gica are o bucata de aluminiu sanatoasa nu vad care ar fi pb. ... Din cite am vazut (pe Discovery) cilindrul se gaureste astfel incit prezoanele originale sa intre in el ca pe janta (si se string in interior cu piulite), iar intre gaurile pt. prinderea prezoanelor din roti se dau alte gauri pt. noile prezoane de care se atasaja janta...
Doar ca astea sunt pt Aro 10
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Stand or die.
- baciudibaciu
- Membru legendar

Ionut a pus cireasa pe tort
exact asa ceva trebuie si la 10 si la 24/32 ,respectand dimensiunile specifice tipului de masina
exact asa ceva trebuie si la 10 si la 24/32 ,respectand dimensiunile specifice tipului de masina
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- alex
- Membru legendar

ok, vreau si eu 4 cirese din astea. se gasesc la cineva sau doar ne uitam la poze cu cirese?
happily mending an Aro 320 D127
- tudop
- Membru de elita

In principiu se potrivesc cele de Suzuky, Daihatsu... sunt din belsug, facute din duraluminiu, de la 200- 250€ setul
vstef stie mai multe
nÉ
- Ionut
- Membru Devotat

Pai mai greu de gasit cred ca ii pt Aro 10 ca nu se prea potrivesc alte roti.
La astea 24/32 merg de Suzuki, Lada mi se pare, Mercedes G. O sa-l intreb pe cel cu barba de la Cj de-l stiu eu cu Elijah
, la el am mai vazut pe G, Ims...
La astea 24/32 merg de Suzuki, Lada mi se pare, Mercedes G. O sa-l intreb pe cel cu barba de la Cj de-l stiu eu cu Elijah
Stand or die.
- talyban99
- Membru

Sal !!! chestiile alea pt ARO 10 de unde se pot lua sau confectiona !!!