Dacia Duster (ARO 10 ?) help please

Presentations,questions,everything...only in english language,please

Moderator: UMMM461

Post Reply
Kostan
Junior
Junior

Dacia Duster (ARO 10 ?) help please

Post by Kostan »

Good afternoon, dear participants of a forum!
I from Russia, from Murmansk (it on Kola peninsula, behind Polar Circle).
My name - Konstantin.
One week ago automobile Dacia Duster (ARO 10 has bought?) 1988 of release with petrol engine Volvo in volume of 1,4 litres. The automobile requires what repair and service, and the information on it(him) I and could not find. My computer translator cannot translate from the Romanian language unfortunately … :(
Question: whether someone can transfer(translate) to English or Russian the information on this automobile and to send on mine e-mail? Or even to prompt, where it is possible to find references to this information.
I ask to excuse for my bad English language.
Mine e-mail: novikkost@rambler.ru

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Dacia Duster (ARO 10 ?) help please

Post by tarzy »

in Romanian

Salut Kostan

bine ai venit pe forumul nostru

pentru traducere poti folosi cu incredere http://translate.google.com

pentru mai multe informatii despre masina ta cauta " aro 10 "

explicane cat mai detalait care sunt problemele intamp[inate si poate gasim solutii

in English

Salut Kostan

bine ai venit pe forumul nostru

pentru traducere poti folosi cu incredere http://translate.google.com

pentru mai multe informatii despre masina ta cauta " aro 10 "

explicane cat mai detalait care sunt problemele intamp[inate si poate gasim solutii

in Russian

Эй Kostan
Добро пожаловать в наш форум

длÑ
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Post by Misi din Cluj »

You can tranlate from Romanian in Russian here:

http://www.google.com/language_tools
Gaz 69 AM -1962; Aro 10 Mk1 - 1980
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Post by Misi din Cluj »

You can download the reaparation manuals from here:

http://www.aro4x4.eu
http://www.pedros.cz

:>-

Kostan
Junior
Junior

Post by Kostan »

Hello! Thanks for participation. I need the description and a manual on service of my automobile ARO 10 (Dacia Duster - the version on export for the Great Britain, was issued in Romania in 1988). Basically - about a running part and transmission. Anywhere I can find nothing in English. In Russian - especially. Perhaps, I unique owner ARO 10 (he Dacia Duster) in Russia?:) Also I can not translate with Romanian...: (
Kostan
Junior
Junior

Post by Kostan »

Bună ziua tuturor! Vă mulţumim pentru participarea! Eu sunt, probabil, singura masina proprietarul ARO 10 (Dacia Duster - o versiune de export pentru Marea Britanie), fabricat în 1988. Acest Roadster: 3 uşi, deschis pana (cort - astfel încât Duster - "scame", "acoperis confectionat din panza"). Un complet (legate de fata 2 +2). Motor - Volvo volum de 1,4 litri. Cutie viteze, aparent, compania Volvo, 4 viteză. Despre sasiu nu este cunoscut. Am cumparat o masina 2 săptămâni în urmă. Nu a fost nici o informaţie despre el în rusă sau engleză nu se poate găsi. Poate ajuta cineva?
Vă mulţumesc foarte mult Misi din Cluj, pentru o trimitere la manualul. Desi cifrele ar fi familiarizat ...:)
Kostan
Junior
Junior

Post by Kostan »

Salut! Vă mulţumim pentru participare. Am nevoie de descriere şi un manual privind serviciul meu de automobile ARO 10 (Dacia Duster - versiunea la export pentru Marea Britanie, a fost eliberat în România în 1988). Practic - despre o parte şi de transmisie să fie difuzate. Unde pot gasi nimic în limba engleză. În rusă - în special. Poate, eu unic proprietar ARO 10 (Dacia Duster a) în Rusia? De asemenea, nu pot traduce cu români ...:
Misi din Cluj
Membru legendar
Membru legendar

Post by Misi din Cluj »

There is an another Aro 10 in Siberia!
Read this topic:
http://www.aro4x4.net/smf/index.php/topic,787.30.html
http://www.aro4x4.net/smf/index.php/topic,787.45.html
The engine is Renault engine, not Volvo.
Volvo use Renault engines on Volvo 343 cars.

This is a very common engine.
You can find, this type of engine in the following cars:

Dacia 1300 / 1310 / 1410  - (1289 cmc, 1397 cmc)
Dacia Nova/ Nova GT (1397 cmc, 1556 cmc)
Dacia Pick-Up (1397 cmc, 1556 cmc)
Renault 12/ 12TL/ 12 TS/ 12 TN/ 12 Toros (1289 cmc, 1397 cmc, 1556 cmc)
Aro 10/ Dacia 10/ Dacia Duster (1289 cmc, 1397 cmc)
Renault 15 / 15 TL / 15 GTL (1289 cmc)
Renault 5 TS/ 5 TX (1289 cmc, 1397 cmc)
Renault 5 TL/ 5 GTL (1108 cmc)
Renault 4 GTL / 4 F6 / Express (1108 cmc)
Renault 9 TL/ 9 GTL/ 9 GTS/ 9 TSE (1397 cmc)
Renault 9 C / 9 TC/ 9 GTC (1108 cmc)
Renault 11 TL/ 11 GTL/ 11 GTS/ 11 TSE (1397 cmc)
Renault 11 TC / 11 GTC (1108 cmc)
Renault 18 / 18 TL/ 18 TL Break (1397 cmc)
Renault Fuego TL (1397 cmc)
Renault Clio I – 1,4  (1397cmc – 1990-1991 carburated models)
Renault 19 I – 1,4 (1397cmc – 1988-1991 carburated models)
Volvo 343 DL (1397 cmc)
Michael
Junior
Junior

Post by Michael »

Kostan, check your mail *-:)
Kostan
Junior
Junior

Post by Kostan »

Thank you all! Într-o zi-mi AMC va merge! Eu cred în ea! Şi toate acestea se va face! Dar, din păcate, una nu merge ... : (
În primul rând, un pic de text. Atunci când cumpără o maşină nu este de fiecare dată (aproximativ 1 din fiecare 3), au inclus 1-I de transmisie. Altele sunt incluse si lucrari de mare. Din moment ce motorul a cerut kapitalki (aşa cum sa dovedit, de cracare fusta dintre inele pe trei pistoane), sa decis la ocupa acelasi timp cu PPC. Acesta a fost invitat un prieten la examinarea PPC uneltele de jumătate skolol dinti 1-transmitere-lea. În explicarea CPT-ul de carter dezvăluit plantată pe epoxidice sau Sealant thread prost de piuliţă purtate cu şaibă de blocare (cu un dinte în slotul pe a doua (coada), o parte din arbore de antrenare). Motivul pentru înscrierea eronată a 1-lea de transport au fost Synchronizer dezafectată biscuiţi 1-lea de transport, precum şi prize sparte (sloturi) biscuiti în blocarea inel Synchronizer 1-lea de transmisie. Chiar şi atunci când cumpără proprietarul anterior mi-a spus cum să vă conectaţi front-drive roţi. El a făcut-o exact opusul! Permanent la faţa locului, cu motorul de funcţionare! Ei bine, eu, respectiv, de asemenea, dar nu pentru mult timp ... prize defecte (sloturi) s-au topit alama (bun blocarea sincronizata inele de alama sau bronz) şi a adus până la par cu un dosar, etc Rusk au fost făcute de mână, din tablă de oţel, de 1.0mm din imagine ruinat. Dinţii chipped de unelte 1-lea de transport pe linia de plutire de fier (de sudare cu arc de carbon), a adus până la par din nou cu un dosar, etc Tablă de siguranţă cu dintele în arborele canelură coada drive-ul este realizat manual, din tablă de oţel de 1,5 mm. Nut făcute din oţel în imaginea de nativ-torturat (pentru untwisting său a trebuit să sudură să taie ţevi şi reîncălzi IT). Apoi, masina a fost de 10 km. şi s-au ridicat. Când re-analiza PPC a arătat că există o metodă de sudare frecare de ambele părţi ale arborelui, deoarece unitatea de viteze a rupt un dinte 1-lea de transport şi de rotaţie a stagnat de-al doilea (spate), parte a arborelui de unitate a CAT, care este a uneltelor şi şade. Dinte Cracked a fost diagnosticat cu demontarea primar-CPR de audit. Dinte chipped unelte 1-lea de transmitere, de asemenea, a fost topită de fier (sudare cu arc de carbon), a adus până la par cu un dosar, etc Apoi, masina a mers 700 mile. Apărut bat şi labagii în cazul conducerii de a uneltelor 1 st. El a luat de pe PPC, demontate Carter. Identificat uneltelor separatiste dinti 1-lea de transmisie (una din cele anterior recuperate). El a luat de pe uneltelor sale şi a dat Wizards of engineering plant cu experienţă. Gear reconstruit, cu o garantie de 1 an. Masina a fost un alt 200 mile şi s-au ridicat din nou. S-au pierdut toate transmite trepte, dar a rămas înapoi. Obosit de oameni de încredere, care nu le pasă de altcuiva auto (care, în general, în mod natural) - a decolat şi să facă dintr-PPC în sine. Revealed: 1) - răsucite off şi care arborează în jos de la arborele arborele piuliţă coada conduce vehicule şi de spălare de blocare cu dinte trunchiate. 2) - Synchronizer dezafectată de biscuiţi 3.4 unelte de pescuit, prize de spart blocarea Synchronizer inel 3a de transport, precum şi inelul în sine prost pogryzeno-a subminat biscuiti dărăpănată. 3) - în faţa sclavi-arborele secundar (partea din fata este montat frontal ax elice roţi diferenţiale de unitate, în partea din spate - ax flanşa elice puntea spate), adresaţi-unghiulară rulment cu role cu separator de dezafectată de oţel ştampilate (7 role de 17 spânzurat în poartă "cap-picioare" şi destul de mestecate suprafaţa a inelului interior de rulment). PPC Razdadka anterior nu s-ar înţelege - nu a considerat necesar ... Bănuiesc că din cauza astfel de lucrări purtând-neraboty-condus ax principal periodic podklinivalo de ce şi a apărut în timp ce labagii de conducere şi de rigiditate cog 1-transmitere-lea, ca fiind cele mai "slab" în această privinţă, având în vedere pentru a depăşi inerţia în mişcarea de început ale masinii. Bearing găsit, schimbat.
Marea întrebare: care este cauza rădăcină? Ce este lăsat nesupravegheat? Cât de mult mai mult poate fi surprize? Care sunt gândurile pe asta?
Big-a doua întrebare: ce să fac cu blocarea inel de transmisie sincronizata şi 3.4 cu 1 st de transmisie de viteze? Şi cu biscuiti? Fabricarea nimeni nu poate, pentru că nr dimensiuni nominale, desene şi varietatea necunoscut de metale. Poate există unele analogii? Dacă nu, cum şi în cazul în care este posibil să se ordinea piesele originale?
Aş fi fericit să consiliere, informare, cooperare, de comunicare.
Cine poate ajuta? Sper să ajute!
Kostan
Junior
Junior

Post by Kostan »

Bună ziua! Vă rugăm să nu ignora cererea mea! 'Arată ll-mi unde şi cum puteţi obţine detalii ARO 10.4 4WD: Synchronizer inel de blocare a uneltelor de 3.4 (cod. 0428756800) - 2 piese si "biscuiti" - 3 piese de unealtă şi 1-lea de transmisie (cod. 3001517012) - 1 buc.
Catalog Piese Aro 10 17-30 - Catalog Piese Aro 10 17-30-1
CUTIE VITEZE – DENUMIRE – inel de blocare vit 3-4
(GEAR BOX – DESCRIPTION - ring retaining gear 3-RO-4-TH)
Poz. (Fig.; No.)- 10
Cod. (code; code) – 0428756800
Reper.(Part.no.; No. de ret.) – 0428756800
si - "biscuiti"
si - CUTIE VITEZE – DENUMIRE – pinion vit.1
(GEAR BOX – DESCRIPTION – gear 1-st mainshaft)
Poz. (Fig.; No.)- 20
Cod. (code; code) – 3001517012
Reper.(Part.no.; No. de ret.) – 3001517012
Mă puteţi ajuta? Toate cele bune
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Do you have any pictures with your gearbox, so we can see what model it is? It difficult to understand in detail what you have written, because of the automatic translation, it doesn't really work as expected ;D
Kostan
Junior
Junior

Post by Kostan »

Yes! Now editing photos and posted on the site!

Da! Acum, fotografii de editare şi postate pe site-ul!
Kostan
Junior
Junior

Post by Kostan »

General vedere al cutiei de viteze cu razdatkoy
General view of the gearbox with razdatkoy
Kostan
Junior
Junior

Post by Kostan »

Salut! Îmi cer scuze pentru cunoştinţele mele sărace ale limbii Române. Traducerea este un traducător mecanică (robot).
Salut! 'Arată ll-mi unde si cum pot găsi piese pentru ARO 10.4 4WD: "Inele de blocare Synchronizer 3.4 transferuri (cod 0428756800) - 2 bucăţi şi" Rusk "(Cod Catalog de necunoscut) - 3 bucăţi şi Pinion 1-lea de transmisie (cod 3001517012) - 1 buc.

Catalog Piese Aro page 17-30 - page 17-30-1: CUTIE VITEZE – DENUMIRE :
“Inel de blocare vit 3-4” - Poz. - 10, Cod. – 0428756800, Reper. – 0428756800 - 2 bucăţi
si " Rusk "(Cod Catalog de necunoscut) - 3 bucăţi
şi “Pinion 1-lea de transmisie” - Poz. – 20, Cod. – 3001517012, Reper. – 3001517012 - 1 buc.

Şi acum nu pot da seama cum să ataşaţi o imagine sau un link la acesta...
Mă puteţi ajuta? Toate cele bune

Post Reply