invazia asiatica

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

invazia asiatica

Post by tarzy »

http://www.revistapresei.ro/articol_695 ... omania.htm

dupa ce aro a fost facut una cu pamantul, deja ni se ofera "alternative"
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

George
Administrator
Administrator

Re: invazia asiatica

Post by George »

http://www.rochin.ro/
sunt de un an pe piata...insa asa,timid,din cauza de taxe vamale. anul asta vor sa intre mai tare. era cat p'aci sa ma duc sa dau cu sapa p'acolo...  :-"

"LADA SI CEO 4X4 LADA 0km-2ANI GARANTIE: –CEO/CHINA 4X4-4,2L/130CP/SUPERACCESORIZAT-31.465E/NIVA MONTANA 4X4/EURO4- 9300E, KALINA /EURO4: 8530E(TVA INCLUS)RATE/LEASING"
anunt la mica publicitate,zilnic. CEO ala e o copie dupa bmw x5,made in ciaina,firejte. asa ca...great wall asta nu mai e de capul lui,deja are concurenta.

oricum,asta profita de nisa de piata,nicidecum nu ne serveste cineva cu asa ceva,dupa ce ne-a luat ARO...
chinezii au ganduri mari in ceea ce priveste europa,in general...dar nu exista nicio legatura intre ARO si astia,in mod sigur.
pt cine are timp si chef http://www.gwm.com.cn/eng/  si gasiti si declaratii de presa ale conducerii chineze. par pompieristice si comuniste,insa io le cred. ajtea mici si galbeni sunt foarte ambitiosi...si ii impinge foamea afara din casa. tre sa vanda,ca de produs,produc la greu.
ARO CLUB ROMANIA
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Si eu sunt de acord cu Keo: nu e nici o legatura intre decesul ARO si chinezi. Ei nu au incotro, trebuie sa iasa, sa vanda. Cat de bune or fi masinile produse de ei vom vedea peste cativa ani.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
George
Administrator
Administrator

Post by George »

Dan CHIRIAC wrote: Cat de bune or fi masinile produse de ei vom vedea peste cativa ani.
cineva care lucreaza acolo si a mers destul cu asa ceva,si care are ca masina personala "logan",mi-a soptit,asa,personal...ca nu si-ar da loganu' pt chinezaria aia. si persoana respectiva lucreaza in auto de vreo 13 ani...nu e prima masina pe care o vede.
ARO CLUB ROMANIA

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Pericolul galben se apropie cu pasi mari si repezi. Ceea ce au fost japonezii in anii '70, sunt acuma chinezii. Copiaza fara mila, fara nici un fel de scrupule. Aici scandalurile apar deja aproape zilnic in presa. Dupa ce au copiat Smart ForTwo, acuma au copiat si Fiat Panda. BMW 5 a fost copiat si copia lui Mercedes C umbla in China de vreo 2 ani. Marele Brilliance a inceput sa intre si in Europa de Vest, dar scartari care o sa-i garanteze succesul se gasesc.... >:(
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Pai, la ei copiatul e politica de stat.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Dan CHIRIAC wrote: Pai, la ei copiatul e politica de stat.

Pai nu este mai bine sa copieze ce vor si sa stea la ei acolo decat sa ii mane foamea spre europa incoace..Ca de, sunt cam multi,si nu ar fi bine ca noi ,,europenii" sa devenim minoritari.Si oricat ar rade unii,stim cu totii ca fac si lucruri bune....chiar daca sunt copiate.......
George
Administrator
Administrator

Post by George »

foamea da pe oricine afara din casa...cu atat mai mult pe termitele astea galbejite...  :P  nu vedeti ca au "cartiere chinezesti" in toata lumea? adica orase intregi,aproape. mai dureaza 2-3 ani si in spate la "ioropa" sa vedeti voi cum mergeti cu pasaport!
oricum,la 4 luni de UE,deja avem 2 marci de masini chinezesti pe piata. am auzit ca au aparut deja si anvelope auto(n-am vazut inca)...asa ca,ce sa ne mai miram...in 15-20 de ani in loc de cozonac creca mancam orez,de pajte. sau taiem caini( nu ca nu s-a mai intamplat,dar ar fi pe fatza acuma,nu?!)  :-??
ARO CLUB ROMANIA
George
Administrator
Administrator

Post by George »

ARO CLUB ROMANIA
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Dacia nu va fi nevoit sa copieze Cascai, sau Cascavalul acela japonez, il va "primi". Doar Dacia apartine de Concenrul Renault-Nissan....... Baza tehnica va fi Nissan X-Trail.
@Serghei: e adevarat, Chinezii fac si lucruri bune, nici nu am nimic impotriva daca se dezolta mai departe, dar sa gandeasca cu capul lor, nu sa fure. Ca de fugit....., fug gramada! Cum zice si Keo, nu exista tara unde nu gasesti comunitate de chinezi. La ProTVi am vazut ca au adus chinezoaice in Romania sa coase la masina. Stai un pic, ca isi aduc si familiile, ca si turcii. Si pe urma te miri cu de esti in minoritate in propria ta tara!
George
Administrator
Administrator

Post by George »

creca era in reluare emisiunea,sau diferenta mare de fus orar...cine stie de unde emit aia. chinezoaicele alea au si plecat inapoi,cu mare scandal...sa le fi vazut cum plangeau,ca nu le da bani mai multi si io stiu ce mai vroiau ele. desi mi s-a parut manevra toata treaba,personal cred ca au fost instigate.
oricum,in RO exista deja o mare comunitate si tot isi aduc rude si se si inmultesc la greu pe aici,ca nu le interzice guvernul,ca la Beijing...insa nu au un cartier,inca. dar e in constructie,la Dobroesti(sau Dobrotesti?!),langa Voluntari...pt cine stie zona. poftiti de cititi,daca inca nu stiti...  :P
http://www.nirogroup.ro/ro/proj/
ARO CLUB ROMANIA
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Mie nu mi se pare rau ca se copiaza de catre chinezi anumite chestii, dar din pacate calitatea lasa foarte mult de dorit, desi pretul e jumate sau un sfert , calitatea de 10 ori poate mai mica la foarte multe lucruri.Exista desigur si exceptii(dar acestea confirma regula).
Noi nu am copiat tot timpul?Am mai luat si licente, dar...Asadar:Camioanele dupa MAN, Dacia dupa Renault, Aro dupa Gaz la inceput, locomotivele dupa suedezi, Oltcit dupa Citroen, etc. Iar ce am fabricat fara sa copiem, a dat faliment ex. Rocar, Aro spre sfarsit si alte exemple.Si nu imi dau seama de ce a fost asa deoarece avem multe minti luminate, capabile sa faca lucruri mai bune decat cele straine poate, dar ne-a lipsit ceva...
Sper sa nu supar pe nimeni cu acest comentariu!
Ca si marea majoritate de aici sunt un patriot adevarat, si nu as parasi niciodata aceasta tara minunata Romania!
George
Administrator
Administrator

Post by George »

licenta e pe bani,si se plateste,pe cand "copiatul" e "ciordeala curata",vb parazitilor...
iar cu rocar si ARO,n-a fost din cauza ca a lipsit licenta,ci din cauza de taricei si basejtei care se joaca cum vor ei cu banii publici,pana cand devin privati...ai lor,firejte...
ARO CLUB ROMANIA
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Keo wrote: licenta e pe bani,si se plateste,pe cand "copiatul" e "ciordeala curata",vb parazitilor...
iar cu rocar si ARO,n-a fost din cauza ca a lipsit licenta,ci din cauza de taricei si basejtei care se joaca cum vor ei cu banii publici,pana cand devin privati...ai lor,firejte...
bre .... aro & Rocar au luat-o la vale in alta guvernare

tariceni&basestii trebuie acum sa se descurce cu alte povest - autostrazi, borduri, imobiliare, taxe de inmatriculare, etc
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
George
Administrator
Administrator

Post by George »

bre tarzy,o dam in diverse acuma,cu guvernarile... ARO e vecin cu flota,ce pujca mea...si firejte ca era alta guvernare. denumirea era oricum generica,si nu facea referire la o anume persoana,ci la clasa politica ce ne "conduce" de 15 ani incoace.
si apoi daca chiar se vroia,se facea ce s-a promis,si nu devenea un circ ieftin toata treaba cu anticoruptia. si se redresa si ARO si se mai salvau si altele. gandeste-te ca ajtea sunt de aproape 3 ani,adica de pe vremea cand ARO se surpa,ca tot vorbim de el. se putea interveni atunci...nu crezi ca si lipsa de interventie te duce cu gandul la complicitate?!
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply